Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2023

500.000 ΣΤΡΑΤΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ – ΒΑΘΑΙΝΕΙ Η ΔΙΝΗ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ


Η κατάσταση στην Ουκρανία φαίνεται να κλιμακώνεται και οι εντάσεις να οξύνονται. Συγκεκριμένα η Ουκρανία ανακοίνωσε ένα πλάνο επιστράτευσης 500.000 ανδρών για να αντισταθμίσει τις τεράστιες απώλειες των Ενόπλων Δυνάμεών της. Με αυτή την απόφαση υποχρεούνται να συμμετέχουν στον πόλεμο από άνδρες άνω των 50 χρονών μέχρι 17χρονα και ΑμεΑ! Αυτή είναι η τρομακτική μα κατά τα άλλα φυσιολογική ροή ενός πολέμου ο οποίος έχει ξεκληρίσει τον Ουκρανικό λαό. Αυτή η επιστράτευση αποκαλύπτει την απελπισία της ουκρανικής πλευράς, η οποία από τη μια συνεχίζει να δέχεται δισεκατομμύρια σε εξοπλισμούς από τη Δύση, αλλά από την άλλη ξεμένει από το έμψυχο δυναμικό για να τα αξιοποιήσει.

Ενάμιση χρόνο μετά την έναρξη του πολέμου γίνεται ξεκάθαρο πως το μέτωπο της Ουκρανίας μετατρέπεται σε μια μαύρη τρύπα που καταβροχθίζει πόρους και ανθρώπινες ζωές. Μετά την τελευταία σύνοδο του ΝΑΤΟ, αποφασίστηκε να αυξηθεί τουλάχιστον στο 2% του ΑΕΠ το ποσό των εξοπλιστικών δαπανών. Συνολικά αυτές οι δαπάνες της συμμαχίας ξεπερνούν το 1,1 τρισ. Τέλος οι νεκροί λόγω του πολέμου ανέρχονται σε εκατοντάδες χιλιάδες. Το ακριβές νούμερο είναι αδύνατο να εξακριβωθεί καθώς η κάθε πλευρά θέλει να παρουσιάσει πιο ευνοϊκά τη δική της κατάσταση. Το μόνο σίγουρο είναι πως παρά τη δυτική προπαγάνδα οι απώλειες της Ουκρανίας είναι πολύ μεγαλύτερες από αυτές της Ρωσίας, κάτι το οποίο επιβεβαιώνει η έναρξη στρατολόγησης ακόμα και των πιο ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.

Είναι πλέον ξεκάθαρο πως ο μεγάλος χαμένος του πολέμου είναι οι εργαζόμενοι και τα φτωχά λαϊκά στρώματα. Εμείς είμαστε αυτοί που σηκώνουμε τα βάρη των κυρώσεων μέσα από την ενεργειακή και επισιτιστική κρίση. Εμείς είμαστε αυτοί που σκοτωνόμαστε στα πεδία μάχης για συμφέροντα που δεν είναι δικά μας. Άρα εμείς θα πρέπει να αντιπαλέψουμε και να δώσουμε ένα τέλος στον πόλεμο. Μέσα από μαχητικές μορφές πάλης και δομές αυτοοργάνωσης να οικοδομήσουμε ένα μαζικό και μαχητικό αντιπολεμικό κίνημα το οποίο θα βάλει φρένο στους πανάκριβους πολεμικούς εξοπλισμούς και θα σταματήσει την εμπλοκή της χώρας μας στον πόλεμο.

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΨΩΜΙ - ΠΑΙΔΕΙΑ - ΥΓΕΙΑ - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ - ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ

 

  • ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ
  • ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΙΔΕΙΑ ΟΧΙ ΓΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ
  • ΜΑΖΙΚΟ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΠΑΝΤΟΥ