Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2023

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΑΦΗΝΕΙ ΠΙΣΩ ΤΗΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 1,6 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΣΤΡΕΜΜΑΤΑ ΣΤΑΧΤΗΣ

 

Λίγες μέρες πριν τις προγραμματικές δηλώσεις του Μητσοτάκη στην ΔΕΘ, ο ελληνικός λαός κάνει τον τραγικό απολογισμό των φονικών πυρκαγιών. Πάνω από 1,6 εκατομμύρια στρέμματα τυλίχθηκαν στις φλόγες, ανεβάζοντας την Ελλάδα στην πρώτη θέση σε καμένη έκταση μεταξύ 20 μεσογειακών χωρών, ενώ τουλάχιστον 35 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Παράλληλα, η φωτιά στον Έβρο, που έκαιγε για 17 μέρες συνεχόμενα (!), αποτέλεσε με διαφορά την πυρκαγιά με την μεγαλύτερη καμένη έκταση (720.000 στρέμματα) στην ιστορία της Ευρώπης. Επίσης αν και ο αριθμός των πυρκαγιών μειώθηκε κατά 20% φέτος (σε σχέση με τον μέσο όρο της προηγούμενης εικοσαετίας), η συνολική καμένη έκταση αυξήθηκε κατά 270%(!), φανερώνοντας την ανικανότητα του επιτελικού κράτους.

Είναι ξεκάθαρο πως η κυβέρνηση της ΝΔ αδιαφορεί πλήρως για τις ζωές μας και την προστασία των ελληνικών νοικοκυριών από τις φωτιές. Τα μόνα «μέτρα» που έλαβε, έπειτα από τις περσινές καταστροφικές πυρκαγιές, είναι να αφήσει 4.000 κενές θέσεις στο πυροσβεστικό σώμα και να δώσει τα κονδύλια για τα αντιπυρικά μέτρα εντός της αντιπυρικής περιόδου. Ταυτόχρονα προσπαθεί να αποδώσει, για άλλη μία φορά, τις ευθύνες σε «θεομηνία» ή ακόμα χειρότερα στα ποιο φτωχά και αδύναμα στρώματα της κοινωνίας, με χαρακτηριστική την αποτρόπαια δήλωση του Σκέρτσου, πως «η κλιματική κρίση συνάντησε την μεταναστευτική».

Στρατηγικός στόχος της νεοφιλελεύθερης κυβέρνησης της ΝΔ αποτελεί το ξήλωμα όλων των κοινωνικών παροχών και το ξεπούλημά τους στους ιδιώτες-αρπακτικά. Ταυτόχρονα, κατευθύνουν το μεγαλύτερο μέρος του ΑΕΠ σε αποστολή εξοπλισμών στην Ουκρανία και σε νέες προσλήψεις στις μονάδες καταστολής. Σε τελική ανάλυση κοστίζει λιγότερο για τη κυβέρνηση να δώσει αποζημιώσεις (που δε τις δίνει και αυτές) παρά να επενδύσει όντως σε πραγματικές υποδομές προστασίας και πρόσληψης. Όσο για τις ανθρώπινες απώλειες και βάσανα, αυτά περνάνε στα ψιλά γράμματα για κάθε νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση.

Δεν γίνεται να τους επιτρέψουμε να παίζουν άλλο με τις ζωές μας. Εμείς είμαστε αυτοί που θα επιβάλουμε πραγματικά μέτρα προστασίας (αντιπυρικά, αντιπλημμυρικά κ.α) με μαχητικούς αγώνες διαρκείας. Αυτός είναι ο μόνος δρόμος για να διεκδικήσουμε τις ανάγκες μας, ενάντια στα νεοφιλελεύθερα και μνημονιακά αρπακτικά που μας κυβερνούν.

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΥΓΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ - ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ

  • ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΔΑΣΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ, ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ - ΟΧΙ ΓΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ
  • ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΝΤΙΠΥΡΙΚΑ ΜΕΤΡΑ
  •  ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ