Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2023

ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ 2023: ΟΙ ΠΙΟ ΦΟΝΙΚΕΣ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Καταστροφικός είναι ο απολογισμός των πλημμυρών. Μέσα σε λίγες ώρες πλημμύρησαν Αθήνα και Θεσσαλία.  Η μεγαλύτερη πληγή ήταν η πλημμύρα στην Θεσσαλία, όπου ολόκληρα χωριά κυριολεκτικά βυθίστηκαν και εκατοντάδες άνθρωποι εγκλωβίστηκαν. Τουλάχιστον 8 είναι οι νεκροί των πλημμύρων μέχρι στιγμής.  

Αθήνα, Βόλος, Καρδίτσα, Τρίκαλα, Λάρισα, είναι μόνο κάποιες από τις περιοχές που πνίγονται αυτή τη στιγμή. Ο Μητσοτάκης, αφού «έσπευσε» στις πλημμυρισμένες περιοχές, και προέβη σε ένα επικοινωνιακό σόου συζητώντας με πλημμυροπαθείς, συνάντησε τους δημάρχους, γεμάτος υποσχέσεις για ευρωπαϊκούς και εθνικούς πόρους και άμεση αποκατάσταση των ζημιών, την ώρα που δεν μπορεί να γίνει ούτε εκτίμηση των νεκρών. Πιο συγκεκριμένα είπε «Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται. Θα κινητοποιήσω και ό,τι ευρωπαϊκό πόρο υπάρχει για να μπορέσουμε να έχουμε πρόσθετη στήριξη, για να καλύψουμε πρώτα απ’ όλα τις ανάγκες σε αποζημιώσεις των νοικοκυριών». Η συνταγή της κυβέρνησης παραμένει η ίδια, δηλαδή παντελής έλλειψη κάθε μέτρου προστασίας που με βεβαιότητα καταδικάζει σε θάνατο εργαζόμενους και νεολαία και στη συνέχεια με κροκοδείλια δάκρυα υπόσχεται πως θα πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα… στο αόριστο μέλλον φυσικά.

Όλη αυτή κατάσταση δεν προκαλεί καμία έκπληξη. Η εγκληματική κυβέρνηση της ΝΔ, μετά την επανεκλογή της συνεχίζει ακάθεκτη την ίδια καταστροφική πολιτική που άφησε τους εργαζόμενους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα στο έλεος πλημμυρών και πυρκαγιών. Σε κάθε τέτοια καταστροφή η πολιτική της ΝΔ δεν είναι τίποτα άλλο παρά επικοινωνιακή. Πριν καλά καλά προλάβει να μετρήσει τους νεκρούς από τις πυρκαγιές η κυβέρνηση της ΝΔ προσθέτει ακόμα μια δολοφονική αποτυχία στο ενεργητικό της. Μόνο μέλημα της Κυβέρνησης είναι να μην παρεμποδίσει με κανένα τρόπο την κερδοφορία των ιδιωτών ακόμη και αν αυτό σημαίνει κοσμικές καταστροφές και δεκάδες νεκροί. Έχει αποδείξει επανειλημμένα πως στο βωμό του κέρδους δε διστάζει να θυσιάσει τις ζωές των εργαζομένων και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων.

Δε μπορούμε να συνεχίσουμε να τους αφήνουμε να μας δολοφονούν! Μόνο μέσα από τους αγώνες μας θα μπορέσουμε να υπερασπιστούμε τις ζωές μας απέναντι στα κέρδη τους. Εργαζόμενοι, νέοι και φτωχά λαϊκά στρώματα πρέπει να ενωθούμε και να οργανώσουμε έναν ανυποχώρητο αγώνα ενάντια στις εγκληματικές και επικίνδυνες πολιτικές της κυβέρνησης που πρώτα μας καίνε και μετά μας πνίγουν.

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΨΩΜΙ - ΠΑΙΔΕΙΑ - ΥΓΕΙΑ - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ - ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ


·        ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΤΩΝ ΠΛΗΜΜΥΡΟΠΑΘΩΝ

·        ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΩΡΑ 

·        ΚΑΤΩ Η ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ