Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου 2023

ΠΡΩΤΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΕ ΑΚΡΙΒΟ ΡΕΥΜΑ

Για μία ακόμη φορά η Ελλάδα βρίσκεται στη πρώτη θέση στην Ευρώπη για το ακριβότερο ρεύμα για το μήνα Αύγουστο, γεγονός που προκαλεί μεγάλες ανησυχίες για τον επερχόμενο χειμώνα. Η τιμή του ρεύματος ξεπέρασε τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία, που το επίπεδο φτώχειας και των δύο χωρών είναι υψηλότερο της Ελλάδας. Συγκεκριμένα έφτασε στα 147€/μεγαβατώρα, σημειώνοντας αύξηση σχεδόν 5% μέσα σε 24 ώρες.

Αυτές οι απότομες διακυμάνσεις των τιμών αποκαλύπτουν από τη μία τη κερδοσκοπία των παρόχων και από την άλλη τη πλήρη απουσία ελέγχου αυτής της κερδοσκοπίας από το κράτος. Τέσσερεις ιδιώτες παραγωγοί ενέργειας ορίζουν τις τιμές στη χώρα και άρα, έχουν την ευχέρεια να διαμορφώνουν τις τιμές ανάλογα με τις ορέξεις τους. Εδώ φαίνεται και η απάτη του χρηματιστηρίου ενέργειας που θα έφερνε «σταθερότητα» στις τιμές. Όμως στη πραγματικότητα οι διακυμάνσεις και στο ίδιο είναι τεράστιες, ενώ ο εκάστοτε πάροχος μπορεί να προσθέσει στη τιμή αυτή όσο κέρδος θέλει, όπως είδαμε το προηγούμενο διάστημα με τις άθλιες ρήτρες αναπροσαρμογής.

Τη κατάσταση της ακρίβειας η κυβέρνηση Μητσοτάκη τη διαχειρίζεται με ελεημοσύνες και τσιρότα σε σπασμένα πόδια, δηλαδή με επιδοτήσεις για την ενέργεια που σύντομα μάλιστα θα στερέψουν. Είναι δεδομένο πως μια επόμενη πολύ πιθανή αύξηση των τιμών του φυσικού αερίου θα αποκαλύψει τη χρεοκοπία της "επιδοματικής πολιτικής" της ΝΔ την οποία θα πληρώσουν για άλλη μια φορά οι εργαζόμενοι, η νεολαία και τα φτωχά λαϊκά στρώματα.

Ως εδώ! Να μην επιτρέψουμε στη κυβέρνηση να μας κοροϊδεύει ότι θα λύσει το πρόβλημα της ακρίβειας. Το μόνο που κάνει είναι να τάσσεται υπέρ των συμφερόντων μιας ελιτ και να βυθίζει τη νεολαία, τους εργαζόμενους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα σε χειρότερη φτώχεια και εξαθλίωση. Η μόνη λύση για να ζήσουμε αξιοπρεπώς είναι οι ανυποχώρητοι αγώνες διαρκείας.


ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΥΓΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ - ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ

  • ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΒΙΑΣ
  • ΚΑΤΩ Η ΑΚΡΙΒΕΙΑ – ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ
  • ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ – ΟΧΙ ΓΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ