Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου 2023

ΜΕ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ, 25 ΠΡΟΣΑΓΩΓΕΣ ΚΑΙ 3 ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΕ ΤΗΝ ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ Η ΕΛΑΣ


Στις 31/8 ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ εισέβαλαν στη Πολυτεχνειούπολη του ΕΜΠ για να κάνει έφοδο σε αυτοδιαχειριζόμενο στέκι της Σχολής Χημικών Μηχανικών που μετρά 20 χρόνια λειτουργίας. Ο πραγματικός λόγος που η κυβέρνηση επιλέγει να στέλνει ΜΑΤ στα πανεπιστήμια είναι η καλλιέργεια κλίματος τρομοκρατίας και όχι η πάταξη της δήθεν «εγκληματικότητας».

Αυτό φάνηκε με τον καλύτερο τρόπο όταν το ίδιο απόγευμα. Έχοντας ολοκληρώσει αναίμακτα την πρωινή εισβολή τους, οι αστυνομικές δυνάμεις επέστρεψαν στο ΕΜΠ και όρμησαν με τα υπηρεσιακά μηχανάκια τους πάνω σε φοιτητές οι οποίοι απλά πήγαιναν να δώσουν το μάθημα τους. Συγκεκριμένα παρέσυραν μια κοπέλα με αποτέλεσμα να ανοίξει το κεφάλι της και να χρειασθεί να μεταφερθεί με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο. Στη συνέχεια κατέβηκαν από τα οχήματα τους και άρχισαν να ξυλοκοπούν περαστικούς φοιτητές που έσπευσαν να βοηθήσουν τη συμφοιτήτρια τους, ενώ πραγματοποίησαν 25 προσαγωγές και 3 συλλήψεις.

Η παρουσία των κατασταλτικών μηχανισμών στους χώρους του πανεπιστημίου έρχεται σε πλήρη σύνδεση με τις βλέψεις της κυβέρνησης για την υποβάθμιση, διάλυση και ιδιωτικοποίηση της εκπαίδευσης. Πρόκειται για μια προληπτική καταστολή με σκοπό να αποθαρρύνει φοιτητές από την έμπρακτη αμφισβήτηση αυτών των πολιτικών. Αυτή είναι η μόνη λύση που έχει η κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει οποιονδήποτε αντιδράει σε αυτές τις πολιτικές που υποβαθμίζουν τα δικαιώματα και το βιοτικό επίπεδο της κοινωνίας. Για αυτό ενώ η υγεία, η παιδεία, οι μισθοί βρίσκονται υπό διάλυση η κυβέρνηση συνεχίζει να χρηματοδοτεί αδρά μόνο τους κατασταλτικούς μηχανισμούς.

Η τρομοκρατία δε θα περάσει. Η φτώχεια και η πείνα δε σβήνουν με τη καταστολή αλλά με τους μαζικούς και ανυποχώρητους αγώνες. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να υπερασπιστούμε τους εαυτούς μας απέναντι στο ζοφερό μέλλον το οποίο μας επιφυλάσσουν.

 

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ -ΥΓΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ-ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ

 

·       ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ – ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ 25 ΦΟΙΤΗΤΩΝ

·       ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΥΛΟ - ΕΞΩ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ ΜΑΣ

·       ΚΑΤΩ Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΚΑΙ Η ΑΣΤΥΝΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

·       ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΙΔΕΙΑ – ΟΧΙ ΓΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΟΥΣ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ