Τρίτη 29 Αυγούστου 2023

Η ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΑΦΑΙΜΑΞΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΝΙΚΑΙΑΣ

(Θάλαμος του Κρατικού Νίκαιας μετά την πυρκαγιά)

Στο Κρατικό νοσοκομείο Νίκαιας σημειώθηκαν 4 εστίες φωτιάς μέσα σε 48 ώρες. Την Πέμπτη 17/8, το μεσημέρι εκδηλώθηκε φωτιά σε άδειο θάλαμο της  Β’ χειρουργικής. Λόγω της απουσίας πυρανίχνευσης, η φωτιά έγινε αντιληπτή μόνο όταν κάποιοι εργαζόμενοι είδαν καπνό. Αφού γιατροί και νοσηλευτές περιόρισαν την φωτιά με πυροσβεστήρα, στη συνέχεια μεταφέραν μέσα στο μαύρο σκοτάδι και τους καπνούς 50 ασθενείς στην αυλή ή στα επείγοντα. Πριν περάσουν 24 ώρες ξέσπασαν άλλες 3 φωτιές σε τρία διαφορετικά σημεία σε διαφορετικές ώρες, τις οποίες πάλι πρόλαβαν εγκαίρως οι εργαζόμενοι. Η πολύ επικίνδυνη έλλειψη πυρανίχνευσης έχει τονιστεί επανειλημμένα από τους εργαζόμενους χωρίς όμως να έχουν εισακουστεί, με αποτέλεσμα (λόγω των πυρκαγιών) το νοσοκομείο να έχει υποστεί καταστροφές ζωτικής σημασίας.

Η χρηματοδότηση της δημόσιας υγείας για τη κυβέρνηση Μητσοτάκη αποτελεί δυσβάστακτο φορτίο, για αυτό και αφήνει τα νοσοκομεία να ρημάζουν χωρίς ούτε τα στοιχειώδη μέσα ασφάλειας και λειτουργίας. Περνώντας  μια σειρά από καταστροφικά νομοσχέδια  το ΕΣΥ παίρνει μία μορφή αυτοχρηματοδοτούμενης επιχείρησης όπου τα έσοδα της θα προέρχονται από το ξεζούμισμα των ασθενών και των εργαζομένων της, ενώ αν κάποιος δε μπορεί να ανταπεξέλθει θα πετιέται στο πεζοδρόμιο χωρίς περίθαλψη.

Παρά τις εγγυήσεις σταθερότητας η Ν.Δ είναι αναγκασμένη να φυτοζωεί πάνω στις πλάτες της νεολαίας και των λαϊκών στρωμάτων. Όμως η υγεία δεν είναι ο μόνος τομέας τον οποίο έχει αφήσει χωρίς πυρασφάλεια. Η απουσία και το πετσόκομμά των μέτρων πρόληψης πυρκαγιών έχουν μετατρέψει τη χώρα σε καμίνι και συνεχίζουν να στοιχίζουν ζωές. Παράλληλα ρίχνει τις ευθύνες στις καιρικές συνθήκες, στην ατομική ευθύνη, οπουδήποτε αλλού πέρα από τον εαυτό της. Το μόνο που ξέρει να κάνει η κυβέρνηση είναι ιδιωτικοποιήσεις, πλειστηριασμούς, ενίσχυση των σωμάτων ασφαλείας και κάθε λογής αντεργατικά μέτρα.

Τα βάρη της κρίσης πέφτουν για ακόμη μία φορά στη πλάτη των εργαζομένων και της νεολαίας. Πρέπει να αντιτάξουμε την δική μας πολιτική με μαζικούς και ανυποχώρητους αγώνες διαρκείας ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις, την ακρίβεια και τις κρατικές δολοφονίες.

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΥΓΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ-ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ


  • ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΙΔΕΙΑ – ΟΧΙ ΓΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ
  • ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΒΙΑΣ