Κυριακή 27 Αυγούστου 2023

«ΘΥΕΛΛΑ» ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΑΠΟ ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ – ΚΑΜΙΑ ΛΗΨΗ ΜΕΤΡΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Μόλις την τελευταία εβδομάδα σημειώθηκαν 7 παραιτήσεις γιατρών από διάφορες υγειονομικές περιφέρειες της χώρας (!). Την ίδια ώρα η κυβέρνηση συνεχίζει να αδιαφορεί για την ουσιαστική στήριξη του ΕΣΥ και των νοσοκομείων που απειλούνται με κατάρρευση. Στο νοσοκομείο της Σπάρτης υπήρξαν 3 παραιτήσεις ειδικευμένων παθολόγων, στο νοσοκομείο Χανίων υπήρξαν 4 υποβολές παραιτήσεων ειδικευμένων χειρούργων, ενώ στο Βενιζέλειο νοσοκομείο Ηρακλείου παραιτήθηκαν άλλοι 2 ειδικευμένοι γιατροί. Η ΟΕΝΓΕ και τα σωματεία εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία έχουν επισημάνει πολλές φορές τον τελευταίο χρόνο την καταιγίδα παραιτήσεων ειδικευμένων γιατρών λόγω εφημεριακής υπερεξόντωσης, αναγκαστικών εντολών για ετεροαπασχόληση και μετακίνηση και λόγω επιστημονικής και μισθολογικής απαξίωσης.

Η κυβέρνηση των α(χ)ρίστων εδώ και χρόνια, ακόμα και μέσα στη πανδημία, δεν έχει αναλάβει καμία ευθύνη για να ενισχύσει την δημόσια υγεία. Την τελευταία 4ετία (και συνεχίζοντας) δεν έχει προσχωρήσει σε μόνιμες προσλήψεις ιατρικού προσωπικού επιβάλλοντας έτσι εξαντλητικές συνθήκες «γαλέρας» στους «ήρωες» υγειονομικούς. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα τεράστιες αναμονές για ραντεβού και χειρουργεία, τραγικούς θανάτους λόγω έλλειψης μονάδων του ΕΚΑΒ (και όχι μόνο) και περιστατικά μέχρι και λιποθυμίας εργαζόμενων από την εξάντληση.

Όπως και σε κάθε άλλο πρόβλημα, η λύση της κυβέρνησης είναι η ώθηση των ασθενών στα ιδιωτικά νοσοκομεία και ιατρεία. Αναγκάζουν έτσι τους εργαζόμενους και τη νεολαία να βάλουν το χέρι τους βαθιά μέσα στην τσέπη σε μια περίοδο που επιβιώνουμε με μισθούς πείνας και την ακρίβεια και την ανεργία να βαράν κόκκινο. Είναι προφανές ότι μετά την επανεκλογή της, η νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση ΝΔ έχει έρθει ακόμα πιο αποφασισμένη να καταστρέψει, όχι μόνο το ΕΣΥ αλλά και ότι δημόσιο και δωρεάν έχουμε κατακτήσει. Η συνεχής συρρίκνωση των δημοσίων δαπανών για την υγεία «στρώνει τον δρόμο» για ιδιωτικές κλινικές, για ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες κ.α. Έτσι θα κερδοφορούν οι ημέτεροι, ενώ το κράτος απαλλαγμένο από τη χρηματοδότηση της υγείας θα έχει ακόμα περισσότερα χρήματα για να δώσει σε αστυνομία και εξοπλισμούς.

Δεν πρέπει να αφήσουμε την κυβέρνηση της ΝΔ να συνεχίσει να τσακίζει τα δικαιώματά μας και να παίζει με τις ζωές μας, να μας αφήνει να ζούμε στην εξαθλίωση και τον φόβο. Με μαχητικούς κι ανυποχώρητους αγώνες να απαιτήσουμε δημόσια και δωρεάν υγεία για όλους!

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΥΓΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ – ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ


  • ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΥΓΕΙΑΣ – ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ
  • ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
  • ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΙΔΕΙΑ ­— ΟΧΙ ΓΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ