Παρασκευή 11 Αυγούστου 2023

ΝΔ: ΟΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ Η ΛΥΣΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ


Η κυβέρνηση της ΝΔ φαίνεται να μην έχει τελειώσει με τις ιδιωτικοποιήσεις. Συγκεκριμένα ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θόδωρος Σκυλακάκης ανακοίνωσε την απόφαση της κυβέρνησης να αναλάβουν την προστασία των δασών ιδιώτες. Το «ατράνταχτο» επιχείρημα του ήταν πως αν τα δάση μεταβληθούν σε πηγή κερδοφορίας τότε οι ιδιώτες θα έχουν κάθε κίνητρο να τα προστατεύουν. Στη πραγματικότητα αυτό αποσκοπεί στο να ξεπουληθούν δασικές εκτάσεις σε ιδιώτες οι οποίοι θα καταστρέφουν το περιβάλλον για το κέρδος. Είναι γελοίο να πιστεύει κάποιος πως ένα ιδιώτης θα ξοδεύει χιλιάδες επί χιλιάδων για ουσιαστική φροντίδα των δασών όταν έχουμε παραδείγματα όπως αυτό του εργοστασίου στο Σαρανταπόταμο που λειτουργούσε από το 2019 χωρίς περιβαλλοντική άδεια.

Είναι γεγονός πως πρώτη προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι να μη παρεμποδίσει με κανέναν τρόπο τη κερδοφορία των ιδιωτών, ακόμα και αν αυτό σημαίνει δηλητηρίαση του περιβάλλοντος και δεκάδες νεκροί, όπως αποδείχτηκε και στα Τέμπη. Έτσι οι επιχειρήσεις θα συνεχίσουν να δρουν με μόνο γνώμονα τη μεγιστοποίηση του κέρδους, χωρίς κανένα μέτρο προστασίας, τελείως ανεξέλεγκτες και χωρίς καμία συνέπεια ή έλεγχο από τη πλευρά του κράτους. Για άλλη μια φορά δηλαδή εργαλειοποιείται μια τραγωδία για τη προώθηση του ξεπουλήματος του δημόσιου πλούτου.

Όσο και να προσπαθεί να μας πείσει η ΝΔ για το ότι η μόνη λύση στα πάντα είναι οι ιδιωτικοποιήσεις η πραγματικότητα είναι διαφορετική. Η τεράστια υποχρηματοδότηση της πυροσβεστικής και της δασικής υπηρεσίας, τα 3600 οργανικά κενά στη πυροσβεστική, η έγκριση κονδυλίων για καθαρισμούς δασών μέσα στην αντιπυρική περίοδο είναι μόνο λίγοι από τους πραγματικούς λόγους που και φέτος κάηκε η μισή χώρα. Όλα αυτά για να δοθούν τα χρήματα σε εξοπλισμούς, αστυνομία και ημέτερους.

Η πολιτική των νεοφιλελεύθερων έχει αποτύχει. Μόνο με τους αγώνες μας θα μπορέσουμε να υπερασπιστούμε τις ζωές μας και το περιβάλλον απέναντι στα κέρδη τους. Μόνο έτσι θα μπορέσει να δοθεί μια πραγματική λύση απέναντι στην τρομακτική κατάσταση που αντιμετωπίζουμε οι εργαζόμενοι, οι νέοι και τα φτωχά λαϊκά στρώματα.

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΥΓΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ - ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ

  • ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
  • ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΔΑΣΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ, ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ
  • ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΆ ΑΝΤΙΠΥΡΙΚΆ ΜΕΤΡΑ