Σάββατο 19 Αυγούστου 2023

ΝΕΚΡΟΣ 29ΧΡΟΝΟΣ ΦΙΛΑΘΛΟΣ ΑΠΟ ΦΑΣΙΣΤΕΣ – Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΤΟΥΣ «ΚΑΜΑΡΩΝΕ» ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΟΥΝ ΟΠΛΙΣΜΕΝΟΙ

Το βράδυ της Δευτέρας 7/8 νεοναζί-χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ έκαναν οργανωμένη επίθεση σε φιλάθλους της ΑΕΚ και σε κάτοικους της Ν. Φιλαδέλφειας με απολογισμό 8 τραυματίες και έναν νεκρό. Αυτή η φασιστική επίθεση έγινε με τη πλήρη ανοχή της ΕΛΑΣ και δεν είναι η πρώτη καθώς το 2022 είχε δολοφονηθεί με παρόμοιο τρόπο και ο Άλκη Καμπανός.

Η ΕΛΑΣ είχε προ ημερών ενημερωθεί για τη πορεία τους προς την Αθήνα (διένυσαν περίπου 1400 χλμ.) αλλά και τις δολοφονικές διαθέσεις των νεοναζί των Bad Blue Boys. Χαρακτηριστική ήταν η εικόνα 7 αστυνομικών που ακολουθούσαν 120 - 150 πάνοπλους χούλιγκαν στη πορεία τους προς τη σκηνή της σφαγής χωρίς να υπάρξει καμία εντολή για επέμβαση. Δυνάμεις των ΜΑΤ και ΟΠΚΕ έφτασαν τουλάχιστον 25 λεπτά μετά τη φονική επίθεση και το μόνο που έκαναν ήταν να αποκλείσουν το χώρο εμποδίζοντας ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ να πλησιάσουν.

Η κυβέρνηση της ΝΔ αν και έχει φροντίσει να κάνει πάνοπλες τις κατασταλτικές δυνάμεις της ΕΛΑΣ φαίνεται πως αυτό το κατασταλτικό δυναμικό δε προορίζεται για τους φασίστες μαχαιροβγάλτες χούλιγκαν. Προορίζεται για τους ανθρώπους που θα προσπαθήσουν να υπερασπιστούν το σπίτι τους όταν τους το παίρνει η τράπεζα, για διαδηλωτές που καταγγέλλουν τις εγκληματικές πολιτικές της κυβέρνησης, για εργαζόμενους που απεργούν για να διεκδικήσουν καλύτερες συνθήκες εργασίας κ.α. Αυτή η επίθεση δεν είναι απλά το έργο ενός ακροδεξιού φασιστικού συνδέσμου, αλλά αποκαλύπτει το πόσο ψευδή είναι τα ιδεολογήματα της κυβέρνησης του τύπου «καταδικάζουμε τη βία από όπου και αν προέρχεται» και το ταξικό πρόσημο που έχει η καταστολή και η βία του κράτους.

Η κυβέρνηση της ΝΔ δεν έχει κανένα πρόβλημα με τους φασίστες, αντίθετα ξέρει πως θα της φανούν πολύ χρήσιμοι. Τα ιδεολογήματα «καταδικάζουμε τη βία από όπου και αν προέρχεται» είναι έκδηλα ψέματα. Για άλλη μια φορά γίνεται φανερό ότι τους φασίστες δεν θα τους σταματήσει καμία κυβέρνηση αλλά μόνο το εργατικό και νεολαΐστικο κίνημα με τους μαχητικούς και ανυποχώρητους αγώνες του.


ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΥΓΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ - ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ

  • ΑΜΕΣΗ ΤΜΩΡΙΑ ΤΩΝ ΥΠΕΥΘΥΝΩΝ
  • ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΙΔΕΙΑ – ΟΧΙ ΓΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ
  • ΚΑΤΩ Η ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΝΔ