Πέμπτη 3 Αυγούστου 2023

ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ 2023: ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΚΡΑΤΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΤΟΥ ΚΕΡΔΟΥΣ

 

Ζοφερή είναι η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην χώρα μετά από την πύρινη κόλαση που ξέσπασε τις τελευταίες μέρες. Δεκάδες περιοχές παραδόθηκαν στις φλόγες με τραγικό απολογισμό, 500.000 στρέμματα καμένης γης, εκατοντάδες εργαζόμενους χωρίς σπίτι, χιλιάδες ζώα που γίνανε στάχτη και 5 νεκρούς. Όλα αυτά μόνο σε 12 ημέρες με το καλοκαίρι να βρίσκεται ακόμα στη μέση… Εικόνες τραγικές αναδύονται με φτωχούς εργαζομένους να προσπαθούν αβοήθητοι να προστατέψουν με νύχια και με δόντια το βιός τους. Η μόνη βοήθεια που έλαβαν οι πυρόπληκτοι από την κυβέρνηση ήταν ένα μήνυμα εκκένωσης. Άλλωστε είναι πάγια τακτική κάθε νεοφιλελεύθερου μπροστά σε μια φυσική καταστροφή να παρατάει στο έλεος του τον λαό, ενώ παράλληλα φλυαρεί για το πως «του χρόνου θα είμαστε έτοιμοι» αλλά κάθε χρόνο η έλλειψη μέριμνας και οι καταστροφές είναι όλο και μεγαλύτερες.

Το επιτελικό κράτος του Μητσοτάκη για ακόμη μια φορά έπεσε σαν πύργος από τραπουλόχαρτα. Όσο και αν τα χρυσοπληρωμένα ΜΜΕ προσπαθούν να χρεώσουν αυτό το κρατικό έγκλημα στην «κλιματική αλλαγή» η αλήθεια παραμένει η ίδια. Τα πυροσβεστικά οχήματα είναι ελάχιστα μπροστά στις ανάγκες της χώρας και αυτά που υπάρχουν είναι παμπάλαια και ασυντήρητα. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός πως η αντιπυρική περίοδος ξεκίνησε με 3.600 οργανικά κενά στην πυροσβεστική. Η εναέρια βοήθεια ήταν ανύπαρκτη με πυρόπληκτους να αναφέρουν πως «βλέπανε την φωτιά για ώρες να πλησιάζουν τα σπίτια τους και δεν πέταγε τίποτα». Εξοργιστική ήταν και η καταγγελία στην Ρόδο που την στιγμή που τυλιγόταν στις φλόγες και υπήρχε εντολή εκκένωσης ξενοδόχοι καλούσαν τους εργαζομένους πίσω στα πόστα τους! Για ακόμη μια φορά η ασφάλεια του κόσμου μπαίνει σε δεύτερη μοίρα πίσω από τα κέρδη των καπιταλ(η)στών με τις ευλογίες της κυβέρνησης.

Όλη αυτή η κατάσταση δυστυχώς δεν προξενεί καμία έκπληξη. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη μετά την επανεκλογή της θέλει να συνεχίσει την ίδια εγκληματική πολιτική που άφησε τους εργαζομένους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα στο έλεος πυρκαγιών, πλημμυρών και χιονιάδων. Δίνουν δισεκατομμύρια σε πολεμικούς εξοπλισμούς για το ΝΑΤΟ και στους τοκογλύφους της ΕΕ την ίδια ώρα που αφήνουν απογυμνωμένη την χώρα από μέτρα προστασίας. Ταυτόχρονα ιδιωτικοποιούν όλο και περισσότερες δημόσιες δομές για να ταΐσουν τους ημέτερους, τις ελίτ και κάθε λογής αρπαχτικό. Στο βωμό του κέρδους θυσιάζουν ακόμα και την ίδια την ζωή των εργαζομένων και των φτωχών, κάτι που αποκρυσταλλώθηκε με τον χειρότερο τρόπο με το έγκλημα στα Τέμπη.

Μόνο εμείς μπορούμε να τους σταματήσουμε! Οι εργαζόμενοι, οι νέοι και τα φτωχά λαϊκά στρώματα πρέπει να ενωθούμε και μέσω των δομών αυτοοργάνωσης να χτίσουμε έναν ανυποχώρητο αγώνα ενάντια στις εγκληματικές πολιτικές της κυβέρνησης της φτώχειας και της βίας. Μόνο έτσι μπορούμε να ανατρέψουμε το ζοφερό μέλλον που θέλουν να μας επιβάλλουν.

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΥΓΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ - ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ

  • ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΝΤΙΠΥΡΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΤΩΡΑ
  • ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΤΩΝ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΩΝ 
  • ΚΑΤΩ Η ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ