Δευτέρα 31 Ιουλίου 2023

ΕΝ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΩΝ ΠΥΡΚΑΓΙΩΝ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΤΕΛΝΕΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ ΝΑ ΠΕΤΑΞΟΥΝ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ

Την Πέμπτη 27/7 στα Άνω Πατήσια δυνάμεις της αστυνομίας, μαζί με δικαστικό επιμελητή, έσπασαν τη πόρτα και επιχείρησαν να πετάξουν έξω από το σπίτι τους μια μονογονεϊκή οικογένεια για χρέος 881€. Γρήγορα ξεκίνησε να συγκεντρώνεται κόσμος ο οποίος προσπάθησε να αποτρέψει την έξωση, με αποτέλεσμα η αστυνομία να κλείνει τον δρόμο και να επιτεθεί με χημικά στους συγκεντρωμένους. Τελικά παρά τις επιθέσεις οι αλληλέγγυοι που συγκεντρώθηκαν κατάφεραν να μπλοκάρουν ξανά την έξωση όπως είχε γίνει και τον Ιανουάριο.

Την ώρα που φλέγεται η μισή Ελλάδα και ήδη έχουν χαθεί 5 ζωές η κυβέρνηση της ΝΔ βάζει σαν προτεραιότητα τον πλειστηριασμό σπιτιών, στέλνοντας μάλιστα στο σημείο και δυνάμεις της Πυροσβεστικής. Ούτε πυρκαγιές, ούτε πανδημίες , ούτε πλημμύρες θα κάνουν την κυβέρνηση έστω να αναβάλει το τσάκισμα των εργαζομένων και της νεολαίας, αντ’ αυτού τα αξιοποιεί για να περάσουν απαρατήρητες οι επιθέσεις της. Έτσι μόνο για την πρώτη βδομάδα του Αυγούστου έχουν προγραμματιστεί 2.100 πλειστηριασμοί, ενώ το σύνολο των προγραμματισμένων πλειστηριασμών είναι 200.000.

Η κυβέρνηση της ΝΔ και οι ελίτ έχουν αποφασίσει πως προκειμένου να διασώσουν τα κέρδη τους θα καταργήσουν και θα ξεπουλήσουν κάθε εργατικό και κοινωνικό δικαίωμα όσο βασικό και αν είναι. Το δικαίωμα στην στέγαση καταργείται με τους πλειστηριασμούς, στην Υγεία και την Παιδεία με την πορεία ιδιωτικοποίησης τους και το δικαίωμα στην εργασία με τον ν. Χατζηδάκη(και όχι μόνο) μετατρέπεται σε δικαίωμα στη δουλεία, χωρίς καμία προστασία του εργαζόμενου.

Απέναντι σε αυτή τη κατάσταση μόνη λύση είναι η αλληλεγγύη, η οργάνωση και οι αγώνες μας. Οι εργαζόμενοι, οι νέοι και τα φτωχά λαϊκά στρώματα πρέπει να παλέψουμε συλλογικά και μαχητικά ώστε να μπλοκάρουμε τις επιθέσεις στα δικαιώματα μας και να πάρουμε πίσω όλα όσα μας έχουν ήδη πάρει.

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΥΓΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ – ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ

  • ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ – ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ ΠΡΩΤΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
  • ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΑΝΤΙΠΥΡΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ – ΑΜΕΣΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΠΛΗΓΕΝΤΩΝ
  • ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ – ΟΧΙ ΓΙΑ ΠΛΟΥΣΙΟΥΣ, ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ