Τετάρτη 19 Ιουλίου 2023

Η ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΚΑΙ Ο ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΣ ΘΕΡΙΕΥΟΥΝ - ΣΤΟ 126% ΤΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΦΤΑΝΟΥΝ ΟΙ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΩΝ


Σύμφωνα με στοιχεία έρευνας του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Λιανικής Πωλήσεως Ελλάδος (ΣΕΛΠΕ), το εισόδημα των νοικοκυριών δεν επαρκεί για να καλύψει ακόμα και βασικές ανάγκες. Πιο συγκεκριμένα, τα συνολικά έξοδα των νοικοκυριών ανέρχονται στο 126% του εισοδήματός τους, εκ των οποίων το 67% αποτελεί δαπάνες για λογαριασμούς, ενοίκια και φόρους. Αυτά επαληθεύονται και από το Ίδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ), αφού η Ελλάδα εμφανίζει όχι μόνο τον μικρότερο αλλά και τον μοναδικό αρνητικό ρυθμό αποταμίευσης των νοικοκυριών στην Ε.Ε., καθώς η καταναλωτική δαπάνη είναι μεγαλύτερη επί του διαθέσιμου εισοδήματος.

Μέσα σε όλη αυτήν την κατάσταση, με την οικονομική κρίση και τις νεοφιλελεύθερες μνημονιακές πολιτικές να γιγαντώνονται, η ακρίβεια συνεχίζει για έναν ακόμη μήνα να καλπάζει ανεξέλεγκτη. Οι τιμές των τροφίμων και των βασικών αναγκών υγείας (φαρμακευτικά προϊόντα, ιατρική περίθαλψη κ.α.) είναι στην αιχμή των αυξήσεων, ενώ ο πληθωρισμός στα τρόφιμα αυξήθηκε για δεύτερο συνεχόμενο μήνα, στο 10,4%, από 9,8% τον Μάιο. Αυτή είναι η «ισχυρή ανάπτυξη» για την οποία περηφανεύεται η ΝΔ.

Η ακρίβεια και ο πληθωρισμός έχουν πάρει ακραίες διαστάσεις, πλήττοντας εξ ολοκλήρου τους εργαζομένους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα. Πολλοί άνθρωποι πετιούνται στο δρόμο από αρπακτικά ιδιώτες που αγόρασαν κοψοχρονιά τα κόκκινα δάνεια. Παρόλα αυτά η κατάσταση θα γίνει ακόμα χειρότερη καθώς το επόμενο διάστημα θα επανέλθουν τα αιματοβαμμένα πρωτογενή πλεονάσματα που είχαν παγώσει το καιρό της πανδημίας. Πάνω σε αυτή τη βάση η κυβέρνηση της ΝΔ στη νέα της τετραετία θα οξύνει ακόμα περισσότερο τις επιθέσεις στις δημόσιες παροχές, στα εργατικά δικαιώματα και την καταστολή.

Μόνο εμείς μπορούμε να βελτιώσουμε τις ζωές μας. Η μόνη λύση για να ζήσουμε αξιοπρεπώς με δικαιώματα είναι οι μαχητικοί και ανυποχώρητοι αγώνες μας στο δρόμο. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να αποτρέψουμε το βάρβαρο μέλλον το οποίο προσπαθούν να μας επιβάλλουν.

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΥΓΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

 ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ - ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ


·       ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΒΙΑΣ

·       ΚΑΤΩ Η ΑΚΡΙΒΕΙΑ – ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ

·       ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ – ΟΧΙ ΓΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ