Πέμπτη 13 Ιουλίου 2023

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΑΛΥΣΗΣ ΤΩΝ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΩΝ

 

Την Τετάρτη 5/7. 58 επιβάτες, οι οποίοι ταξίδευαν με τρένο στο δρομολόγιο Θεσσαλονίκη – Λάρισα εγκλωβίστηκαν στην Kατερίνη διότι ο παντογράφος ήταν εκτός λειτουργίας από κλαδιά στην γραμμή και ο υαλοπίνακας στην καμπίνα μηχανοδήγησης ήταν σπασμένος. Αυτή είναι η ποιότητα υπηρεσιών για τις οποίες χρυσοπληρώνονται οι ιδιώτες. Δυστυχώς τέτοια συμβάντα έχουν γίνει καθημερινότητα. Πριν από μια βδομάδα την ίδια κατάσταση βιώσαν 325 επιβάτες ταξιδεύοντας από Θεσσαλονίκη προς Αθήνα περιμένοντας για 1,5 ώρα σε σήραγγα, λόγο τεχνικής βλάβης.

3 μήνες μετά τη δολοφονία των Τεμπών φαίνεται πως συνεχίζεται η ίδια δολοφονική πολιτική που φορτώνει ανθρώπινες ζωές σε τρένα ερείπια προκειμένου να μεγιστοποιηθεί το κέρδος των ιδιωτών. Οι εργαζόμενοι, όπως έκαναν και πριν το έγκλημα των Τεμπών, συνεχίζουν να προειδοποιούν για την άθλια και επικίνδυνη κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι σιδηρόδρομοι. Παρόλα αυτά κυβέρνηση και κράτος τους αγνοούν και απλά σέρνουν στα δικαστήρια κάποιους διευθυντές συντήρησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, οι οποίοι σίγουρα φέρνουν τη λιγότερη ευθύνη για αυτή τη κατάσταση. Αυτό γίνεται προκειμένου να παραμείνουν ατιμώρητοι οι πραγματικοί υπεύθυνοι, δηλαδή οι μνημονιακές κυβερνήσεις και η ιδιωτική εταιρεία, που αγνοώντας κάθε κίνδυνο συνεχίζουν να επιτρέπουν δολοφονικά δρομολόγια στο όνομα του κέρδους.

Στην νέα τετραετία της η κυβέρνηση της ΝΔ θα επεκτείνει και άλλο τις πολιτικές των ιδιωτικοποιήσεων και θα επιχειρήσει να τσακίσει κάθε εργατικό και δημοκρατικό δικαίωμα. Στην προηγούμενη τετραετία της έχει ήδη προχωρήσει την ιδιωτικοποίηση της παιδείας με τους νόμους Κεραμέως, το τσάκισμα κάθε εργατικού δικαιώματος με τον νόμο Χατζηδάκη, και την ιδιωτικοποίηση κάθε δημόσιου πλούτου (ΛΑΡΚΟ, ΔΕΗ, αστικά Αττικής κ.α). Η ανάπτυξη και η σταθερότητα για την οποία μιλάνε απευθύνεται μόνο σε μια χούφτα πλούσιους. Για τους εργαζόμενους τους νέους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα το μόνο που μας επιφυλάσσουν είναι πόνο και εξαθλίωση.

Δε πρέπει να τους επιτρέψουμε να υποβαθμίζουν τις ζωές μας. Με τους μαζικούς και ανυποχώρητους αγώνες μας πρέπει να αντεπιτεθούμε απέναντι σε αυτές τις πολιτικές. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να αποτρέψουμε το ζοφερό μέλλον το οποίο προσπαθούν να μας επιβάλλουν.

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΥΓΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ - ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ

  • ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ (ΕΤΑΙΡΙΑ-ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ)
  • ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
  • ΚΑΤΩ Η ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ