Τρίτη 9 Μαΐου 2023

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ ΔΙΧΩΣ ΕΛΕΟΣ

 

Το μπαράζ πλειστηριασμών συνεχίζεται καθώς τη τελευταία βδομάδα του Απριλίου είχαν προγραμματιστεί 2.194 πλειστηριασμοί όλων των κατηγοριών. Οι 904 εξ’ αυτών αφορούσαν κατοικίες, οι 41 καταστήματα και 5 ξενοδοχειακές μονάδες, ενώ σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία οι 233 είναι έτοιμοι προς διενέργεια.

Τη φετινή χρονιά φαίνεται πως οι πλειστηριασμοί θα ξεπεράσουν κάθε προηγούμενο αν αναλογιστεί κανείς πως πέρυσι μιλούσαμε για 52.000 πλειστηριασμούς, ενώ φέτος εκκρεμούν 30.000 μόνο από το πρώτο τρίμηνο. Οπότε με αυτό το ρυθμό ενδέχεται το 2023 να πραγματοποιηθούν πάνω από 120.000 πλειστηριασμοί. Ακόμα και τώρα στην προεκλογική περίοδο αναμένουμε 2000 πλειστηριασμούς. Παρά την απόπειρα της κυβέρνησης να μας πείσει πως δεν γίνονται πλειστηριασμοί κατοικιών, στη πραγματικότητα γίνονται κανονικά μέχρι και πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας. Αναφορικά την Τετάρτη 24/4, βγήκε σε πλειστηριασμό μια λαϊκή κατοικία για 85.000 ευρώ. Ο ιδιοκτήτης αυτός ενώ προσπάθησε να σώσει το ακίνητο του, δεν τα κατάφερε.

Η οικονομική κρίση και οι νεοφιλελεύθερες μνημονιακές πολιτικές έπαιξαν σημαντικό ρόλο σε αυτή την κατάσταση. Το τσάκισμα του εισοδήματος των νοικοκυριών τα έφερε σε μια κατάσταση να αδυνατούν να πληρώσουν τα όλο και αυξανόμενα ποσά που τους ζητούνται από τράπεζες και funds. Ο λόγος που γίνεται αυτός ο ξεδιάντροπος Αρμαγεδδών πλειστηριασμών είναι τα τεράστια κέρδη εταιριών και τραπεζών. Συγκεκριμένα, ένας μόνο servicer (εταιρεία διαχείρισης μη εξυπηρετούμενων δανείων) έβγαλε καθαρά κέρδη το 2019, 19 εκατομμύρια ευρώ και το 2022, 89 εκατομμύρια ευρώ.

Οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές όλων των προηγούμενων μνημονιακών κυβερνήσεων συνεχίζουν να μας τσακίζουν. Απέναντι σε αυτήν την λαίλαπα των αρπακτικών πρέπει να αντισταθούμε. Να ενισχύσουμε τις δομές αυτοοργάνωσης μας και με μαχητικούς και ανυποχώρητους αγώνες να τους δώσουμε την απάντηση που τους αξίζει. Να διεκδικήσουμε μια ζωή με αξιοπρέπεια.

 

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΨΩΜΙ - ΠΑΙΔΕΙΑ - ΥΓΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ - ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ

  • ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ
  • ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΟΧΙ ΓΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ-ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ
  • ΜΑΧΗΤΙΚΗ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΜΑΣ