Δευτέρα 1 Μαΐου 2023

Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΠΙΕΖΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΚΟΜΑ 100 ΑΡΜΑΤΩΝ LEOPARD ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ


Κατά τη διάρκεια του Πάσχα, το γερμανικό ομοσπονδιακό Υπουργείο Άμυνας έδωσε εντολή στο ελληνικό Υπουργείο Άμυνας, να στείλει 100 άρματα μάχης Leopard 1, στην Ουκρανία και ως αντάλλαγμα θα μας δίνονταν πίσω άλλα 100 γερμανικά άρματα μάχης. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, τα άρματα θα πρέπει να παραδοθούν στην Ουκρανία αναβαθμισμένα και πλήρως επισκευασμένα, κόστος το οποίο υποτίθεται ότι θα αναλάβει το γερμανικό υπουργείο. Η απάντηση της ελληνικής πλευράς φαίνεται να είναι για ακόμα μία φορά θετική και πως οι πολεμικοί εξοπλισμοί θα σταλούν κανονικά. Με αυτό τον τρόπο, θα κλείσει η δίμηνη παρασκηνιακή εξοπλιστική συμφωνία μεταξύ των δύο κυβερνήσεων με την ελληνική κυβέρνηση να ξοδεύει ακόμα περισσότερα δις για εξοπλισμούς.

 Η αποστολή αρμάτων στην Ουκρανία σηματοδοτεί ακόμα μία κλιμάκωση του πολέμου και μία περαιτέρω εμπλοκή μας σε αυτόν. Ένα χρόνο μετά το ξέσπασμα του πολέμου, βλέπουμε ότι ο κίνδυνος γενίκευσής του υπάρχει, απειλώντας ολόκληρη την ανθρωπότητα. Την ίδια στιγμή που χάνονται χιλιάδες ζωές στο βωμό του κέρδους και των συμφερόντων, οι πολεμικές βιομηχανίες πλουτίζουν δουλεύοντας στο κόκκινο για να μπορέσουν να καλύψουν τη ζήτηση σε πολεμικό υλικό. Το ΝΑΤΟ αυξάνει συνεχώς τις αποστολές πολεμικών εξοπλισμών στην Ουκρανία, αναγκάζοντας έτσι έμμεσα τα μέλη του να αυξήσουν τις εξοπλιστικές τους δαπάνες. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτής της κατάστασης είναι η Ελλάδα, η οποία συγκριτικά με πέρυσι έχει αυξήσει σχεδόν στο διπλάσιο το ποσοστό του ΑΕΠ για πολεμικές δαπάνες, ενώ είναι ήδη η χώρα με τα περισσότερα Leopard στην Ευρώπη.

 Οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ είναι αποφασισμένοι να κάνουν ότι χρειαστεί προκειμένου να μη χάσουν την πρωτοκαθεδρία τους από τις δυνάμεις της Ανατολής, ακόμα και αν αυτό σημαίνει να βυθίσουν ολόκληρο τον πλανήτη στη φρίκη του πολέμου ή ακόμα και στον πυρηνικό όλεθρο. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη από την αρχή του πολέμου έδειξε πως είναι διατεθειμένη να πρωτοστατήσει σε αυτό το σχέδιο, για να κάνει το καλό παιδί στις ΗΠΑ, εμπλέκοντας τη χώρα στη δίνη του πολέμου.

Απέναντι σε αυτή την απειλή, οι μαθητές, φοιτητές, άνεργοι και εργαζόμενοι πρέπει να υπερασπιστούμε τις δικές μας ανάγκες και να αποτελέσουμε εμπόδιο στα σχέδια ΝΑΤΟ, ΗΠΑ και ΕΕ. Με εστίες αντίστασης, με αγώνες και με τη δημιουργία ενός ισχυρού αντιπολεμικού κινήματος να τελειώσουμε τον πόλεμο πριν μας τελειώσει αυτός.

 

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΥΓΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ-ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ


 ΕΞΩ ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΒΑΣΕΙΣ / ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ

 ΚΑΤΩ ΟΙ ΠΟΛΕΜΙΚΑΠΗΛΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ

●ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΙΔΕΙΑ ΟΧΙ ΓΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ