Τρίτη 25 Απριλίου 2023

ΟΧΙ ΑΛΛΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΑΠΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ - ΑΜΕΣΗ ΕΘΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΝΑΥΠΗΓΕΙΩΝ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ

Η κυβέρνηση της ΝΔ από την αρχή της θητείας της προσπαθεί να πείσει την κοινωνία πως ιδιωτικοποιήσεις σημαίνουν ανάπτυξη. Οι εργαζόμενοι στα ναυπηγεία Ελευσίνας μετά την ολοκλήρωση του ξεπουλήματος της εταιρείας βιώνουν από πρώτο χέρι την κόλαση των ιδιωτικοποιήσεων και καταγγέλλουν τη δραματική χειροτέρευση των συνθηκών εργασίας. Πιο συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι δεν πληρώνονται ολόκληρο τον μισθό τους καθώς η εργοδοσία δεν καταβάλει δώρα, επιδόματα και υπερωρίες! Επίσης, έχει αυξηθεί ο κίνδυνος της εργασίας όχι μόνο λόγω της εντατικοποίησης αλλά και εξαιτίας της απουσίας των απαραίτητων ελέγχων παρά τις σωρηδόν καταγγελίες.

Είναι δεδομένο πως οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές που ξεπουλάνε τις κρατικές δομές σε ιδιώτες δεν στοχεύουν σε καμία ανάπτυξη και εξυγίανση. Οι μόνοι οι οποίοι επωφελούνται από τις ιδιωτικοποιήσεις είναι οι μεγάλες επιχειρήσεις, ενώ οι εργαζόμενοι βλέπουν κάθε εργατικό τους δικαίωμα να καταπατάται στο όνομα του κέρδους. Στην πραγματικότητα αυτό που μας επιφυλάσσουν οι ιδιωτικοποιήσεις είναι ένας εργατικός μεσαίωνας, χωρίς δικαιώματα - με τους εργαζόμενους να δουλεύουν σαν δουλοπάροικοι, με απλήρωτες υπερωρίες και με τα εργατικά ατυχήματα/δολοφονίες να γίνονται η νέα «κανονικότητα».

Πρέπει να βάλουμε φρένο στις ιδιωτικοποιήσεις. Με αγώνες να απαιτήσουμε εθνικοποιήσουμε όλους τους τομείς κλειδιά της οικονομίας. Είναι ο μόνος τρόπος να μην θρηνήσουμε κι άλλους - να μην αφήσουμε να γίνουν άλλα Τέμπη. Να δώσουμε ένα τέλος σε όλους όσους βάζουν τα κέρδη τους πάνω από τις ζωές μας. Με αυτοοργανωμένους αγώνες, μέσα από τις επιτροπές, τα σωματεία και τους συλλόγους μας, να διεκδικήσουμε τα δικαιώματα μας ενάντια σε κάθε εργοδότη και μνημονιακή κυβέρνηση!

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΥΓΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ - ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ

· ΝΑ ΔΩΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΤΑ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ- ΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΤΑ ΔΙΚΑΙ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ

· ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

· ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ