Τετάρτη 19 Απριλίου 2023

ΟΙ ΤΡΑΜΠΟΥΚΟΙ ΤΗΣ ΝΔ ΧΤΥΠΑΝΕ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ


Οργή προκαλεί το περιστατικό τραμπουκισμού καρκινοπαθών ασθενών που έλαβε μέρος στο νοσοκομείο «Μεταξά» στις 12/4 από άτομα της ασφάλειας των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, Δημήτρη Μαρκόπουλου και Γιάννη Τραγάκη. Σύμφωνα με την ΟΕΝΓΕ, άνδρες από την ασφάλεια των βουλευτών της ΝΔ επιτέθηκε στους ασθενείς, «επειδή στο πλαίσιο φιέστας που είχε στήσει η διοίκηση στο αμφιθέατρο του κτιρίου αποπειράθηκαν να αναδείξουν την κατάσταση διάλυσης στην οποία έχει επέλθει το νοσοκομείο». Τα «παλληκάρια» της ΝΔ δεν ντράπηκαν να χτυπήσουν ασθενείς που μάχονται με τον καρκίνο αλλά και με τις τραγικές ελλείψεις του διαλυμένου από τις μνημονιακές πολιτικές ΕΣΥ, μόνο και μόνο επειδή τους χάλασαν τη μόστρα! Ένας από αυτούς, άρπαξε μία ασθενή με βία από τα μπράτσα και με δυνατές σπρωξιές, με τη βοήθεια άλλων τεσσάρων, την πέταξαν έξω από το αμφιθέατρο και την κρατούσαν εγκλωβισμένη για να την παραδώσουν στην αστυνομία.

Οι καρκινοπαθείς πήγαν να καταγγείλουν ότι την ίδια ώρα που ήταν σε εξέλιξη η φιέστα αυτή (που στόχευε στο να δείξει το πόσο «δυνατό» έχει γίνει το ΕΣΥ επί κυβέρνησης ΝΔ), στο υπόγειο ασθενείς αγκομαχούσαν περιμένοντας να αποκατασταθεί βλάβη του μηχανήματος ακτινοθεραπείας, τρίτη κατά σειρά μέσα σε 10 μέρες. Αυτές είναι οι συνθήκες στις οποίες έχουν καταντήσει την δημόσια υγεία και έχουν και το θράσος να σηκώνουν χέρι και μέσα στα νοσοκομεία προκειμένου να προστατέψουν την εικόνα τους και να κερδίσουν παραπάνω ψήφους. Μας δολοφονούν στα τρένα, μας χτυπάνε στους δρόμους και στα νοσοκομεία.

Αυτή η αντιμετώπιση δεν είναι πρωτόγνωρη, καθώς μέσα στα 4 αυτά χρόνια, η κυβέρνηση έχει επιδείξει επανειλημμένα τον τρόπο με τον οποία λειτουργεί η «δημοκρατία» της. Ακριβώς όπως έγινε και στα τρένα, όπου χλεύαζαν και έβγαζαν παράνομες τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων, που κατήγγειλαν πως είναι θέμα χρόνου να χαθούν ζωές, έτσι συνεχίζουν τις δολοφονικές νεοφιλελεύθερες πολιτικές θυσιάζοντας ανθρώπινες ζωές στο βωμό του κέρδους.

Είναι επικίνδυνοι και πρέπει να τους σταματήσουμε άμεσα! Δεν μπορούμε να τους επιτρέπουμε άλλο, να μας φέρονται σαν σκλάβους. Να πεθαίνουμε και να μας δέρνουν κι από πάνω. Μόνη λύση οι μαχητικοί και ανυποχώρητοι αγώνες μας. Με όπλο μας της αλληλεγγύη και της αυτοοργάνωση να τσακίσουμε την κυβέρνηση της φτώχειας, της βίας και της καταστολής.

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΨΩΜΙ –  ΠΑΙΔΕΙΑ –  ΥΓΕΙΑ –  ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ – ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ


  • ΚΑΤΩ Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ
  • ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΥΓΕΙΑ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ. ΟΧΙ ΓΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ
  • ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΒΙΑΣ