Πέμπτη 18 Μαΐου 2023

ΧΩΡΙΣ ΝΤΡΟΠΗ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ ΓΙΑ «ΕΡΓΑΛΕΙΟΠΟΙΗΣΗ» ΟΣΟΥΣ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΤΕΜΠΗ

Μπορεί να έχουν περάσει 2μιση μήνες από το τραγικό έγκλημα στα Τέμπη που στοίχισε τουλάχιστον 57 ζωές όμως η κοινωνία φαίνεται πως δε σταματάει να απαιτεί να τιμωρηθούν οι ένοχοι. Συγκεκριμένα οι εργαζόμενοι στους σιδηρόδρομους έχουν δρομολογήσει νέα 24ωρη απεργία στις 30 Μαΐου ως διαμαρτυρία για την επανέναρξη των δρομολογών χωρίς να έχει αλλάξει ουσιαστικά τίποτα. Επίσης συγγενείς των θυμάτων μέσω του «Συλλόγου Ατόμων Πληγέντων Δυστυχήματος Τεμπών 28/2/2023» κατέθεσαν μήνυση προς παντός αγνώστου δηλώνοντας πως κανείς δεν έχει τιμωρηθεί ακόμα για αυτό το έγκλημα. Η απάντηση του Μητσοτάκη απέναντι σε όλα αυτά ήταν πως λυπάται που ένα τόσο τραγικό γεγονός «εργαλειοποιείται» από κάποιους προεκλογικά.

Ο Μητσοτάκης έχει το θράσος να λέει για τους συγγενείς των νεκρών πως «δε δικαιολογούνται τέτοιες συμπεριφορές», δηλαδή η προσφυγή στη δικαιοσύνη και η απαίτηση πραγματικής απόδοσης ευθυνών. Η αλήθεια όμως είναι πως τέτοιες συμπεριφορές είναι απόλυτα κατανοητές όταν σκεφτεί κανείς το πόσο ταπεινωτικό είναι για αυτούς τους ανθρώπους να βλέπουν τον πρώην υπουργό μεταφορών Καραμανλή, που υποτίθεται ανέλαβε την ευθύνη και παραιτήθηκε, να κατεβαίνει πάλι ανενόχλητος στις εκλογές με τη ΝΔ σαν να μη συνέβη τίποτα. Επίσης το γεγονός πως η Hellenic train, η οποία ευθύνεται για τη τραγωδία στα Τέμπη, αρχίζει και πάλι να πραγματοποιεί διαδρομές και να κερδοφορεί χωρίς καμία επίπτωση δε μπορεί παρά να προκαλεί την οργή των συγγενών των θυμάτων αλλά και όλης της κοινωνίας. Εντωμεταξύ η ΝΔ θριαμβολογεί προεκλογικά, στεκόμενη πάνω σε ένα βουνό πτωμάτων, για το πόσο «καλά» τα έχουν κάνει όλα, το πόσο έχουν βελτιώσει τη χώρα και το πόσο «καταστροφικό» θα ήταν να μη βγει μια ισχυρή κυβέρνηση ΝΔ από αυτές τις εκλογές.

Αυτή η δολοφονική πολιτική δεν περιορίζεται μόνο στη ΝΔ αλλά είναι απόρροια της τεράστιας κρίσης της ελληνικής οικονομίας. Είναι το αποτέλεσμα της πολιτικής των ιδιωτικοποιήσεων, δηλαδή του ξεπουλήματος των πάντων στο όνομα του κέρδους των ιδιωτών, ακόμα και αν σημαίνει την καταπάτηση κάθε δημοκρατικού, εργατικού και κοινωνικού δικαιώματος.

Καμία λύση δε μπορεί να έρθει με λόγια στη Βουλή. Ο μόνος τρόπος να υπερασπιστούμε τις ζωές μας είναι με τους συλλογικούς και οργανωμένους αγώνες σε κάθε γειτονιά, σε κάθε σχολή, σε κάθε χώρο δουλειάς. Μόνο έτσι μπορούμε να βάλουμε φρένο σε κάθε πολιτική που θέλει να διαλύσει τις ζωές μας.

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΥΓΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ - ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ


· ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ (ΕΤΑΙΡΙΑ-ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ)

· ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΓΓΕΝΩΝ ΤΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ

· ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ – ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ