Κυριακή 5 Μαρτίου 2023

ΠΟΛΥΝΕΚΡΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ: ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΤΥΧΗΜΑ ΗΤΑΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΝΑ ΔΙΩΞΟΥΜΕ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

 

Την Τρίτη στις 28/02 συνέβη η πολύνεκρη μετωπική σύγκρουση των δύο τρένων στα Τέμπη, που οδήγησε στον θάνατο 60 περίπου ανθρώπων, σε δεκάδες τραυματίες και πολλούς ακόμη αγνοούμενους. Παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των ΜΜΕξαπάτησης να υποβαθμίσουν το γεγονότος ως ένα απλό ανθρώπινο λάθος ή σφάλμα της διοίκησης η σύγκρουση στα Τέμπη είναι ένα έγκλημα με κύριους υπεύθυνους την κυβέρνηση της ΝΔ και τις προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις που με τις πολιτικές των ιδιωτικοποιήσεων έχουν ξεπουλήσει κάθε δημόσιο αγαθό σε ιδιώτες-αρπακτικά.

Η σύγκρουση δεν αποτελεί κεραυνό εν αιθρία! Ένα τέτοιου βεληνεκούς δυστύχημα ήταν βέβαιο ότι θα συμβεί, όπως προειδοποιούσαν εδώ και χρόνια οι εργαζόμενοι. Σε ανακοίνωση τους πριν περίπου 1 μήνα κατήγγειλαν την έλλειψη μέτρων προστασίας και κατέληγαν «Δεν θα περιμένουμε το δυστύχημα που έρχεται, για να τους δούμε να χύνουν κροκοδείλια δάκρυα». Ο -παραιτηθέντας πλέον- Υπουργός Μεταφορών Α. Καραμανλής απάντησε από το βήμα της Βουλής, κουνώντας το δάχτυλο στον ελληνικό λαό, πως είναι ντροπή να τίθενται ζητήματα ασφάλειας(!). Αυτή η «πορεία σύγκρουσης» ξεκίνησε το 2017 όταν η μνημονιακή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ξεπούλησε τη ΤΡΑΙΝΟΣΕ για το εξευτελιστικό αντίτιμο των 45εκ. (κοστολογούνταν στα 300εκ.), σε μία Ιταλική εταιρία, με τον όρο μάλιστα πως το ελληνικό δημόσιο θα την επιδοτεί με 50εκ. ετησίως. Ποιο ήταν το αποτέλεσμα όταν ανέλαβαν οι ιδιώτες; Όλα τα δίκτυα και τα τρένα έμειναν ασυντήρητα και τα συστήματα ελέγχου και συντονισμού της κυκλοφορίας κατεστραμμένα. Πληροφορίες που ήταν γνωστές στην κυβέρνηση ΝΔ και στους ιδιοκτήτες της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, οι οποίοι τα αγνοούσαν συστηματικά, για να κερδοφορούν παίζοντας κορώνα γράμματα με τις ζωές μας.

Το μόνο που έχει να απαντήσει η κυβέρνηση για τις δεκάδες ζωές που χάθηκαν είναι κροκοδείλια δάκρυα και η «τίμια» παραίτηση του Καραμανλή η οποία αποσκοπεί μονάχα στο να διασωθεί η υπόλοιπη «μαφία» της ΝΔ. Το μένος της φάνηκε ξεκάθαρα όταν τη Κυριακή 5/3, έστειλε τις συμμορίες των ΜΑΤ-ΔΡΑΣΗ να καταστείλουν άγρια όσους συγκεντρώθηκαν στο Σύνταγμα, διαμαρτυρόμενοι για τον άδικο χαμό των επιβατών. Η αστυνομία επιτέθηκε απρόκλητα με χημικά, κρότου λάμψης και γκλοπ με αποτέλεσμα να τραυματιστούν αρκετοί διαδηλωτές και φωτορεπόρτερ.

Οι μνημονιακοί νεοφιλελεύθεροι ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ ξεπούλησαν μία προς μία τις μεγαλύτερες κρατικές επιχειρήσεις και αφήσανε τις υπόλοιπες να ρημάξουν μέσα στην υποχρηματοδότηση. Βυθίσανε έτσι την νεολαία, εργαζόμενους και φτωχούς σε ένα βούρκο, φτώχειας, εξαθλίωσης και αίματος. Μέσα στα χρόνια των μνημονίων επιβάλλανε: (1) την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ που οδήγησε εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά σε μεσαιωνικές συνθήκες διαβίωσης, (2) τους πλειστηριασμούς οπού τα πιο αδύναμα στρώματα της κοινωνίας πετάχτηκαν δια της βίας στον δρόμο, (3) την πλήρη εγκατάλειψή της δημόσιας και δωρεάν υγείας, που στα χρόνια της πανδημίας είχαν σαν αποτέλεσμα άνθρωποι να πεθαίνουν εκτός ΜΕΘ, δηλώνοντας ότι «όποιος δεν προσαρμόζεται πεθαίνει». Είναι αποφασισμένοι να διαλύσουνε τα πάντα, στο στόχαστρο βρίσκονται δημόσια και δωρεάν παιδεία, υγεία, εργασιακά δικαιώματα, ΟΑΕΔ, κ.α.

Να τελειώσει το πάρτι εκατομμυρίων τους, να πληρώσουν αυτοί τον φόρο αίματος της «αγοράς»! Την ώρα που διαλύουν τις ζωές μας, με πρόφαση την οικονομική κρίση, την πανδημία και τον πόλεμο, μοιράζουν εκατομμύρια σε εταιρείες δολοφόνους, αστυνομία, στρατό και μπατζανάκηδες. Κηρύσσουν ακήρυχτο πόλεμο στους από κάτω, με τους νεκρούς να συσσωρεύονται όχι μόνο στα Τέμπη, αλλά και σε κάθε εργατικό ατύχημα, φωτιά και κλειστό νοσοκομείο. Να δώσουμε ένα τέλος σε όλους όσους βάζουν τα κέρδη τους πάνω από τις ζωές μας. Με αυτοοργανωμένους αγώνες, μέσα από τα σωματεία και τους συλλόγους μας, να ξεφορτωθούμε κάθε μνημονιακό-δήμιο!

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΥΓΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ - ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ


·       ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ (ΕΤΑΙΡΙΑ-ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ)

·       ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΓΓΕΝΩΝ ΤΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ

·       ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ – ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

·       ΚΑΤΩ Η ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ