Πέμπτη 2 Μαρτίου 2023

ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΙΔΩΝ «ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ»: Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Στις 23/2 οι εργαζόμενοι του Παίδων «Αγία Σοφία» πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των παιδοογκολογικών τμημάτων και τη μετατροπή του τμήματος σε «Ογκολογικό Κέντρο Παίδων ‘Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – ΕΛΠΙΔΑ’» σύμφωνα με σχετικό νομοσχέδιο. Οι εργαζόμενοι αντιτίθενται στο εν λόγω νομοσχέδιο και επιπρόσθετα ζητούν ενίσχυση των νοσοκομείων με προσωπικό, αύξηση χρηματοδότησης και μηχανήματα ώστε τα νοσοκομεία να μπορούν να παρέχουν τις απαραίτητες υπηρεσίες με γνώμονα την καλύτερη περίθαλψη και όχι το κέρδος.

Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο επιδιώκει τη συγχώνευση μίας σειράς τμημάτων του Παίδων «Αγία Σοφία» (της Ογκολογικής Μονάδας Παίδων , τη Παιδιατρική Αιματολογία – Ογκολογία, τη Μονάδα Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών) με το Ογκολογικό τμήμα του Παίδων «Π.Α. Κυριακού» και τη Μονάδα Ειδικών Θεραπειών Αιματολογίας – Ογκολογίας της Ά Παιδιατρικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ. Το νέο «Ογκολογικό Κέντρο» θα έχει υπό το πλήρη έλεγχό του και τα οικόπεδα του δημοσίου και δεν θα χρηματοδοτείται από το κράτος, αλλά από απελπισμένους ανθρώπους οι οποίοι θα φτάνουν στην οικονομική εξαθλίωση προκειμένου να πληρώσουν για τη περίθαλψη τους. Ταυτόχρονα οι εργασιακές σχέσεις που επικρατούν σε τέτοιου είδους κέντρα είναι εξαντλητικά και ελαστικά ωράρια, μαύρη και ανασφάλιστη εργασία, καμια εφαρμογή συλλογικής σύμβασης κ.α.

Για άλλη μία φορά η κυβέρνηση κάνει αισθητή τη νεοφιλελεύθερη πολιτική της και τις βλέψεις της για τη πλήρη ιδιωτικοποίηση της υγείας και τη μετατροπή της σε προνόμιο για λίγους και εκλεκτούς που θα μπορούν να χώσουν βαθιά το χέρι στη τσέπη. Οι εργατικές οικογένειες είναι αυτές που πλήττονται από τις επιθέσεις στα δημόσια και δωρεάν αγαθά όπως η υγεία, η παιδεία κλπ. Ταυτόχρονα χωρίς εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα να αναγνωρίζονται οι εργαζόμενοι γίνονται έρμαια στο νέο καθεστώς δουλείας που ετοιμάζουν οι κερδοσκόποι της αγοράς που εμπορευματοποιούν αυτά τα αγαθά. Οι νεοφιλελεύθεροι κανίβαλοι δεν διστάζουν ούτε μπροστά στη θέα μικρών παιδιών με καρκίνο, ούτε σε δημοκρατικές ελευθερίες, ούτε πουθενά όταν στη μέση μπαίνουν κέρδη.

Όλοι εμείς, εργαζόμενοι, νέοι, και φτωχά λαϊκά στρώματα καλούμαστε να υπερασπιστούμε τις παλαιότερες κατακτήσεις μας και να επιβάλουμε τις δικές μας ανάγκες πάνω από τα κέρδη μιας ελίτ. Καμία προσαρμογή σε αντιλαϊκά νομοσχέδια, με μαζικούς αγώνες και αυτοοργάνωση να σπάσουμε τη κρατική τρομοκρατία.

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΥΓΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ - ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ

 

  • ΔΗΜΟΣΙΑ – ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ 
  • ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ  ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ
  • ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΒΙΑΣ