Οι απεργιακές συγκεντρώσεις-διαδηλώσεις στις 8/3 ήταν οι μαζικότερες των τελευταίων 8 χρόνων. Πάνω από μισό εκατομμύριο διαδηλωτές βγήκαν στον δρόμο εκφράζοντας την οργή και την αγανάκτηση απέναντι στο έγκλημα που συνέβη στα Τέμπη με ευθύνη της κυβέρνησης.
Στα Γιάννενα η συμμετοχή ήταν μεγαλειώδης με χιλιάδες νέους και εργαζόμενους στην κυριολεξία να μη χωράνε στη κεντρική πλατεία της πόλης. Ιδιαίτερα μαζικό και αγωνιστικό ήταν το μπλοκ των φοιτητικών συλλόγων. Ο Σύλλογος Εστιακών (που έσπασε στην πράξη την χουντοαπαγόρευση κυκλοφορίας στην επέτειο του Πολυτεχνείου του 2020 και συνεχίζει αδιάκοπα τον αγώνα ενάντια στην καταστολή και την αθώωση των συλληφθέντων), σε συντονισμό με άλλους 3 συλλόγους (Ιστορικού-Αρχαιολογικού, ΠΤΝ, Φιλοσοφίας) συμμετείχε με κοινό πανό. Οι σύλλογοι αυτοί προχώρησαν επίσης σε καταλήψεις των σχολών με σκοπό να μετατραπούν οι σχολές σε κέντρα αγώνα ενάντια στις δολοφονικές ιδιωτικοποιήσεις που απειλούν την νεολαία. Στο τέλος της πορείας φοιτητές και εργαζόμενοι κάλεσαν σε ανοιχτή συνέλευση στην πλατεία καλώντας σε νέα κινητοποίηση την Παρασκευή στις 6μμ στην περιφέρεια.
Στην Αθήνα οι διαδηλωτές ξεπέρασαν τις 200.000 με σημαντική συμμετοχή των εργαζομένων στις μεταφορές που εδώ και καιρό καταγγέλλουν τις δολοφονικά επικίνδυνες ελλείψεις προσωπικού/εξοπλισμού στον κλάδο των μεταφορών και την εγκληματική αδιαφορία της κυβέρνησης και της εταιρείας. Οι δυνάμεις καταστολής προχώρησαν σε 15 προσαγωγές από τις οποίες οι 7 έγιναν συλλήψεις ενώ συμμορίες των ΜΑΤ προσπάθησαν να εισβάλουν μέσα στη κατάληψη που πραγματοποιούσαν οι φοιτητικοί σύλλογοι του Φυσικού και του Βιολογικού στη πρυτανεία του ΕΚΠΑ κάνοντας χρήση χημικών μέσα σε κλειστό χώρο.
Στην Θεσσαλονίκη οι διαδηλώσεις ήταν και αυτές μαζικότατες. Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στη πλατεία Αριστοτέλους/ Άγαλμα Βενιζέλου και κατευθύνθηκαν προς τον ΟΣΕ. Στην Πάτρα επίσης πραγματοποιήθηκε η μεγαλύτερη απεργιακή συγκέντρωση των τελευταίων χρόνων. Και στις δυο διαδηλώσεις οι δυνάμεις καταστολής επιτέθηκαν απροκλητα με χρήση χημικών.
Σημαντική μαζικότητα υπήρξε και σε πολλές μικρότερες περιφερειακές πόλεις της Ελλάδας όπως η Λάρισα, ο Βόλος, η Λαμία, η Καρδίτσα και πολλές άλλες.
Η φετινή 8 Μαρτίου μέρα της γυναίκας και μέρα αγώνα ορμώμενη από την τραγωδία μετατράπηκε σε μία μεγαλειώδης αντικυβερνητική απεργία χωρίς τη βοήθεια της θλιβερά αδρανούς και γραφειοκρατικοποιημένης Γ.Σ.Ε.Ε. που αρνήθηκε να προκηρύξει πανελλαδική απεργία. Η σημερινή απεργία μας δείχνει τον δρόμο για να τσακίσουμε τη κυβέρνηση των δολοφόνων και κάθε μνημονιακή πολιτική που ιδιωτικοποιεί και κοστολογεί την ανθρώπινη ζωή. Νεολαία και εργαζόμενοι μαζί, να πιάσουμε το νήμα των μαχητικών αγώνων, της αυτοοργάνωσης και της αλληλεγγύης.
ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΥΓΕΙΑ –
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ - ΔΙΑΓΡΑΦΗ
ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ
· ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ (ΕΤΑΙΡΙΑ-ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ)
· ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΓΓΕΝΩΝ ΤΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ
· ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ – ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
· ΚΑΤΩ Η ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ