Κυριακή 12 Μαρτίου 2023

ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ: ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΝ ΤΗ ΚΡΑΤΙΚΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ


Οι μεγαλειώδεις διαδηλώσεις που ξέσπασαν σε όλη την Ελλάδα στις 8/3 κατήγγειλαν πως για το έγκλημα στα Τέμπη ευθύνονται οι μνημονιακές πολιτικές των ιδιωτικοποιήσεων και οι κυβερνήσεις που τις εφάρμοσαν. Όμως αυτό το φαίνεται πως ξεπέρασε τα εθνικά σύνορα καθώς σε μια σειρά από Ευρωπαϊκές χώρες οργανώθηκαν διαδηλώσεις που κατήγγειλαν τη κρατική δολοφονία.


Συγκεκριμένα στη Γαλλία, η οποία βρίσκεται σε απεργιακό κλοιό ενάντια στο νέο συνταξιοδοτικό νόμο που θέλει να περάσει η κυβέρνηση, στις 7/3 μέσα σε αυτές τις διαδηλώσεις το συνδικάτο σιδηροδρομικών Sud Rail άνοιξε πανό που κατήγγειλε τη κρατική δολοφονία στα Τέμπη. Σε ανακοίνωση του μάλιστα εξέφρασε τα ίδια συνθήματα τα οποία εκφράζει όλη η ελληνική κοινωνία, δηλαδή πως πρέπει να σταματήσουν εδώ και τώρα οι ιδιωτικοποιήσεις και να ρίξουμε κάθε κυβέρνηση που με τη πολιτική της επιτρέπει στο κεφάλαιο να δολοφονεί για το κέρδος.


Επίσης, στη Γερμανία στις 5/3 οργανώθηκε συγκέντρωση που αποκαλούσε εγκληματικό το ελληνικό κράτος και απαιτούσε να τιμωρηθούν οι πραγματικοί ένοχοι και να μην αναλωθεί το όλο ζήτημα σε αυταπάτες περί «ανθρώπινου λάθους» του σταθμάρχη.

Όσο και αν προσπαθούν τα ΜΜΕξαπάτησης να δώσουν συγχωροχάρτι στη κυβέρνηση και να αποδώσουν την ευθύνη σε απλή αμέλεια ή «ανθρώπινο λάθος», η αλήθεια είναι πως οι πολιτικές των ιδιωτικοποιήσεων είναι αυτές που οδήγησαν με μαθηματική στο χαμό 57 ζωών. Η καλύτερη αποκρυστάλλωση αυτού του γεγονότος βρίσκεται στη δήλωση του Άδωνη Γεωργιάδη: «Αν ο Υπ. Μεταφορών Κ. Καραμανλής έλεγε πως υπάρχουν θέματα ασφαλείας δεν θα έμπαινε κανένας άνθρωπος στα τρένα». Αυτό σημαίνει πως για τη κυβέρνηση είναι αδιάφορο το αν κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές. Το κύριο ζήτημα είναι να μη διαταραχθούν τα κέρδη των ιδιωτών. Για αυτό ακριβώς το σύνθημα «να πάψουν οι ιδιωτικοποιήσεις, εθνικοποίηση των τρένων τώρα» πρέπει να αποτελέσει την αιχμή του δόρατος των σημερινών αγώνων. Ταυτόχρονα πρέπει να παλέψουμε ώστε να πέσει η δολοφονική κυβέρνηση της ΝΔ, να αναιρεθεί η βουλευτική τους ασυλία και να δικαστούν. Μια πτώση της κυβέρνησης πάνω στο ζήτημα των ιδιωτικοποιήσεων αποτελεί ισχυρή άμυνα ώστε να μην συνεχίσει αυτή τη πολιτική καμία επόμενη κυβέρνηση.

Αυτά τα αιτήματα είναι που πρέπει να επιβάλουμε με διαδηλώσεις, απεργίες και καταλήψεις ώστε να βεβαιωθούμε πως δε θα θυσιαστούν άλλες ζωές για τα κέρδη των ιδιωτών. Επόμενος σταθμός σε αυτόν τον αγώνα είναι η Γενική απεργία στις 16/3 στην οποία πρέπει να συμμετάσχει σύσσωμη η ελληνική κοινωνία.

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΥΓΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ - ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ


·        ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ (ΕΤΑΙΡΙΑ-ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ)

·        ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΓΓΕΝΩΝ ΤΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ

·        ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ – ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

     ·        ΚΑΤΩ Η ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ