Παρασκευή 24 Μαρτίου 2023

ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΟΥ ΕΚΠΑ

 

Από τις 13/3 η πρυτανεία του ΕΚΠΑ τελεί υπό κατάληψη από φοιτητές οι οποίοι διαμαρτύρονται για την κρατική δολοφονία στα Τέμπη. Από εκείνη τη μέρα δυνάμεις των ΜΑΤ έχουν περικυκλώσει την πρυτανεία έχοντας σε καθεστώς ομηρίας όσους βρίσκονται στο εσωτερικό, ενώ κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων για τα Τέμπη επιχείρησαν επανειλημμένα να την εκκενώσουν.

Συγκεκριμένα στις 8/3, όταν είχε καταληφθεί ξανά η Πρυτανεία κατά τη διάρκεια της πανελλαδικής απεργίας, η αστυνομία έσπασε το πανεπιστημιακό άσυλο εισβάλλοντας με βία στο κτίριο και έριξε χημικά σε εσωτερικό χώρο(!) εναντίον των φοιτητών. Επίσης τα ΜΑΤ όχι μόνο αρνούνταν όλες αυτές τις μέρες να παραδώσουν τα τρόφιμα και τα είδη πρώτης ανάγκης που έφερναν αλληλέγγυοι στους φοιτητές, αλλά επιτίθονταν και προσήγαγαν όποιον επιχειρούσε να πλησιάσει τη κατάληψη. Το αποκορύφωμα του εκφοβισμού το μεσημέρι του Σαββάτου 18/3 όταν τα ΜΑΤ ξυλοκόπησαν άγρια έναν άνθρωπο που προσπάθησε να φέρει τρόφιμα στην κατάληψη.

Για άλλη μία φορά η κυβέρνηση Μητσοτάκη, προσπαθώντας να σβήσει κάθε φωνή που θυμίζει το έγκλημα στα Τέμπη, βάζει σε δράση το κράτος έκτακτης ανάγκης για να εκφοβίσει και να χτυπήσει αγωνιστές ενώ ταυτόχρονα ξεπλένει τα χέρια της από το αίμα 57 νεκρών. Το έγκλημα στα Τέμπη ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, η οποία ήρθε να προστεθεί σε όλες τις προηγούμενες δολοφονίες, τα αντεργατικά και αντιεκπαιδευτικά μέτρα και το ξεπούλημα κάθε δημόσιου και δωρεάν κοινωνικού αγαθού. Παρόλα αυτά ο κόσμος που διαδήλωσε μαζικά, ειδικά στις δύο απεργίες (8/3, 16/3), απαιτώντας να τιμωρηθούν οι ένοχοι, να σταματήσουν οι ιδιωτικοποιήσεις και να πέσει αυτή η εγκληματική κυβέρνηση της ΝΔ, έδειξαν πως η τρομοκρατία και τα ψέματα της κυβέρνησης δεν τους πτοούν. Μπροστά σε αυτήν την απόρριψη της πολιτικής της η κυβέρνηση δεν έχει άλλη επιλογή πέρα από το να τρομοκρατεί, να πνίγει με χημικά ολόκληρες πλατείες, να χτυπάει και να συλλαμβάνει αγωνιστές.

Το έγκλημα στα Τέμπη δεν πρέπει να ξεχαστεί, πρέπει να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για να μην χυθεί άλλο αίμα, για να μην πεθάνει κανένας άλλος από τις ιδιωτικοποιήσεις. Πρέπει οι εργαζόμενοι, οι φοιτητές και τα φτωχά λαϊκά στρώματα να δημιουργήσουμε κέντρα αγώνα για να μπορέσουμε να υλοποιήσουμε τα αιτήματά μας. Μέσα από τις δομές αυτοοργάνωσης μας (συνελεύσεις, επιτροπές, συλλόγους, σωματεία) να συνεχίσουμε να παλεύουμε για να υπερασπιστούμε τις ζωές μας.

 

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΥΓΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ – ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ

 

·       ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΥΛΟ - ΚΑΤΩ Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

·       ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ – ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

·       ΚΑΤΩ Η ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ