Κυριακή 19 Μαρτίου 2023

ΓΑΛΛΙΑ: ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΣΕ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΟ

 

Το βράδυ της Πέμπτης 16/3 σε πολλές πόλεις της Γαλλίας δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι ξεχύθηκαν εξαγριωμένοι στους δρόμους για να εναντιωθούν στη πραξικοπηματική έγκριση του συνταξιοδοτικού νόμου του Μακρόν. Οι γαλλικές δυνάμεις καταστολής κατέστειλαν βίαια τις διαδηλώσεις ενώ οι συλλήψεις πανεθνικά ξεπερνούν τις 300. Οι Γάλλοι εργαζόμενοι και νέοι όμως δε πτοούνται από τη τρομοκρατία και ήδη έχουν ανακηρύξει νέες απεργίες και διαδηλώσεις για να υπερασπιστούν τις ζωές και τα δικαιώματα τους.
Κύρια αιχμή του νόμου είναι η αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης από τα 62 στα 64 χρόνια. Εκατομμύρια εργαζόμενοι και νέοι στη Γαλλία, εδώ και αρκετό καιρό, βγαίνουν στο δρόμο και αγωνίζονται με απεργίες και διαδηλώσεις ενάντια σε αυτό το νόμο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι πως μετά από δήλωση της πρωθυπουργού πως ο εν λόγω νόμος θα περάσει με προεδρικό διάταγμα, (χωρίς δηλαδή την ψήφιση του στη Βουλή) η κεντρική πλατεία του Παρισιού γέμισε με διαδηλωτές σε ελάχιστο χρόνο.
Η αστυνομία κατέστειλε βίαια τις διαδηλώσεις ρίχνοντας χημικά και χρησιμοποιώντας μάνικες εκτόξευσης νερού. Μόνο στο Παρίσι έγιναν 258 συλλήψεις. Την επόμενη μέρα συνεχίστηκαν οι διαδηλώσεις καταλαμβάνοντας τον περιφερειακό δρόμο του Παρισιού και διακόπτοντας τη κυκλοφορία των οχημάτων.
Αυτό το κλίμα καταστολής δεν περιορίζεται μόνο στη Γαλλία. Εργαζόμενοι, νέοι και φτωχοί σε κάθε χώρα του κόσμου βιώνουν την ίδια κατάσταση. Αυτή η δυστοπική πραγματικότητα συμβαίνει διότι κυβερνήσεις και ελίτ σε παγκόσμιο επίπεδο δεν έχουν κανένα άλλο μέσο πέρα από τη καταστολή ώστε να ελέγξουν την αγανάκτηση και την αντίδραση των ανθρώπων που βλέπουν τις ζωές τους να υποβαθμίζονται καθημερινά. Δεν είναι λίγα τα περιστατικά και στη χώρα μας με πιο πρόσφατο τη καταστολή στη γενική απεργία στις 16/3.

Ο Γαλλικός λαός ήδη έδειξε την αλληλεγγύη του για τραγωδία στα Τέμπη καταλογίζοντας ευθύνες στην εγκληματική κυβέρνηση της ΝΔ, το ίδιο πρέπει να κάνουμε και εμείς ενάντια στην πραξικοπηματική κυβέρνηση Μακρόν που όπως ο Μητσοτάκης εξαπολύει πογκρόμ αντεργατικών επιθέσεων και ακραία καταστολή. Το κλίμα τρομοκρατίας δε θα περάσει. Οι εργαζόμενοι, οι νέοι και τα φτωχά λαϊκά στρώματα σε κάθε χώρα πρέπει να οργανώσουμε και να ενώσουμε τον αγώνα μας απέναντι στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές και την κρατική καταστολή. Να παραδειγματιστούμε από τους Γάλλους εργαζόμενους. Με καταλήψεις και διαδηλώσεις, με συνελεύσεις και επιτροπές να παλέψουμε για να ζήσουμε μια αξιοπρεπή ζωή με δικαιώματα.

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΥΓΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ – ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ


    • ΑΛΛΥΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟ ΓΑΛΛΙΚΟ ΛΑΟ 
    • ΚΑΤΩ Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΟΚΡΑΤΙΑ
    • ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ