Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2023

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΔ: ΑΠΟΛΥΟΝΤΑΙ 6000 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΕΣΥ – ΤΗ ΣΚΥΤΑΛΗ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ

 

Το υπουργείο Υγείας πετάει στο δρόμο περίπου 6.000 εργαζόμενους του ΕΣΥ για να τους αντικαταστήσουν εργολαβίες. Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ οι απολύσεις αφορούν υποστηρικτικό προσωπικό από τη φύλαξη, την καθαριότητα, την εστίαση και άλλους τομείς, οι οποίοι εργάζονται όλοι περισσότερα από πέντε χρόνια. Έτσι οι άνθρωποί οι οποίοι βρέθηκαν εκτεθειμένοι σε όλα τα κύματα της πανδημίας και η καθημερινότητα τους δεν έχει επανέλθει σε φυσιολογικούς ρυθμούς από τότε, πετάγονται εκτός του εργασιακού τους χώρου. Όλα αυτά για να κερδοφορήσουν οι εργολάβοι οι οποίοι στοιχίζουν τα διπλά χρήματα στο Δημόσιο, για χειρότερη ποιότητα προσφερόμενων υπηρεσιών και άθλιες συνθήκες εργασίας και αμοιβών για τους εργαζόμενους, όπως αναφέρει ο Μιχάλης Γιαννάκος, πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

Ακόμα μια φορά εργαζόμενοι πετιούνται στο περιθώριο προκειμένου να αντικαταστάθούν από έναν εργολάβο διαμεσολαβητή ο οποίος θα κερδοφορεί εις βάρος του δημοσίου τομέα. Αυτό είναι το περίφημο «success story» της κυβέρνησης της ΝΔ. Με τέτοιου είδους πολιτικές γίνεται πιο απτό στο μεγαλύτερο κομμάτι της κοινωνίας ότι αυτές οι μνημονιακές κυβερνήσεις έχουν οδηγήσει το ΕΣΥ σε μια κατάσταση που δεν ανταποκρίνεται στις δικές του ανάγκες. Ειδικά πλέον με το νέο νομοσχέδιο για την υγεία το έδαφος είναι έφορο στους ιδιώτες για να μετατρέψουν το κοινωνικό αγαθό της δημόσιας και δωρεάν υγείας σε προϊόν αισχροκέρδειας. Το αποτέλεσμα είναι ότι εργαζόμενοι και φτωχά λαϊκά στρώματα θα καλεστούν να ζήσουν χωρίς βασικά κοινωνικά αγαθά του 21ου αιώνα.

Ο τομέας της υγείας δεν είναι ο μόνος που διαλύεται καθημερινά από τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές της κυβέρνησης. Παιδεία, ασφάλιση, εργασιακά δικαιώματα και κάθε άλλο κοινωνικό κεκτημένο ξεπουλιέται και ιδιωτικοποιείται. Μια διαδικασία που ξεκίνησε από το πρώτο μνημόνιο και σήμερα κορυφώνεται. Από την άλλη συνεχώς αυξάνονται τα δισεκατομμύρια για πολεμικούς εξοπλισμούς και ενισχύεται ένα καθεστώς αστυνομοκρατίας, ώστε κυβέρνηση και ελιτ να διατηρήσουν τη θέση τους και να τρομοκρατήσουν όσους αντιστέκονται και αγωνίζονται.

Η λύση απέναντι σε αυτή τη κατάσταση δεν θα έρθει με λόγια στη Βουλή. Οι νέοι, οι εργαζόμενοι και τα φτωχά λαϊκά στρώματα πρέπει μέσα από τις δομές αυτοοργάνωσης να οργανώσουμε μαζικούς και ανυποχώρητους αγώνες διαρκείας ενάντια στη κυβέρνηση της ΝΔ και τους μνημονιακούς κανίβαλους που οδηγούν τις μάζες στο διχασμό και τη σήψη.

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΥΓΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ-ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ


  ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ- ΓΕΝΝΑΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

 

     ΚΑΤΩ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ-ΕΚΤΡΩΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

●     ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ