Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2023

ΑΓΡΙΑ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΣΕ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

 

Στις 20/2 τα ΜΑΤ επιτέθηκαν άγρια, με γκλόπ και χημικά, ενάντια σε εκπαιδευτικούς και φοιτητές που διαδήλωναν έξω από το μέγαρο μουσικής. Οι εκπαιδευτικοί είχαν συγκεντρωθεί για να διαμαρτυρηθούν ενάντια στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές της ΝΔ στο κομμάτι της εκπαίδευσης (ηλεκτρονικές εκλογές, εξετάσεις PISA, αξιολογήσεις εκπαιδευτικών κ.α.) με αφορμή την εκδήλωση  για την παιδεία που πραγματοποιούσε η κυβέρνηση την ίδια ώρα. Στην διαδήλωση δώσανε το παρών και φοιτητές δραματικών σχολών που τελούν υπό κατάληψη και φοιτητικοί σύλλογοι για να στηρίξουν τον δίκαιο αγώνα των εκπαιδευτικών. Η απάντηση της κυβέρνησης ήταν να στείλει τους τραμπούκους των ΜΑΤ για να διαλύσουν τους συγκεντρωμένους χτυπώντας «στο ψαχνό». Μάλιστα ένας φοιτητής προσήχθηκε βίαια στο τμήμα στη ΓΑΔΑ από τους αστυνομικούς με μόνη πρόφαση το ότι εισήλθε στον χώρο της εκδήλωσης. Έπειτα από έντονες διαμαρτυρίες των μαζών αφέθηκε ελεύθερος.

Οι νεοφιλελεύθεροι κανίβαλοι προσπαθούν να επιβάλουν ένα καθεστώς τρομοκρατίας και ένδειας στην χώρα. Θέλουν να φιμώσουν οποιαδήποτε φωνή εναντιώνεται σε αυτούς, στις καταστροφικές πολιτικές τους και το “success story” τους, ιδιαίτερα κατά την προεκλογική περίοδο. Αντίστοιχη καταστολή επέβαλλαν και στην 17 Νοέμβρη του 2020, στους αγώνες των απεργών της ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ, σε χαμηλό-συνταξιούχους που τους έπαιρνε το σπίτι η τράπεζα και σε μετανάστες που προσπαθούν να διασχίσουν το Αιγαίο. Σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται για μεμονωμένα περιστατικά ή «πάταξη ταραχοποιών στοιχείων», αλλά για μια κανονικότητα την οποία δε μπορούμε να επιτρέψουμε να εγκαθιδρυθεί.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη γνωρίζει πως το ξεπούλημα των δημόσιων δομών σε ιδιώτες-αρπαχτικά, οι επιθέσεις στα δικαιώματα των εργαζομένων, οι χιλιάδες πλειστηριασμοί, η σωρεία σκανδάλων που βγαίνουν στην φόρα, τα δις από φόρους που δίνονται σε πολεμικούς εξοπλισμούς θα φέρουν την αγανάκτηση του ελληνικού λαού. Για αυτόν τον λόγο γαντζώνονται από την καταστολή και το μαύρο κράτος έκτακτης ανάγκης. Πετάνε εκατομμύρια στην αστυνομία και τις μονάδες καταστολής για να επιβάλλουν μια προληπτική καταστολή σε κάθε μικρό και μεγάλο αγώνα ώστε να εμποδίσουν το να γενικευθεί η έμπρακτη αμφισβήτηση των νεοφιλελεύθερων πολιτικών τους.

Να μην τους αφήσουμε! Μόνο οι αγώνες μας είναι ικανοί να δώσουν απάντηση στην βία της αστυνομίας, του Μητσοτάκη και των παρατρεχάμενων του. Όλοι μαζί ενωμένοι μέσω των δομών αυτοοργάνωσης να οργανώσουμε την αντεπίθεση μας απέναντι στο σύστημα που γεννάει την φτώχεια και την βία.

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΥΓΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ - ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ

  • ΑΜΜΕΣΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΑΝΤΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΝΟΜΩΝ ΚΕΡΑΜΕΩΣ
  • ΛΕΦΤΑ ΣΕ ΥΓΕΙΑ – ΠΑΙΔΕΙΑ, ΟΧΙ ΓΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ
  • ΚΑΤΩ Η ΛΑΟΜΙΣΗΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ