Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2022

ΔΥΣΚΟΛΟΣ ΧΕΙΜΩΝΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ: ΣΥΛΛΟΓΗ ΕΙΔΩΝ ΠΡΩΤΩΝ ΑΝΑΓΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ



Προ ολίγων ημερών ο επικεφαλής Πολιτικής Προστασίας της Γερμανίας, Ραλφ Τίσλερ, παρότρυνε τον Γερμανικό λαό να αποθηκεύσει μπαταρίες, κονσέρβες, νερά και άλλα ήδη πρώτης ανάγκης. Ταυτόχρονα έκανε λόγο για προγραμματισμένες και μη διακοπές ρεύματος κατά τη διάρκεια του σκληρού χειμώνα που έπεται. Αν αυτή είναι η κατάσταση για μία χώρα όπως η Γερμανία, το άμεσο μέλλον για την χρεωκοπημένη Ελληνική οικονομία φαντάζει όλο και πιο σκοτεινό, με την κυβέρνηση Μητσοτάκη να μην έχει προτάξει ούτε μία λύση για την ενεργειακή κρίση και απλά να κάνει λόγο για τον «πιο δύσκολο χειμώνα από το ‘45».

Οι αυξήσεις στο ρεύμα στην Ελλάδα έχουν φτάσει τα 0,4€/kWh ενώ πέρυσι τα 0,2€/kWh θεωρούνταν ήδη ασύλληπτη τιμή. Παράλληλα ο πληθωρισμός (9.8%) θερίζει το εισόδημα των εργαζομένων και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων. Η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι αυτή η ακρίβεια οφείλεται στον «αυταρχικό Πούτιν» και τον πόλεμο στην Ουκρανία, όμως η πραγματικότητα είναι πως ξεκινήσανε πολύ πριν τον πόλεμο και οφείλονται αποκλειστικά στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές όλων των μνημονιακών κυβερνήσεων. Επί της ουσίας οφείλονται στην σύνδεση των τιμών της κιλοβατώρας με το λεγόμενο χρηματιστήριο ενέργειας (ΣΥΡΙΖΑ), αλλά και το καταστροφικό ξεπούλημα της ΔΕΗ έναντι πινακίου φακής (ΝΔ). Αυτές οι δύο αλλαγές ανάθεσαν εξολοκλήρου τον προσδιορισμό της τιμής της κιλοβατώρας σε ληστρικούς ιδιώτες και αυτό που πληρώνουμε δεν είναι άλλο παρά τα υπερκέρδη τους, που μόνο τον μήνα Οκτώβριο άγγιξαν τα 500εκ.!

Για άλλη μία φορά εργαζόμενοι και φτωχά λαϊκά στρώματα καλούνται να πληρώσουν τις ακραία νεοφιλελεύθερες πολιτικές τους. Για παραπάνω από μία δεκαετία οι μνημονιακές κυβερνήσεις οδήγησαν στην φτωχοποίηση της πλειοψηφίας της κοινωνίας και στο ξεπούλημα κάθε τι δημοσίου και δωρεάν. Το μόνο που έχει να πει η κυβέρνηση των α(χ)ρίστων της ΝΔ για όλα αυτά είναι «όποιος δε προσαρμόζεται πεθαίνει». Συρρικνώνουν συνεχώς το εργασιακό εισόδημα, την ίδια ώρα που ξοδεύουν αμύθητα ποσά για πολεμικούς εξοπλισμούς σε Ελλάδα και Ουκρανία, ενώ συζητάνε ακόμη και για την εκπαίδευση Ουκρανών στρατιωτών εντός Ελλάδας!

Φτάνει πια! Καμία μεταρρύθμιση ή «λαϊκή πολιτική» δεν μπορεί να μας βγάλει από τον βούρκο της φτώχειας και της εξαθλίωσης στον οποίο μας βύθισαν. Εργαζόμενοι, νεολαία και φτωχά λαϊκά στρώματα πρέπει να παλέψουμε με τους αγώνες μας, μέσα από τις δομές αυτοργάνωσης μας για να ανατρέψουμε την δολοφονική κυβέρνηση Μητσοτάκη και κάθε άλλη κυβέρνηση που θα παίξει με τις ζωές μας!


ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΥΓΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ – ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ


● ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ – ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΩΝ ΝΟΜΩΝ

● ΠΛΑΦΟΝ ΤΙΜΩΝ ΣΕ ΕΙΔΗ ΠΡΩΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ, ΡΕΥΜΑ ΚΑΙ ΚΑΥΣΙΜΑ

● ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟ – ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ