Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2022

ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ ΠΡΩΤΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ: ΠΕΤΑΝΕ ΜΕ ΤΗΝ ΒΙΑ ΧΑΜΗΛΟΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ


Την Δευτέρα στις 21/11 μέσα στα άγρια χαράματα η αστυνομία εισέβαλε με την βία στο σπίτι της χαμηλοσυνταξιούχου δημοσιογράφου Ιωάννας Κολοβού για να της κάνει έξωση από το σπίτι της. Οι αστυνομικοί, μαζί με τον δικαστικό κλητήρα, έσπασαν την πόρτα με ηλεκτρικό πριόνι και άρχισαν να καταγράφουν τα υπάρχοντά της, χωρίς να της επιτρέπουν να είναι η ίδια μπροστά. Δεν δίστασαν μάλιστα να της ασκήσουν βία για να την πετάξουν με το ζόρι έξω από το σπίτι της. Φυσικά για τα αρπακτικά του Μητσοτάκη το χρέος των 15.000 ευρώ αρκεί για να σε πετάξουν στον δρόμο, ενώ την ίδια στιγμή το κόμμα του χρωστάει πάνω από 350 εκατομμύριά ευρώ!

Δυστυχώς η περίπτωση της πρώην δημοσιογράφου αποτελεί μόνο μία από τις χιλιάδες περιπτώσεις πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας. Η εγκληματική συμμορία της ΝΔ κάθε μέρα ανακοινώνει όλο και περισσότερους πλειστηριασμούς, αφήνοντας χωρίς σπίτι χιλιάδες φτωχά νοικοκυριά. Όλα αυτά την ίδια περίοδο που πάνω από το 50% των Ελλήνων εργαζομένων ζει στο όριο της φτώχειας και η ακρίβεια καλπάζει.

Η ΝΔ, όπως και κάθε αστικό μνημονιακό κόμμα (ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ κλπ.), με τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές της βυθίζει τους εργαζόμενους, τους νέους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα όλο και ποιο βαθιά στον βούρκο της κρίσης. Αρπάζουν και ιδιωτικοποιούν την όποια περιουσία του λαού και τσακίζουν κάθε κοινωνικό δικαίωμα (ασφάλιση, υγεία, παιδεία κ.ά.) για να ταΐσουν τράπεζες και επιχειρηματίες. Η λαομίσητη κυβέρνηση οικοδομεί όλο και περισσότερο ένα Κράτος Έκτακτης Ανάγκης, όπου η φτώχεια και η εξαθλίωση θα επιβάλλονται στους εργαζομένους με την βία.

Απέναντι στους τραμπουκισμούς της αστυνομίας και των τραπεζών εργαζόμενοι και φτωχά λαϊκά στρώματα δεν έμειναν με σταυρωμένα τα χέρια. Την ίδια στιγμή στην οδό Αβύδου έγινε δυναμική συγκέντρωση αλληλεγγύης για την πρώην δημοσιογράφο. Η συγκέντρωση ήταν αρκετά μαζική, με το πλήθος να απαιτεί να δοθεί πίσω το σπίτι.

Η αλληλεγγύη είναι το μόνο όπλο των εργαζομένων και των νέων! Δεν θα τους επιτρέψουμε να συνεχίσουν να καταστρέφουν τις ζωές μας. Σε κάθε γειτονιά με μαζικούς αγώνες διαρκείας να διώξουμε τα κοράκια της ΝΔ μια για πάντα. Ενάντια στην σαπίλα των μνημονίων και των νεοφιλελεύθερων πολιτικών τους να επιβάλουμε τα δικά μας συμφέροντα και τις δικιές μας ανάγκες.

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΥΓΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ – ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ


· ΚΑΤΩ Η ΛΑΟΜΙΣΗΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

· ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ

· ΚΑΤΩ Η ΑΣΤΥΝΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ