Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2022

Η ΕΛΑΣ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟ ΚΑΙ ΑΙΤΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙ 78 ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ


Την Τρίτη 22/11 δυνάμεις της ΕΛΑΣ έκαναν έφοδο στη κατάληψη των προσφυγικών, στη Λ. Αλεξάνδρας, με πρόσχημα τη σύλληψη του υπεύθυνου για τον εμπρησμό των γραφείων της RealFM που είχε συμβεί το καλοκαίρι. Αυτό όμως δεν εξηγεί το γεγονός ότι ακινητοποίησε και έστησε στο τοίχο δεκάδες άτομα που διαμένουν εκεί καθώς και αλληλέγγυους, ενώ προχώρησε σε 78 προσαγωγές που έπειτα μετατράπηκαν σε συλλήψεις. Μέσα σε αυτές τις προσαγωγές είναι και ο δημοσιογράφος Νίκος Πηλός, παρότι οι αστυνομικοί γνώριζαν την επαγγελματική του ιδιότητα. Για άλλη μια φορά η Ελληνική κυβέρνηση αποδεικνύει διεθνώς το καθεστώς βίας και ανελευθερίας του λόγου που επικρατεί στη χώρα.

Την επόμενη μέρα έγινε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την Ευελπίδων ζητώντας την άμεση απελευθέρωση των διωκόμενων. Τα ΜΑΤ εντελώς αναίτια επιτέθηκαν βάναυσα στους διαδηλωτές και άνοιξαν το κεφάλι ενός ανθρώπου, ο οποίος χρειάστηκε να μεταφερθεί στα επείγοντα, ενώ προχώρησαν σε μια σύλληψη. Αμέτρητα είναι τα περιστατικά αγωνιστών ή και απλών περαστικών που συνελήφθησαν χωρίς αιτία και κατέληξαν να βασανίζονται στο κολαστήριο της ΓΑΔΑ. Αυτό είναι το κράτος τρόμου και βίας που οικοδομεί η κυβέρνηση προσπαθώντας να προλάβει τη λαϊκή οργή, που αναπόφευκτά θα ξεσπάσει, ενάντια σε κάθε πολιτική που καταδικάζει τη πλειοψηφία της κοινωνίας στην εξαθλίωση.

Μόνο βία και καταπίεση μπορεί να γεννήσει οποιαδήποτε αστική κυβέρνηση επιχειρήσει να κυβερνήσει την Ελλάδα των ημέτερων, της ΕΕ, του ΝΑΤΟ. Το γεγονός πως εν μέσω του τεράστιου κύματος ακρίβειας και ανασφάλειας η κυβέρνηση εξακολουθεί να δίνει δις. σε εξοπλισμούς και μόνο κάποια επιδόματα ψίχουλα στο λαό, τα οποία πάλι καταλήγουν στη τσέπη των παρόχων ενέργειας, αποτελεί τη καλύτερη απόδειξη. Ακόμα και εν μέσω του χειμώνα όπου πολλά νοικοκυριά δε θα μπορούν να ζεσταθούν ή να τραφούν σωστά η κυβέρνηση θα στέλνει λεφτά στην Ουκρανία και το ΝΑΤΟ ενώ ταυτόχρονα θα κατηγορεί τους ανθρώπους που υποφέρουν πως δεν είναι με «τη σωστή πλευρά της ιστορίας».

Να μην τους επιτρέψουμε να διαλύσουν τις ζωές μας! Οι εργαζόμενοι, η νεολαία και τα φτωχά λαϊκά στρώματα όλου του κόσμου πρέπει να ενωθούμε ενάντια σε κάθε πολιτική που μας διχάζει για να μας καταπιέζει. Μέσα από τους μαζικούς αγώνες μας μπορούμε και πρέπει να επιβάλουμε τις δικές μας ανάγκες.


ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΥΓΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ – ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ

  • ΚΑΤΩ Η ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ
  • ΑΝΟΙΧΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ – ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΡΟΣΦΥΓΑΣ ΧΩΡΙΣ ΧΑΡΤΙΑ
  • ΜΑΖΙΚΟ, ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΟ, ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΟ–ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ
  • ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΙΔΕΙΑ – ΟΧΙ ΓΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΟ