Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2022

ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΒΙΑΙΗ ΕΚΚΕΝΩΣΗ ΣΤΗ ΔΟΜΗ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΟΝ ΕΛΑΙΩΝΑ

 



Την Τετάρτη 30/11, πραγματοποιήθηκε μια ακόμα βίαιη εκκένωση της δομής στον Ελαιώνα από δυνάμεις της ΟΠΚΕ, με εντολή της κυβέρνησης Μητσοτάκη και του δημάρχου Αθηναίων Μπακογιάννη. Ενώ η αστυνομία ξερίζωνε αυτούς τους ανθρώπους από τα σπίτια τους, ταυτόχρονα προχώρησε σε 13 συλλήψεις μεταναστών και αλληλέγγυων, οι οποίες προστίθενται σε πολλές ακόμα που έχουν γίνει τους τελευταίους μήνες. Ο λόγος για όλες αυτές τις επιθέσεις είναι πως η κυβέρνηση βιάζεται να μοιράσει τις εγκαταστάσεις του Ελαιώνα σε ιδιώτες-κοράκια και για να το κάνει αυτό δε διστάζει να αντιμετωπίζει σαν παράσιτα τους ανθρώπους που επιβιώνουν μέσα σε αυτές τις άθλιες συνθήκες.

Μετά από αυτές τις αλλεπάλληλες επιθέσεις η δομή στον Ελαιώνα, η οποία το 2020 στέγαζε 2.451 πρόσφυγες, κλείνει βίαια πετώντας στο δρόμο τα τελευταία 57 άτομα που στέγαζε. Την ίδια στιγμή, 10.000 πρόσφυγες πετιούνται έξω από τα σπίτια τους μετά τον τερματισμό του προγράμματος ΕΣΤΙΑ. Η κυβέρνηση της ΝΔ πανηγυρίζει μάλιστα για αυτές τις πολιτικές της λέγοντας πως «επιστρέφουμε την Αθήνα στους Αθηναίους», κλείνοντας έτσι το μάτι σε κάθε ακροδεξιό στοιχείο εν όψει των εκλογών. Οι πρόσφυγες φυσικά είναι μόνο η αρχή καθώς χιλιάδες πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας αναμένονται στο επόμενο διάστημα ακόμα και για γελοία χρέη.  

Σε μια περίοδο ακραίας φτώχειας, όπου ένα λαϊκό νοικοκυριό δύσκολα τα βγάζει πέρα, η νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση της ΝΔ, επιλέγει να μας βυθίζει σε μια όλο και μεγαλύτερη εξαθλίωση και να πετά φτωχές οικογένειες στον δρόμο. Αυτές τις ίδιες οικογένειες είναι που θα κατηγορήσει, πως διαταράσσουν την «κοινωνική ειρήνη» ώστε να τις καταστέλλει βίαια. Την ίδια ακριβώς στιγμή, χαρίζουν δισεκατομμύρια στον πόλεμο στην Ουκρανία, σε πολεμικούς εξοπλισμούς και την αστυνομία, κόβοντας από τις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας. 

Φτάνει πια! Εργαζόμενοι, νεολαία και φτωχά λαϊκά στρώματα, να παλέψουμε για να ανατρέψουμε την λαομίσητη κυβέρνηση Μητσοτάκη. Μέσα από τους αγώνες μας να δώσουμε ένα τέλος στις εγκληματικές τους πολιτικές. Πρέπει να υπερασπιστούμε στην πράξη τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις μας! 


ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΨΩΜΙ - ΠΑΙΔΕΙΑ - ΥΓΕΙΑ - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

 ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ - ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ


  • ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΒΙΑΣ 

  • ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΥΓΕΙΑ, ΠΑΙΔΕΙΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ - ΟΧΙ ΓΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ 

  • ΣΤΟΠ ΣΤΙΣ ΕΞΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ 

  • ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ- ΑΣΥΛΟ/ΧΑΡΤΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ