Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2022

ΞΕΣΚΕΠΑΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ FRONTEX – ΣΥΝΕΝΟΧΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

Την Τρίτη 11/10, το Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο ψήφισε ενάντια στην απαλλαγή των ευθυνών για την διαχείριση του περασμένου προϋπολογισμού της Frontex. Η απόφαση αυτή πάρθηκε υπό το βάρος των εγκλημάτων που έχει διαπράξει η Frontex όσον αφορά το προσφυγικό ζήτημα, με τις αλλεπάλληλες επαναπροωθήσεις, τη κακομεταχείριση, την ομηρία και τις δολοφονίες μεταναστών να αποτελούν την καθημερινότητα στο Αιγαίο. Τελευταίες αποκαλύψεις διάφορων ΜΜΕ δείχνουν, μάλιστα, πως η διοίκηση της Frontex ήταν ενήμερη και χρηματοδοτούσε χωρίς κανέναν ενδοιασμό παράνομες επαναπροωθήσεις προσφύγων και μεταναστών, ενώ έχουν γίνει πολλαπλά παράπονα κακομεταχείρισης εργαζομένων εντός του οργανισμού, που συμπεριλαμβάνουν μέχρι και περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης.

Ωστόσο, η σπάνια αυτή στροφή του Ευρωκοινοβουλίου και η «καταδίκη» της Frontex, δεν πρέπει να γεννούν αυταπάτες. Ήδη, το Κοινοβούλιο εξέφρασε την ικανοποίησή του για τον διορισμό νέας διεύθυνσης και την λήψη μερικών «διαρθρωτικών μέτρων για την πιο αποτελεσματική υπεράσπιση θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων». Στην πραγματικότητα, καμία ουσιαστική αλλαγή δεν αποτελεί η νέα διεύθυνση, και καμία ουσιαστική αλλαγή δεν επιδιώκουν οι Ευρωπαίοι. Ο μόνος λόγος για την επικύρωση αυτής της απόφασης είναι το πολιτικό βάρος που έχει ξεκινήσει να αποκτά το ζήτημα των παράνομων επαναπροωθήσεων και των δολοφονιών μεταναστών.

Ακόμη και έτσι, την ίδια στιγμή που οι Ευρωπαίοι δεν μπορούν πλέον να κάνουν τα στραβά μάτια, η ελληνική κυβέρνηση και το επιτελείο του Μητσοτάκη εξακολουθούν να υιοθετούν όλο και πιο εγκληματικές πολιτικές για το προσφυγικό και να παρουσιάζουν σαν μοναδικό υπαίτιο την Τουρκία. «Καταδικάζουν» την κακομεταχείριση και βία με την οποία η γειτονική χώρα αντιμετωπίζει τους πρόσφυγες, την ίδια στιγμή που υπάρχουν ντοκουμέντα που θέλουν τις λιμενικές αρχές να κάνουν αυτόνομα και παράνομα επαναπροωθήσεις προς την Τουρκία, να κρατούν όμηρους πρόσφυγες επί ημέρες σε βραχονησίδες, να τρυπάνε λέμβους και να πνίγουν πρόσφυγες στο Αιγαίο. Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, η κυβέρνηση Μητσοτάκη ακολουθεί μια όλο και πιο τυχοδιωκτική πολιτική, προσκολλημένη στο ΝΑΤΟ, χρηματοδοτώντας και προωθώντας τους πολέμους που γεννούν τα καραβάνια των μεταναστών εντείνοντας έτσι τον κίνδυνο ενός θερμού επεισοδίου στο Αιγαίο.

Καμία διαβούλευση, διάταξη και νόμος της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν πρόκειται να λύσει το μεταναστευτικό-προσφυγικό πρόβλημα. Η ακραία ρατσιστική και φιλοπόλεμη πολιτική της ΕΕ και των ΗΠΑ είναι αυτή που δολοφονεί εκατομμύρια αμάχους στους πολέμους (Συρία, Παλαιστίνη, Ιράν, Ουκρανία, κ.λπ.) και απέναντι σε αυτήν την θηριωδία πρέπει να δώσουμε μια ηχηρή απάντηση. Μέσα από την ενότητα και το διεθνισμό των λαών να στραφούμε απέναντι στους πραγματικούς υπαίτιους. Να ανατρέψουμε την κυβέρνηση του Μητσοτάκη, και να έρθουμε σε ρήξη με κάθε πολιτική που ξερνά πολέμους, φτώχεια και εξαθλίωση.

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΥΓΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ – ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ


·       ΚΑΤΩ Η ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

·       ΑΝΟΙΧΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ – ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΡΟΣΦΥΓΑΣ ΧΩΡΙΣ ΧΑΡΤΙΑ

·       ΜΑΖΙΚΟ, ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΟ, ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΟ–ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ

·       ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΙΔΕΙΑ – ΟΧΙ ΓΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΟ