Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2022

7 ΣΤΟΥΣ 10 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΜΕΤΑ ΒΙΑΣ ΘΑ ΑΝΤΕΞΟΥΝ ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΑΣ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ

Σύμφωνα με την πρόσφατη έρευνα της ALCO, 7 στους 10 εργαζόμενους δεν θα μπορέσουν να ανταπεξέλθουν οικονομικά τον χειμώνα. Τους τελευταίους μήνες, ο πληθωρισμός σπάει νέα ρεκόρ αύξησης ξανά και ξανά. Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ ο πληθωρισμός τον Οκτώβριο «άγγιξε» το 9,8% (αύξηση 6,4% από τον Οκτώβριο του ’21) και οι τιμές πολλών προϊόντων πλησιάζουν σε ύψη που δεν έχουμε δει τα τελευταία 30 χρόνια. Στην πραγματικότητα όμως η ακρίβεια που βιώνουν εργαζόμενοι και φτωχά λαϊκά στρώματα είναι ακόμη μεγαλύτερη, καθώς οι μεγαλύτερες ανατιμήσεις γίνονται στα βασικά καταναλωτικά αγαθά, οδηγώντας ολοένα και περισσότερους ανθρώπους στα όρια της επιβίωσης, στην φτώχεια και στην ανέχεια ενόψει του φετινού χειμώνα.

Οι αυξήσεις στο φυσικό αέριο έφτασαν το 261,3%, το 65,1% για το πετρέλαιο, το 38,5% για το ηλεκτρικό ρεύμα, το 21,5% στα καύσιμα ενώ για τα καταναλωτικά αγαθά φτάνουν πάνω από 20% (έλαια 25,5%, δημητριακά 18,5%, γαλακτοκομικά 17,1% κ.α.) Αυτή η τρομακτική ακρίβεια, που ξεκίνησε πολύ πριν τον πόλεμο, οφείλεται στο ξεπούλημα της ΔΕΗ, την τυχοδιωκτική επιβολή κυρώσεων στη Ρωσία και στην κερδοσκοπία των πλουσίων και της ελίτ. Μπροστά στην οικονομική κρίση οι μεγαλύτερες εταιρείες και επιχειρηματικοί όμιλοι αυξάνουν τα κέρδη τους κατά δισ. ευρώ, ξεζουμίζοντας τους εργαζόμενους και τους φτωχούς. Μοναδική απάντηση της κυβέρνησης Μητσοτάκη σε αυτή την κατάσταση, είναι μια επιδοματική πολιτική που τείνει να καταργήσει τον μισθό και να τον αντικαταστήσει με ελεημοσύνες. Τα πενιχρά vouchers και οι αυξήσεις του κατώτατου μισθού κατά 50€, είναι μια κοροϊδία σε σχέση με την αύξηση του κόστους ζωής. Οι συνέπειες θα είναι ακόμη πιο τρομακτικές για τα φτωχά λαϊκά στρώματα τους χειμερινούς μήνες. Ήδη περίπου το 50% της κοινωνίας ζει στα όρια της φτώχειας και σχεδόν το 40% των παιδιών δεν τρέφεται επαρκώς.

Η ευθύνη για αυτή την κατάσταση ανήκει σε όλες τις μνημονιακές κυβερνήσεις, που για περισσότερο από μία δεκαετία στρώνουν τον δρόμο προς την εφιαλτική φτωχοποίηση των εργαζομένων και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων για να διασφαλίσουν τα κέρδη μίας ισχνής μειοψηφίας «ημετέρων». Η κυβέρνηση της ΝΔ επιχειρεί να ολοκληρώσει την μνημονιακή επίθεση, καταργώντας κάθε εργασιακό δικαίωμα με τερατουργήματα όπως ο ν. Χατζηδάκη, διαλύοντας την δημόσια και δωρεάν υγεία, παιδεία, κοινωνική ασφάλιση. Ενώ δεν δίνει ούτε ψίχουλο για τις κοινωνικές ανάγκες, ξοδεύει δισεκατομμύρια σε πολεμικούς εξοπλισμούς, αστυνομία και «δωράκια» σε φίλους της..

Ως εδώ! Φτωχά λαϊκά στρώματα και εργαζόμενοι πρέπει με τους αγώνες μας να δώσουμε ένα τέλος στις δολοφονικές πολιτικές τους. Να ρίξουμε την λαομίσητη κυβέρνηση ΝΔ, όπως και κάθε άλλη κυβέρνηση της φτώχειας, του πόλεμου και της εξαθλίωσης. 

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΥΓΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ – ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ

 

      ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ – ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΩΝ ΝΟΜΩΝ

      ΠΛΑΦΟΝ ΤΙΜΩΝ ΣΕ ΕΙΔΗ ΠΡΩΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ, ΡΕΥΜΑ ΚΑΙ ΚΑΥΣΙΜΑ

      ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟ – ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ