Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2022

49 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΡΙΑ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗΣ ΣΤΙΣ 17  ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ
Αθήνα: 15.00, πλ. Κλαυθμώνος
Θεσσαλονίκη: 17:00, Πολυτεχνείο
Ιωάννινα: 18:00, Δόμπολη
Πάτρα: 18.00, Παράρτημα
49 χρόνια μετά την εξέγερση του Πολυτεχνείου, όλες οι κατακτήσεις και οι διεκδικήσεις που συμπυκνώνονται στα συνθήματα ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ και ΕΞΩ ΗΠΑ-ΝΑΤΟ καταργούνται. Οι μνημονιακές κυβερνήσεις περνούν σωρεία από αντιεκπαιδευτικά και αντεργατικά νομοσχέδια, τα οποία διαρκώς προσπαθούν να επιβάλουν δια της βίας και της αστυνομοκρατίας. Αυτά τα συνθήματα γίνονται πιο επίκαιρα από ποτέ, καθώς η κυβέρνηση της ΝΔ προσπαθεί λυσσασμένα να ολοκληρώσει ό,τι ξεκίνησαν οι προηγούμενες. Δηλαδή, την πλήρη κατάργηση της δημόσιας και δωρεάν παιδείας και υγείας και των θεμελιωδών δημοκρατικών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων -όπως το δικαίωμα στην απεργία. Ταυτόχρονα μπλέκει την χώρα όλο και πιο βαθιά σε έναν επικίνδυνο πόλεμο μεταξύ ΝΑΤΟ-Ρωσίας που κλιμακώνεται διαρκώς. Η βάρβαρη καταστολή και η επιβολή του τρόμου και της βίας στη νεολαία και τους εργαζομένους που αγωνίζονται ενάντια στις δολοφονικές πολιτικές της αποτελούν στρατηγική επιλογή της κυβέρνησης.

Τον Νοέμβρη του 2020, απέδειξε ακριβώς αυτό, με την ατελείωτη καταστολή και χουντοαπαγόρευση των συναθροίσεων το τριήμερο της επετείου του Πολυτεχνείου. Αποκορύφωμα της αγριότητας και της κατασταλτικής μανίας της αστυνομίας ήταν τα γεγονότα της 17 Νοέμβρη, ειδικά στα Γιάννενα, όπου φοιτητές με τους συλλόγους τους διαδήλωσαν για να τιμήσουν τους αγώνες του Πολυτεχνείου και κυβέρνηση-αστυνομία απάντησαν με τον άγριο ξυλοδαρμό και την σύλληψη 23 φοιτητών. Οι φοιτητές πέρα από την απάνθρωπη καταστολή ήρθαν αντιμέτωποι με τραγελαφικές κατηγορίες και το εκδικητικό πρόστιμο των 900€ έκαστος!

Η Επιτροπή Υπεράσπισης των 23 Διωκόμενων Φοιτητών δημιουργήθηκε αμέσως μετά τα γεγονότα από φοιτητές και εργαζόμενους και κλείνει φέτος δύο χρόνια δράσης ενάντια στην καταστολή και στις συλλήψεις αγωνιστών. Με δεκάδες παρεμβάσεις και άρθρα στο site της επιτροπής αναδείξαμε της εγκληματικές πολιτικές της κυβέρνησης, που έχουν οδηγήσει εργαζόμενους και φτωχά λαϊκά στρώματα στην φτώχεια και στην εξαθλίωση. Δεν έχει καμία ουσιαστική λύση για την ακρίβεια που καλπάζει και αφήνει μεγαλοεπιχειρηματίες να πλουτίζουν ανενόχλητοι την ίδια ώρα που χιλιάδες νοικοκυριά θα περάσουν τον χειμώνα χωρίς βασικά αγαθά (τρόφιμα, θέρμανση, ρεύμα, κ.λπ.). Παράλληλα δημιουργεί έναν εργασιακό μεσαίωνα καταργώντας βασικά δικαιώματα που κερδήθηκαν στο Πολυτεχνείο και στην μεταπολίτευση. Την ίδια στιγμή μοιράζει εκατομμύρια σε στρατό-αστυνομία-εξοπλισμούς, στέλνει όπλα στον πόλεμο στην Ουκρανία και χτίζει βάσεις του ΝΑΤΟ καθιστώντας έτσι την χώρα στόχο και θέτοντας τις ζωές μας σε κίνδυνο.

Συνεχίζουμε να παλεύουμε, μέχρι την οριστική απόσυρση των κατηγοριών και των προστίμων! Ενάντια στη φτώχεια, στην καταστολή, στον πόλεμο και στην εξαθλίωση να παλέψουμε στον δρόμο που χάραξε ο Νοέμβρης του '73 και του ΄20. Με τους αγώνες μας να δώσουμε ένα τέλος στις δολοφονικές πολιτικές όλων των μνημονιακών κυβερνήσεων και να σώσουμε τις ζωές μας. Στον δρόμο του Νοέμβρη βαδίζουμε ξανά!



Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΥΓΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

• ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ 23 ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ

• ΟΧΙ ΣΕ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ – ΕΞΩ ΟΙ ΗΠΑ ΚΑΙ ΤΟ ΝΑΤΟ

• ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΙΔΕΙΑ-ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ