Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2022

ΝΕΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑΣ: ΒΙΑΣΜΟΣ 19ΧΡΟΝΗΣ ΑΠΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΜΕΣΑ ΣΕ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ

Άλλο ένα αποτρόπαιο περιστατικό αστυνομικής βίας σημειώθηκε στο γνωστό κολαστήριο του Α.Τ Ομόνοιας. Την Πέμπτη 13/10, μία 19χρόνη βιάστηκε και βιντεοσκοπήθηκε από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ στο εν λόγω τμήμα. Η νεαρή κοπέλα είχε προσεγγίσει τους αστυνομικούς αναζητώντας βοήθεια. Με αφορμή αυτό το γεγονός, δύο μέλη της ομάδας ΔΙΑΣ την οδήγησαν στο αστυνομικό τμήμα, δήθεν για να την βοηθήσουν. Εκεί την κακοποίησαν σεξουαλικά και μάλιστα την βιντεοσκόπησαν δίχως να φοβούνται ότι θα μπορούσε το βίντεο να αποτελέσει αποδεικτικό στοιχείο εναντίον τους.

Τέτοια περιστατικά κάθε άλλο παρά σπανίζουν ή σοκάρουν. Τα περιστατικά αστυνομικής αυθαιρεσίας πληθαίνουν συνεχώς και αποκτούν ολοένα και πιο βάρβαρη φύση, είτε πρόκειται για επιθέσεις σε διαδηλωτές και περαστικούς, είτε για βασανισμούς σε αστυνομικά τμήματα και άδικες συλλήψεις. Το γεγονός ότι οι ίδιοι οι αστυνομικοί βιντεοσκόπησαν το περιστατικό χωρίς κανέναν ενδοιασμό είναι ενδεικτικό της ασφάλειας που νιώθουν. Αυτή η ασφάλεια καλλιεργείται συνειδητά από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, η οποία οικοδομεί ένα αστυνομοκρατούμενο κράτος και προσπαθεί να επιβάλλει το δόγμα «Νόμος και Τάξη». Δηλαδή, ένα κλίμα απόλυτης ατιμωρησίας όταν πρόκειται για δολοφόνους, παιδεραστές και βασανιστές, την ίδια στιγμή που αγωνιστές ξυλοκοπούνται, βασανίζονται και συλλαμβάνονται όταν διαμαρτύρονται ενάντια στη νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση της ΝΔ.

Η σημερινή κυβέρνηση –όπως και οι προηγούμενες– ενισχύει τα σώματα ασφαλείας και την «δικαιοσύνη», ώστε να μπορέσει να καταστείλει και να τρομοκρατήσει εργαζομένους, φοιτητές και κατοίκους συνοικιών που διαμαρτύρονται. Την ίδια στιγμή, τα golden boys και η κλίκα του Μητσοτάκη αφήνονται ελεύθεροι έχοντας διαπράξει αποτρόπαια εγκλήματα σε βάρος της ελληνικής κοινωνίας. Η στρατιωτικοποίηση των μηχανισμών καταστολής με την ολοένα και μεγαλύτερη αυτονόμησή τους από την κοινωνία αποτελεί πλέον αναγκαιότητα για την κυβέρνηση της ΝΔ. Είναι ο μοναδικός τρόπος, με τον οποίο μπορεί να επιβάλλει τις ιδιωτικοποιήσεις, την ακρίβεια και την μεγαλύτερη εμπλοκή της χώρας στα επικίνδυνα πολεμικά σχέδια των ιμπεριαλιστών ΝΑΤΟ-ΕΕ στην Ουκρανία. Η κυβέρνηση ξοδεύει εκατομμύρια στην ενίσχυση της αστυνομίας και την αγορά πολεμικών εξοπλισμών, ενώ ταυτόχρονα ξεπουλάει κάθε σπιθαμή δημόσιου πλούτου και επιτίθεται με μανία στα εργατικά και δημοκρατικά δικαιώματα και σε κάθε κοινωνική κατάκτηση. Η αστυνομία έρχεται να εγγυηθεί την εφαρμογή αυτών των βάρβαρων πολιτικών που θα ρίξουν ολόκληρη την κοινωνία στον βούρκο της ακρίβειας και της ακραίας φτωχοποίησης.

Φτάνει πια! Μοναδική λύση στην αθλιότητα που ζούμε είναι οι μαζικοί και ανυποχώρητοι αγώνες μας. Εργαζόμενοι, νεολαία και φτωχά λαϊκά στρώματα, πρέπει  να οργανώσουμε ένα μαχητικό κίνημα και να διώξουμε την λαομίσητη κυβέρνηση των α(χ)ρίστων μέσα από τους συλλόγους, τα σωματεία μας και τις δομές αυτοοργάνωσης. Μόνο έτσι θα έχουμε μια ζωή με δικαιώματα και αξιοπρέπεια.

 

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΥΓΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ – ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ

 

      ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

      ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ ΟΙ ΒΙΑΣΤΕΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ

      ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΥΓΕΙΑ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ – ΟΧΙ ΓΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ – ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ – ΠΛΟΥΣΙΟΥΣ