Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2022

ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΟΝ ΚΟΛΩΝΟ: Η ΣΑΠΙΛΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΞΕΡΝΑ ΒΙΑΣΜΟΥΣ, ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΚΑΙ ΘΑΝΑΤΟ

 


Σοκ σε ολόκληρη την ελληνική κοινωνία έχει προκαλέσει η ιστορία του Ηλία Μίχου, ο οποίος εξέδιδε κατ΄ εξακολούθηση μια 12χρονη στον Κολωνό. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες του κοριτσιού, ο 53χρονος την πήγαινε συχνά σε οίκους ανοχής, όπου διαφορετικοί άνδρες την κακοποιούσαν σεξουαλικά. Ο Μίχος διατηρούσε 76 προφίλ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μέσα από τα οποία ανέβαζε και πουλούσε ροζ φωτογραφίες και βίντεο της 12χρονης. Στο κινητό της κοπέλας βρέθηκαν 10 τηλέφωνα διαφορετικών αντρών, με τους οποίους ο 53χρονος διατηρούσε επαφές, ενώ ακόμη 213 άτομα είχαν επικοινωνήσει μαζί του. Από τις καταθέσεις της άτυχης ανήλικης, ο Μίχος φαίνεται να συμμετείχε σε οργανωμένο κύκλωμα, από το οποίο πληρωνόταν αδρά για κάθε βιασμό της κοπέλας.

Για άλλη μια φορά, ένα τεράστιο σκάνδαλο γεννάται από τους κόλπους της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας. Ο Ηλίας Μίχος, μέχρι πρότινος μέλος της ΝΔ, είχε ιδιαίτερα στενές σχέσεις με -νυν και πρώην- στελέχη της κυβέρνησης αλλά και αξιωματούχους της αστυνομίας, ενώ η σύζυγός του είναι μέλος της δημοτικής παράταξης του Μπακογιάννη στην Αθήνα. Από την εκλογή της Νέας Δημοκρατίας το 2012, έχουν βρεθεί 34 συμβάσεις έργου με φορείς του δημοσίου και τον δήμο Αθηναίων, οι οποίες αποδείχθηκαν προσπάθειες ξεπλύματος μαύρου χρήματος των επιχειρήσεών του Μίχου. 

Καμία εντύπωση δεν προκαλούν οι διασυνδέσεις του Μίχου με κυβερνητικά πρόσωπα και υψηλά στελέχη της ΝΔ. Σωρεία σκανδάλων και εγκλημάτων έχουν συνδεθεί με μέλη του κυβερνώντος κόμματος, όπως η περίπτωση Λιγνάδη, οι παρακολουθήσεις πολιτικών προσώπων και αγωνιστών του εργατικού κινήματος και η συγκάλυψη μεγαλοεπιχειρηματιών σε υποθέσεις ξεπλύματος μαύρου χρήματος. Πλούσιοι, φίλοι και μπατζανάκηδες της κυβέρνησης Μητσοτάκη διαπράττουν σωρεία εγκλημάτων με πλήρη ασυδοσία. Την ίδια στιγμή που δολοφόνοι όπως ο Κορκονέας και ο Πατέλης κυκλοφορούν ελεύθεροι, η κυβέρνηση στοχοποιεί εργαζόμενους, νέους και φτωχούς. Την ίδια στιγμή που παιδεραστές και μαστροποί βρίσκονται μέσα στη Βουλή συνεχίζοντας το «θεάρεστο έργο» τους, η αστυνομία ξυλοκοπά, φυλακίζει, ακόμη και βασανίζει αγωνιστές. 

Το μόνο που επιφυλάσει η κυβέρνηση για τα φτωχά λαϊκά στρώματα είναι μια διαρκής υποβάθμιση του βιοτικού τους επιπέδου. Η ακρίβεια και η υπέρογκη αύξηση των τιμών σε βασικά καταναλωτικά είδη πλέον απειλούν την επιβίωση ενός μεγάλου μέρους της κοινωνίας. Παράλληλα, η κυβέρνηση ψηφίζει νόμους που ιδιωτικοποιούν κάθε κοινωνική δομή, όπως η υγεία, η παιδεία, η κοινωνική ασφάλιση. Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, η φιλοπόλεμη και τυχοδιωκτική πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη, με την απεριόριστη υποστήριξη προς τους δολοφόνους δυτικούς ιμπεριαλιστές (ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ) θέτει τον ελληνικό λαό στην δίνη του πολέμου της Ουκρανίας. 

Απέναντι σε αυτήν τη βάρβαρη κατάσταση, εργαζόμενοι, νέοι και φτωχά λαϊκά στρώματα θα πρέπει να δώσουμε μια ηχηρή απάντηση. Μόνο μέσα από τους μαζικούς κι ανυποχώρητους αγώνες μας μπορούμε να απαλλαχθούμε από το σάπιο σύστημά τους και να επιβάλλουμε τα δικαιώματα και την αξιοπρέπειά μας. Να βάλουμε μπροστά τα συμφέροντά μας ενάντια στα κέρδη τους.


ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΨΩΜΙ - ΠΑΙΔΕΙΑ - ΥΓΕΙΑ - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ - ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ


  • ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ ΟΙ ΦΥΣΙΚΟΙ ΚΑΙ ΗΘΙΚΟΙ ΑΥΤΟΥΡΓΟΙ

  • ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

  • ΜΑΧΗΤΙΚΗ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ