Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2022

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΝΔ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΒΥΘΙΖΕΙ ΣΤΗ ΔΙΝΗ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ

 


Τα πρώτα 6 τεθωρακισμένα οχήματα μάχης TΟMA Marder 1A3 έφτασαν στη χώρα μας τη Δευτέρα 17/10. Ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ αναφέρει πως παραλαμβάνονται στο πλαίσιο σχετικής συμφωνίας με τη Γερμανία. Συμφωνία που ορίζει μια διαδικασία ανταλλαγής τεθωρακισμένων. Η Ελλάδα θα παραλάβει τα ΤΟΜΑ Marder 1A3 από Γερμανία, ενώ με τη σειρά της θα στείλει στην Ουκρανία 40 τεθωρακισμένα BMP-1. Όλα αυτά, τη στιγμή που η κατάσταση στην Ουκρανία κλιμακώνεται με τη μερική επιστράτευση στη Ρωσία και την ανάπτυξη στρατιωτικών δυνάμεων στα σύνορά της.

Η κυβέρνηση της ΝΔ δεν παύει να δείχνει τον ακολουθητισμό της σε ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ και τα πολεμοκάπηλα σχέδιά τους. Εξακολουθεί τυχοδιωκτικά να ακολουθεί κάθε επιταγή τους, βάζοντας έτσι την χώρα όλο και πιο βαθιά στην δίνη του πολέμου στην Ουκρανία. Δεν είναι η πρώτη φορά που στέλνεται από την Ελλάδα εξοπλισμός και με κάθε τέτοια παράτολμη κίνηση δυσχεραίνεται η κατάσταση, καθώς η χώρα μετατρέπεται όλο και περισσότερο σε στόχο. Συν τοις άλλοις εξακολουθεί να πετάει πακτωλούς χρημάτων σε εξοπλιστικά προγράμματα. Συγκεκριμένα το πρόσφατο πρόγραμμα ύψους 2 δις για τον εκσυγχρονισμό των αρμάτων Leopard χαρακτηρίστηκε «αχρείαστο» ακόμα και από το ΓΕΣ.

Όσο η κυβέρνηση εξακολουθεί να σπαταλάει δις για να κάνει το «καλό παιδί» στο ΝΑΤΟ, η κατάσταση της πλειοψηφίας της κοινωνίας χειροτερεύει μέρα με τη μέρα. Το κύμα ακριβείας που έχει ξεσπάσει γίνεται όλο και πιο σαρωτικό. Μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας δεν μπορεί να πληρώσει το νοίκι ή το ρεύμα, ενώ τα είδη πρώτης ανάγκης αρχίζουν να μοιάζουν με είδη πολυτελείας. Ο εργασιακός μεσαίωνας του νόμου Χατζηδάκη σπρώχνει όλο και περισσότερους εργαζόμενους στον θάνατο και την εξόντωση, ενώ η διαχείριση της οικονομίας καταρρακώνει τον δημόσιο τομέα φέρνοντας ιδιωτικοποιήσεις σε υγεία και παιδεία και τις υπόλοιπες κοινωνικές ανάγκες.

Είναι επιτακτική ανάγκη να οργανώσουμε ένα μαζικό αντιπολεμικό κίνημα που θα ανακόψει κάθε εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο, που θα σταματήσει τις εξοπλιστικές δαπάνες που εξαθλιώνουν την πλειοψηφία της κοινωνίας. Πρέπει να χτίσουμε ένα μαζικό κίνημα που θα πετάξει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας την κυβέρνηση της ΝΔ και κάθε άλλο μνημονικό τσιράκι. Για να εμποδίσουμε τον Αρμαγεδώνα που φέρνουν κατά πάνω μας.


ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΥΓΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ – ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ

 

      ΚΑΤΩ Η ΠΟΛΕΜΟΚΑΠΗΛΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΔ

 

      ΕΞΩ ΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑΤΟ – ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ

 

      ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΙΔΕΙΑ – ΟΧΙ ΓΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ