Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2022

ΟΧΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΜΑΓΓΟΥ

 ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΙ ΒΑΣΑΝΙΣΤΕΣ-ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΤΗΣ ΕΛΑΣ


 Το Σάββατο 15/10 πραγματοποιήθηκε μαζική διαδήλωση στον Βόλο ενάντια στη συγκάλυψη της δολοφονίας του 27χρονου Βασίλη Μάγγου από αστυνομικούς τον Ιούλιο του 2020, ενόψει της δίκης την Παρασκευή 21/10. Συγκεκριμένα, δύο εισαγγελείς από το Πλημμελειοδικείο Βόλου απέρριψαν τις ενστάσεις της οικογένειάς του που ζήτησαν να δικαστούν μαζί οι μηνύσεις της οικογένειας μαζί με την αυτεπάγγελτη μήνυση. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να κατηγορούντα μόνο τρεις από τους οκτώ αστυνομικούς και μόνο για επικίνδυνη σωματική βλάβη. Με λίγα λόγια, η οικογένεια Μάγγου μετατρέπεται απλά σε θεατή μιας δίκης-παρωδία που η μέγιστη ποινή για τους δολοφόνους του Βασίλη είναι τα τρία χρόνια φυλάκιση. Η δίκη έχει πάρει αναβολή για τις 15 Μάρτη, αφού μετά από τις έντονες αντιδράσεις του κόσμου το Εφετείο της Λάρισας θα επανεξετάσει τις μηνύσεις της οικογένειας Μάγγου. 

Έχουν περάσει πάνω από 2 χρόνια μετά τον άγριο βασανισμό και την δολοφονία του Βασίλη Μάγγου από τις συμμορίες των ΜΑΤ-ΟΠΚΕ στον Βόλο. Η άθλια κυβέρνηση της ΝΔ σε σύμπνοια με την «ανεξάρτητη» αστική δικαιοσύνη προσπαθούν για άλλη μια φορά, με κάθε τρόπο, να καλύψουν τους δολοφόνους αστυνομικούς, εθελοτυφλώντας στα εγκλήματά τους. Η αλήθεια όμως είναι μία: ο Βασίλης Μάγγος ξυλοκοπήθηκε αναίτια από την αστυνομία. Βασανίστηκε, σύρθηκε στα κρατητήρια και πετάχτηκε από τους βασανιστές του αιμόφυρτος στον δρόμο. Την ίδια στιγμή, βιαστές, παιδόφιλοι και κάθε λογής αποβράσματα, που όλως τυχαίως είναι στενά συνδεδεμένα με την κυβέρνηση ΝΔ συνεχίζουν να κυκλοφορούν ανενόχλητα ανάμεσά μας.

Οι δολοφονίες αγωνιστών, τα όργια καταστολής και τα βασανιστήρια από αστυνομικούς τείνουν να γίνουν καθημερινότητα. Στην Ελλάδα των Μνημονίων, της ακρίβειας και της φτώχειας, έχει ξεκινήσει μια μαύρη εποχή για τους εργαζόμενους, τους νέους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα. Η λαομίσητη κυβέρνηση του Μητσοτάκη οικοδομεί ένα αστυνομοκρατούμενο κράτος. Ενισχύει τους κατασταλτικούς μηχανισμούς και δίνει το «πράσινο φως» στην αστυνομία να ξυλοκοπεί, να φυλακίζει και να επιβάλλει εξοντωτικά πρόστιμα και ανυπόστατες κατηγορίες σε όσους αντιδρούν στις βάρβαρες και νεοφιλελεύθερες πολιτικές της.

Φτάνει πια! Εργαζόμενοι, νέοι και φτωχά λαϊκά στρώματα πρέπει να γκρεμίσουμε το κράτος των δολοφόνων και των βασανιστών. Μέσα από έναν αγώνα διαρκείας σε γειτονιές, σωματεία και συλλόγους, πρέπει να παλέψουμε ενάντια στη βαρβαρότητα που ξεδιπλώνεται μπροστά μας και να υπερασπιστούμε τα δημοκρατικά μας δικαιώματα και ελευθερίες.


ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΨΩΜΙ- ΠΑΙΔΕΙΑ – ΥΓΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ – ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ


  • ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΚΗ ΤΙΜΩΡΙΑ ΤΩΝ ΒΑΣΑΝΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ ΤΟΥ Β.Μ

  • ΚΑΤΩ Η ΛΑΟΜΙΣΗΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

  • ΚΑΤΩ Η ΑΣΤΥΝΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ