Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2022

ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ ΑΠΑΝΤΑΕΙ Ο ΙΡΑΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

 


Ζωή και ελευθερία είναι τα βασικά αιτήματα των διαδηλώσεων που ξεκίνησαν στις 16 Σεπτεμβρίου στο Ιράν. Αφορμή για το ξέσπασμα αποτέλεσε η κρατική δολοφονία της 22χρονής Mahsa Amini από την αστυνομία, διότι σύμφωνα με τις αρχές δεν φορούσε το hijab της σωστά. Η νεαρή Ιρανή, συνελήφθη από την αστυνομία στην Τεχεράνη στις 13 Σεπτεμβρίου. Υπέστη άγριους ξυλοδαρμούς και βασανιστήρια προτού μεταφερθεί σε νοσοκομείο όπου και υπέκυψε στα τραύματά της δύο ημέρες αργότερα. Το συγκεκριμένο περιστατικό δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο. Το καθεστώς του Ιράν και οι μηχανισμοί καταστολής, από καιρό έχουν εξαπολύσει μια άγρια επίθεση ενάντια στους εργαζόμενους και στα φτωχά λαϊκά στρώματα της χώρας.

Ο Ιρανικός λαός εδώ και έναν αιώνα καταπιέζεται από Άγγλους, Αμερικανούς και τώρα από το θεοκρατικό καθεστώς των Χομεϊνί. Μετά την εγκαθίδρυση του τελευταίου, χιλιάδες εργαζόμενοι και αγωνιστές που πάλεψαν για την αποκαθήλωση του αμερικανόφερτου δικτάτορα-Σάχη, βασανίστηκαν και δολοφονήθηκαν από τους κρατικούς μηχανισμούς καταστολής. Οι δυτικές κυβερνήσεις και τα ΜΜΕ ρίχνουν κροκοδείλια δάκρυα για τις γυναίκες του Ιράν. Εδώ και δεκαετίες οι ίδιοι «ευαίσθητοι δημοκράτες» της Δύσης κρατούν σιγή ιχθύος για τους χιλιάδες αγωνιστές, αριστερούς και κομμουνιστές που έπεσαν θύματα του αυταρχικού καθεστώτος και για τα δικαιώματα του ιρανικού λαού που οι ίδιοι τσάκιζαν επί δεκαετίες! Εργαζόμενοι και φτωχά κοινωνικά στρώματα βιώνουν μια βίαιη καταπάτηση των δημοκρατικών τους δικαιωμάτων και μια πρωτοφανή πτώση του βιοτικού τους επιπέδου, όπως ακριβώς και οι λαοί στα «πολιτισμένα» κράτη της Ευρώπης και της Αμερικής. Οι κινητοποιήσεις έχουν επεκταθεί σε όλη την χώρα και δεν αφορούν μόνο την δολοφονία της Mahsa Amini. Απεργίες και διαδηλώσεις κατακλύζουν μεγάλες πόλεις και επαρχία με βασικά αιτήματα να είναι το ψωμί, η ελευθερία και την πτώση της αυταρχικής κυβέρνησης. Οι διαδηλώσεις αντιμετωπίζονται με ανελέητη καταστολή από τον στρατό και την αστυνομία. Ο μέχρι τώρα τραγικός απολογισμός των μαζικών διαδηλώσεων είναι 141 νεκροί, 1.200 συλλήψεις και εκατοντάδες αγνοούμενοι. 

Οι δυτικοί ιμπεριαλιστές, ψάχνοντας ευκαιρία να ενισχύσουν το αφήγημά τους περί ακηλίδωτης δημοκρατίας και ισότητας, έσπευσαν να καταδικάσουν την ιρανική κυβέρνηση. Την ίδια στιγμή οι ίδιοι ακολουθούν εξίσου άθλιες πολιτικές. Χαρακτηριστικά, η «δημοκρατική» κυβέρνηση των ΗΠΑ, πρόσφατα απαγόρευσε το δικαίωμα των γυναικών στην άμβλωση και από την άλλη η ΕΕ, έχει δώσει το ελεύθερο στους εργοδότες να απολύουν εγκύους από την δουλειά! Οι «δημοκρατικοί» ΗΠΑ-ΕΕ  έχουν οδηγήσει στην ανεργία, στην πείνα και στην φτώχεια εκατομμύρια ανθρώπους. Καταστέλλουν με μένος τους δίκαιους αγώνες των εργαζομένων και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, ενώ σπέρνουν την φτώχεια και τον πόλεμο παντού. Επί δεκαετίες οι δυτικές κυβερνήσεις έχουν ρημάξει την Αφρική, την Μέση Ανατολή και τώρα ρημάζουν την Ουκρανία.

Υποστηρίζουμε τους δίκαιους αγώνες του ιρανικού λαού! Η ιρανική εργατική τάξη δείχνει το δρόμο ενάντια σε φτώχεια, εξαθλίωση και ακραία καταστολή. Εργαζόμενοι και καταπιεσμένοι όλου του κόσμου να ακολουθήσουμε το παράδειγμα των Ιρανών και με τους αγώνες μας να αποτινάξουμε τις άθλιες και δολοφονικές κυβερνήσεις της φτώχειας, της ανεργίας και του πολέμου.


ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΥΓΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ – ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ


  • ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΟΥ ΙΡΑΝ – ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΙ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ

  • ΚΑΤΩ Η ΑΣΤΥΝΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

  • ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΙΔΕΙΑ – ΟΧΙ ΓΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ