Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2022

3 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΖΟΥΝ ΣΤΟ ΟΡΙΟ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ


Σύμφωνα με στοιχεία από την Έρευνα Εισοδήματος και Συνθηκών Διαβίωσης των Νοικοκυριών της ΕΛΣΤΑΤ, το ποσοστό των ανθρώπων που βρίσκονται στα όρια της φτώχειας, μετά τα ψευτοεπιδόματα ελεημοσύνης, έχει ανέλθει στο 28.9%, για το 2021. Το ποσοστό αυτό αυξήθηκε κατά 0,9 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με το 2020. Αυτό σημαίνει πως, χωρίς να έχουν κορυφωθεί ακόμα οι συνέπειες της κρίσης, περίπου 3 εκατομμύρια Έλληνες ζουν στα όρια της εξαθλίωσης και στερούνται βασικά αγαθά και υπηρεσίες, ενώ και στην υπόλοιπη Ευρωζώνη το ποσοστό αυτό βρίσκεται στο 22,0%.

Αυτό συμβαίνει διότι σε σύγκριση με την ακρίβεια που καλπάζει και τον πληθωρισμό να αγγίζει το 12,1% για τον Σεπτέμβρη, οι όποιες πενιχρές αυξήσεις έχουν γίνει στους μισθούς αποτελούν σταγόνα στον ωκεανό. Αυτά προστίθενται στο γεγονός πως τα τελευταία δώδεκα χρόνια οι μέσοι πραγματικοί μισθοί έχουν μειωθεί κατά 30%. Η τιμή της ενέργειας τους τελευταίους 7 μήνες έχει αυξηθεί κατά 56,1%, προμηνύοντας ένα σκληρό χειμώνα.  Την ίδια ώρα ο Μητσοτάκης, ακολουθώντας τις εντολές της ΕΕ, δήλωσε την υποχρεωτική μείωση κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας κατά 5% τις ώρες αιχμής. Αν αυτό το μέτρο δεν πιάσει τον στόχο που έχει τεθεί, τότε θα προχωρήσει σε διακοπές ρεύματος σε νοικοκυριά μέσα στο καταχείμωνο.

Η λαομίσητη κυβέρνηση της ΝΔ, μαζί με όλες τις προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις, έφτασαν τη χώρα στην προτελευταία θέση της ΕΕ όσον αφορά το κατά κεφαλήν εισόδημα. Η καταστροφική πολιτική της κυβέρνησης του Μητσοτάκη επιδιώκει να ιδιωτικοποιήσει τα πάντα, ξεπουλώντας ό,τι δημόσιο πλούτο υπάρχει και επιτίθεται με μανία στα δικαιώματα των εργαζομένων, των φτωχών λαϊκών στρωμάτων και της νεολαίας. Επιπλέον, η πολεμοκάπηλη στάση της κυβέρνησης θέτει στο προσκήνιο ακόμα σοβαρότερους κινδύνους. Μετατρέπει ακόμα πιο έντονα τη χώρα σε μία απέραντη βάση των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ, δίνοντας δισ. ευρώ για την αγορά εξοπλισμών και  στέλνοντας όπλα στην Ουκρανία.

Εργαζόμενοι, νέοι και φτωχά λαϊκά στρώματα πρέπει να οργανώσουμε την πάλη μας ενάντια στην ακρίβεια, τη φτώχεια και τη βία που ξεδιπλώνεται μπροστά στα μάτια μας. Μέσα από τους ταξικούς μας αγώνες, να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά και τις ελευθερίες μας και να επιβάλλουμε τους δικούς μας όρους και τις δικές μας ανάγκες στην πράξη.


ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΥΓΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ – ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ


  • ΚΑΤΩ Η ΛΑΟΜΙΣΗΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

  • ΠΛΑΦΟΝ ΣΕ ΕΙΔΗ ΠΡΩΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ – ΜΕΙΩΣΗ ΦΠΑ ΣΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΑ ΑΓΑΘΑ

  • ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΥΓΕΙΑ, ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ – ΟΧΙ ΓΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ