Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2022

ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ: ΞΥΛΟΚΟΠΗΣΑΝ ΑΝΤΡΑ ΓΙΑΤΙ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΗΚΕ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ


Το βράδυ της Τρίτης 04/10 στα Εξάρχεια, η συμμορία των ΜΑΤ ξυλοκόπησε άγρια έναν πατέρα, ο  οποίος «τόλμησε» να τους φέρει αντίρρηση, καθώς απαγόρευαν σε μία μικρή κοπέλα να μπει στο γήπεδο μπάσκετ στον λόφο Στρέφη. O άντρας δέχθηκε πολλαπλά χτυπήματα από τους αστυνομικούς με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό του. Σαν να μην έφτανε αυτό, ο πατέρας συνελήφθη από τους αστυνομικούς, προσάπτοντάς του φανταστικές κατηγορίες. Η τρομοκρατία της ΕΛΑΣ στην περιοχή αυτή έχει πλέον γίνει υπόθεση ρουτίνας. Με πρόσχημα την φύλαξη των έργων ανάπλασης στον λόφο Στρέφη και την κατασκευή σταθμού του μετρό προσπαθούν να δικαιολογήσουν την μόνιμη εγκατάστασή και δράση των συμμοριών ΜΑΤ, ΔΕΛΤΑ, ΟΠΚΕ στην περιοχή. Τέτοια περιστατικά δεν αποτελούν μία «κακή στιγμή». Την προηγούμενη κιόλας μέρα, ένας Αμερικάνος φωτορεπόρτερ που κατέγραψε στην περιοχή μία προκλητική στάση αστυνομικών, δέχθηκε επίσης επίθεση από τους αστυνομικούς.

Η ακραία καταστολή και η βία της αστυνομίας τείνουν να γίνουν η νέα κανονικότητα. Οποιοσδήποτε τολμάει να υψώσει ανάστημα ενάντια στην αστυνομία και την τρομοκρατία της θα τρώει ξύλο, πρόστιμα και κάθε λογής κατηγορίες. Ίδια πολιτική ακολούθησαν στις διαδηλώσεις της 17 Νοέμβρη του 2020, στους απεργούς της Μαλαματίνας, στις φοιτητικές κινητοποιήσεις κ.λπ. Την ίδια περίοδο επιβάλουν στα φτωχά λαϊκά στρώματα μία εξαθλίωση σε κάθε επίπεδο. Τσακίζουν τα εργασιακά μας δικαιώματα, ψηφίζουν νομοσχέδια-ταφόπλακες για την δημόσια-δωρεάν εκπαίδευση, υγεία, ασφάλιση και καταδικάζουν στην ακραία φτώχεια και εξαθλίωση εκατομμύρια νοικοκυριά. 

Γνωρίζουν πως όλα αυτά το μόνο που μπορούν να γεννήσουν είναι την αγανάκτηση και αντίδραση του λαού απέναντι στις εγκληματικές πολιτικές τους. Μοναδικό τους στήριγμα για να παραμείνουν γαντζωμένοι στην εξουσία είναι η καταστολή και η ενίσχυση του Κράτους Έκτακτης Ανάγκης. Για αυτό η κυβέρνηση της ΝΔ ενισχύει όλο και περισσότερο τους κατασταλτικούς μηχανισμούς, χρηματοδοτώντας τους με δισεκατομμύρια ευρώ. Ενώ ταυτόχρονα μας βουτάει ακόμη πιο βαθιά στον βούρκο του πολέμου στην Ουκρανία στέλνοντας όπλα αξίας δισεκατομμυρίων στο πλευρό του ΝΑΤΟ.

Ως εδώ με την αστυνομοκρατία και την βία των επιτελείων του Μητσοτάκη και της νεοφιλελεύθερης κυβέρνησής του. Με όπλα τις διαδηλώσεις, τους μαζικούς αγώνες διαρκείας και την αυτοοργάνωσή μας να οργανώσουμε την αντεπίθεσή μας. Μόνο έτσι θα βάλουμε ένα τέλος στα εκτρώματα που γεννάει το σύστημα, προτάσσοντας και επιβάλλοντας τις ανάγκες μας, ενάντια στα συμφέροντά τους. Για να ρίξουμε την κυβέρνηση των μνημονίων, της φτώχειας και της βίας.


ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΙΑ-ΥΓΕΙΑ-ΕΠΕΥΘΕΡΙΑ

ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ - ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ


  • ΚΑΤΩ Η ΛΑΟΜΙΣΗΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

  • ΚΑΤΩ Η ΑΣΤΥΝΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

  • ΛΕΦΤΑ ΣΕ ΥΓΕΙΑ – ΠΑΙΔΙΑ, ΟΧΙ ΓΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

  • ΜΑΧΗΤΙΚΗ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ