Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2022

ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΙΣ ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ ΕΣΤΙΕΣ ΣΤΟ ΕΜΠ: ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΔΙΕΛΥΣΑΝ ΔΩΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΛΑΒΑΝ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ

 https://www.efsyn.gr/sites/default/files/styles/default/public/2022-09/emp_politexneio_polytexneio_politexnio_politexneio_esties_metsovio.jpg?itok=KYhiGnII

Έφοδος της ΕΛΑΣ πραγματοποιήθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης 27/9 στις φοιτητικές εστίες του ΕΜΠ με πρόφαση την εξάρθρωση σπείρας ναρκωτικών. Οι συμμορίες της ΕΚΑΜ εισέβαλαν σε δωμάτια σπάζοντας πόρτες και προκαλώντας σοβαρές υλικές ζημιές στο εσωτερικό τους. Παράλληλα, οι αστυνομικοί, αφού μπήκαν και διέλυσαν τις εστίες των φοιτητών, έφτασαν στο σημείο να δέσουν τα χέρια μερικών πίσω από την πλάτη με tie-wrap αναγκάζοντάς τους να κάτσουν στα γόνατα σαν να είναι οι χειρότεροι εγκληματίες! Η αστυνομία πυροβόλησε έναν 30χρονο άντρα μέσα στις εστίες τραυματίζοντάς τον σοβαρά. Τα δωμάτια  μετά την εισβολή θύμιζαν βομβαρδισμένο τοπίο και ήταν ακατάλληλα να μείνουν φοιτητές. Δεκάδες φοιτητές έμειναν άστεγοι καθώς δεν υπήρχε καμία εναλλακτική στέγασης.

Όσο και αν προσπαθεί να μας πείσει η κυβέρνηση πως ενδιαφέρεται για την «πάταξη του εγκληματικότητας στα πανεπιστήμια», όλοι ξέρουν στα αλήθεια τον ρόλο που προσπαθεί να παίξει. Αν ήθελε να χτυπήσει το ναρκεμπόριο θα έκοβε το κακό από τη ρίζα διώκοντας τους «μεγάλο-επιχειρηματίες» οι οποίοι βγάζουν εκατομμύρια με την ανοχή ή ακόμα και την κάλυψη του κράτους και της αστυνομίας. Αντίθετα, αυτοί παίρνουν τα εύσημα για την «συνεισφορά» τους στην κοινωνία και στην οικονομία. Αν ενδιαφέρονταν για την άθλια κατάσταση στις εστίες δεν θα τις άφηναν να ρημάζουν τόσα χρόνια λόγω της υποχρηματοδότησης. Δεν θα επέβαλαν τη διάλυση και ιδιωτικοποίηση της φοιτητικής μέριμνας. 

Είναι ξεκάθαρος ο λόγος που επιχειρείται η εδραίωση της αστυνομοκρατίας στα πανεπιστήμια. Η νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση Μητσοτάκη θέλει να θέσει σε εφαρμογή τον νόμο-πλαίσιο της Κεραμέως. Έναν από τους πιο αντιδραστικούς νόμους που έχουν ψηφιστεί από τη Μεταπολίτευση, στρώνοντας τον δρόμο για την διάλυση του δημόσιου και δωρεάν πανεπιστημίου. Για να αντιμετωπίσει τις αντιδράσεις των φοιτητών η μόνη της λύση είναι να καταφύγει στην αστυνομική βία και καταστολή. Επενδύει σε μια πολιτική έντασης για να τρομοκρατήσουν τους φοιτητές ώστε να μην σηκώσουν κεφάλι.

Δεν θα τους περάσει! Οι φοιτητές πρέπει να θέσουμε τις βάσεις για έναν αγώνα διαρκείας ενάντια στην κλίκα του Μητσοτάκη που κυβερνάει με γκλοπ. Με τους μαζικούς κι ανυποχώρητους αγώνες μας να τσακίσουμε την αστυνομοκρατία και να επιβάλλουμε τις ανάγκες μας στην πράξη.


ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΥΓΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ – ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ



  • ΕΞΩ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ – ΚΑΤΩ Ο ΝΟΜΟΣ ΚΕΡΑΜΕΩΣ – ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

  • ΚΑΤΩ Η ΛΑΟΜΙΣΗΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

  • ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΥΓΕΙΑ, ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ – ΟΧΙ ΓΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ