Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2022

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΝΑ ΔΙΝΕΙ ΔΙΣ ΣΕ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ ΕΝΟΨΕΙ ΕΝΟΣ ΔΥΣΚΟΛΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ

 Συγκλονιστικές εικόνες: Χιλιάδες Ουκρανοί στα καταφύγια μετά τις σειρήνες  πολέμου (VIDEO) - dimosio.gr

Η ελληνική κυβέρνηση ενόψει του «πιο δύσκολου χειμώνα από το ‘43», όπως λέει και η ίδια, αποφάσισε να δώσει άλλα 2 δις. ευρώ στην γερμανική εταιρεία αρμάτων Krauss Maffei-Wegma (KMW). Η αγορά αυτή θα γίνει με πρόσχημα τον εκσυγχρονισμό των όπλων και των εξοπλισμών της. Την ίδια στιγμή, η Ελλάδα δεν έχει αποπληρώσει ακόμα τα 2 δις. από την αγορά 170 αρμάτων μάχης Leo-2Hel το 2003. Αυτό το πρόγραμμα, που ακόμα και στελέχη του ΓΕΣ χαρακτηρίζουν αχρείαστο, αποσκοπεί στο να κερδίσει η Ελλάδα την εύνοια και τη στήριξη της Γερμανίας σε ένα πιθανό πολεμικό επεισόδιο, ειδικά στο πλαίσιο ανάφλεξης των ελληνοτουρκικών.


Εν μέσω του πολέμου στην Ουκρανία όλη η Ευρώπη εξοπλίζεται και ετοιμάζεται για αιματοχυσία. Αδιαμφισβήτητα, σε κάθε εμπόλεμη περίοδο, αυτοί που βγαίνουν κερδισμένοι είναι οι βιομηχανίες «αίματος», που στηρίζουν κυριολεκτικά τον πλούτο τους επί πτωμάτων. Ο όμιλος «αμυντικής» τεχνολογίας KNDS στον οποίο συγχωνεύτηκαν οι KMW και η Γαλλική Nexter κάνει «χρυσές» δουλειές αφού οι παραγγελίες του αγγίζουν τα 10 δις. Μάλλον αυτές είναι οι «πολλές και καλές δουλειές» και η ανάπτυξη που οραματίζεται η κυβέρνηση της ΝΔ, όταν την ίδια στιγμή η παιδεία, η υγεία, το ρεύμα και άλλα βασικά αγαθά κοντεύουν να γίνουν πολυτέλεια.


Οι «πολιτισμένοι» και «άριστοι οπαδοί της δημοκρατίας», είναι οι ίδιοι που μας κάνουν θύματα σε άδικους πολέμους, που καταστρέφουν χώρες ολόκληρες και τσακίζουν το μέλλον των εργαζομένων, της νεολαίας και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων. Την ώρα που η  φτώχεια, η εξαθλίωση, η ακρίβεια και η ανεργία έχουν φτάσει στο ζενίθ, η πολεμοκάπηλη κυβέρνηση της ΝΔ στέλνει πολεμικούς εξοπλισμούς στην Ουκρανία, ενισχύοντας όλο και περισσότερο την εμπλοκή μας στον πόλεμο.


Να μην το επιτρέψουμε! Μέσα από την πάλη και τους αγώνες μας μπορούμε να ανατρέψουμε τις εγκληματικές πολιτικές τους. Χτίζοντας ένα μαχητικό αντιπολεμικό κίνημα, να υπογράψουμε το τέλος τους. Με αυτοοργάνωση μέσα στους χώρους δουλειάς και στις σχολές, θα επιβάλλουμε τις ανάγκες μας και θα διεκδικήσουμε μία αξιοπρεπή ζωή, χωρίς πολέμους και χωρίς φόβο για το αύριο.


ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΥΓΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ – ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ


  • ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ – ΕΞΩ ΑΠΟ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΕΕ

  • ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΥΓΕΙΑ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ – ΟΧΙ ΓΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ – ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ – ΠΛΟΥΣΙΟΥΣ

  • ΜΑΧΗΤΙΚΗ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ