Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2022

2.400 ΚΑΜΕΡΕΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΣΤΟΛΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΑΣ: ΜΕ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑΣ ΘΑ ΦΑΚΕΛΩΝΟΥΝ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ


Από το 2020, με πρόσχημα την μείωση της αστυνομικής αυθαιρεσίας, ο Μητσοτάκης είχε ανακοινώσει από το βήμα της Βουλής την τοποθέτηση καμερών στις στολές των αστυνομικών. 20 κάμερες δόθηκαν στα τέλη Μαρτίου του 2021 για πιλοτική χρήση σε αστυνομικούς της ΟΠΚΕ και της «Δράση». Στο τέλος του Οκτωβρίου το αρχηγείο της ΕΛΑΣ αναμένεται να βγάλει στον «αέρα» διαγωνισμό για την προμήθεια 2.400 καμερών για τις στολές των αστυνομικών σύμφωνα με πληροφορίες του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Συνεχίζεται λοιπόν η αύξηση του οικονομικού προϋπολογισμού για την αστυνομία, αφού αυτό το κρατικό κονδύλι αγγίζει τα 10 εκατομμύρια ευρώ ώστε να έχει το κράτος μπόλικο οπτικοακουστικό υλικό για να «μοντάρει» όπως το βολεύει. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί ένα περιστατικό που συνέβη το Μάρτη του 2021 κατά τη διάρκεια κινητοποίησης στο ΑΠΘ. Εκεί ένας δημοσιογράφος που κατέγραφε την κινητοποίηση κατέληξε να καταδιώκεται από τους αστυνομικούς. Τα ΜΜΕ όμως όταν έπαιξαν αυτά τα πλάνα ισχυρίστηκαν πως οι εικόνες είναι από κάμερα σώματος κάποιου αστυνομικού και όχι από έναν δημοσιογράφο που έτρεχε για τη ζωή του. Το πρόβλημα της αστυνομικής αυθαιρεσίας λοιπόν δεν είναι η έλλειψη αποδεικτικού υλικού αλλά η σκόπιμη παραποίησή του από το κράτος.   

Το να ισχυρίζεται η κυβέρνηση της ΝΔ πως με κάμερες θα μειωθεί η αστυνομική αυθαιρεσία είναι  ξεκάθαρη κοροϊδία όταν υπάρχουν χιλιάδες βίντεο αστυνομικών να χτυπούν ανελέητα όποιον αντιτάσσεται στην πολιτική της και φυσικά να μη διώκεται κανείς στο τέλος. Το μόνο έργο που θα επιτελέσουν οι κάμερες είναι να χρησιμοποιούνται για μια διαρκή ενοχοποίηση αγωνιστών αλλά και για ένα φακέλωμα «με τη βούλα». Δηλαδή άλλο ένα όπλο στη φαρέτρα της κυβέρνησης Μητσοτάκη για να καταστέλλει όποιον αντιστέκεται στα νεοφιλελεύθερα σχέδιά της. Όποιον, για παράδειγμα, βγει στο δρόμο για να εναντιωθεί στην αποστολή των 40 αρμάτων μάχης στην Ουκρανία, που ετοιμάζεται να κάνει η κυβέρνηση, γιατί δε θέλει να μπλεχτεί η χώρα στη φρίκη του πολέμου.

Δεν θα τους αφήσουμε να ξοδεύουν εκατομμύρια για κάμερες ενώ αφήνουν υγεία και παιδεία να ρημάζουν. Θα σηκώσουμε ανάστημα μπροστά στην αστυνομοκρατία με τους μαζικούς αυτοοργανωμένους αγώνες της νεολαίας και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων. Μαζί θα ανατρέψουμε την εγκληματική κυβέρνηση της φτώχειας και της βίας.


ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΥΓΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ – ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ


  • ΚΑΤΩ Η ΛΑΟΜΙΣΗΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

  • ΚΑΤΩ Η ΑΣΤΥΝΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

  • ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΥΓΕΙΑ, ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ-ΟΧΙ ΓΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ