Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2022

ΑΚΟΜΑ ΕΝΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑΣ ΣΤΙΣ ΗΠΑ

 Στις ΗΠΑ τα τελευταία χρόνια βλέπουμε μια ραγδαία αύξηση της αστυνομικής βίας σε κάθε επίπεδο. Αυτό μαρτυρά και ο πρόσφατος, άγριος ξυλοδαρμός ενός 27χρονου άνδρα την Κυριακή 21/08, έξω από ένα κατάστημα στην κομητεία Κάουντι στο Αρκάνσο. Ένα βίντεο που τράβηξε ένας περαστικός, απαθανάτισε σκληρές εικόνες των τριών αστυνομικών να έχουν ακινητοποιήσει ένα άνδρα κατά την διάρκεια μιας σύλληψης. Οι αστυνομικοί φαίνεται να τον γρονθοκοπούσαν ασταμάτητα με μεγάλη αγριότητα στο κεφάλι, ενώ παράλληλα του έδιναν γονατιές στα πόδια και χτυπούσαν το πρόσωπό του στο τσιμέντο. Τελικά, το θύμα έχασε τις αισθήσεις του και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο ενώ στην συνέχεια προφυλακίστηκε. Κατηγορείται για ανυπακοή, αντίσταση κατά της αρχής και επίθεση.

Τέτοια περιστατικά δεν αποτελούν μεμονωμένο γεγονός. Ειδικά στην Αμερική, ο νεοφιλελεύθερος Μπάιντεν και το συρφετό του αδυνατούν να αντιμετωπίσουν την κρίση και προκειμένου να επιβάλουν τις αντεργατικές πολιτικές τους, έχουν οδηγήσει σε μια στρατιοτικοποίηση της αστυνομίας που δέρνει εργαζόμενους, φτωχούς, διαδηλωτές και αγωνιστές μέχρι θανάτου. Ετησίως, οι ΗΠΑ απαριθμούν περίπου 1.000 θανάτους από αστυνομική βία. Τέτοια είναι τα παραδείγματα του Τζόρτζ Φλόιντ, του 26χρονου Πάτρικ Λιόγια και της εγκύου Λεόνα Χάλε που έχασαν τη ζωή τους «στο όνομα της δικαιοσύνης» της δολοφονικής κυβέρνησης Μπάιντεν. Ταυτόχρονα, ενώ η κυβέρνηση υπόσχεται έλεγχο των υπαλλήλων της αστυνομίας, οι ποινές στην καλύτερη περίπτωση αποτελούν ένα «χάδι» της αστικής δικαιοσύνης.

Η κατάσταση δεν είναι διαφορετική στη χώρα μας. Ο Μητσοτάκης με την οικοδόμηση ενός αστυνομικού κράτους προσπαθεί να εφαρμόσει τα νεοφιλελεύθερα σχέδιά του. Δίνει εκατομμύρια από τον προϋπολογισμό στην χρηματοδότηση της αστυνομίας με χιλιάδες προσλήψεις και αυξήσεις στους εξοπλισμούς, ενώ στερεί εκατομμύρια από την υγεία, την παιδεία και τις κοινωνικές δαπάνες. Εκατοντάδες περιστατικά αστυνομικής βίας έχουν συμβεί μέσα στα τελευταία 2 χρόνια από τις δυνάμεις καταστολής (συμμορίες ΜΑΤ-ΟΠΚΕ-ΔΙΑΣ), όπως η δολοφονία του 27χρονου Βασίλη Μάγγου στον Βόλο, η δολοφονία του 18χρονου Νίκου Σαμπάνη στον Πειραιά κ.α. Προσπαθεί να εφαρμόσει το δόγμα «νόμος και τάξη», για να μην επιτρέψει στην ελληνική κοινωνία να μην σηκώσει κεφάλι απέναντι στις άθλιες πολιτικές του.

Δεν θα τους αφήσουμε. Πρέπει να πιάσουμε το νήμα των εξεγέρσεων που γίνονται παγκοσμίως (Σρι Λάνκα, Εκουαδόρ, Χιλή, Ισημερινός) και με τους αγώνες μας, τα φτωχά λαϊκά στρώματα, η νεολαία και οι εργαζόμενοι όλου του κόσμου να σταματήσουμε την αστυνομοκρατία και την καταστολή. Να μετατρέψουμε την οργή μας σε έναν αγώνα διαρκείας και να ρίξουμε κάθε νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση.


ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΥΓΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ - ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ


  • ΚΑΤΩ Η ΑΣΤΥΝΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ
  • ΚΑΤΩ ΟΙ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ
  • ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ - ΟΧΙ ΓΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ