Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2022

ΞΗΛΩΝΕΤΑΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΣΤΕΓΗ: Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ Α(Χ)ΡΙΣΤΩΝ ΠΡΟΧΩΡΑ ΣΕ 6.000 ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ!

 


Η νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση ΝΔ, πιστή στο πρόγραμμά της, προχωρά τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας. Πριν από μέρες ανακοινώθηκε ότι από τις 18 Σεπτεμβρίου θα γίνουν 6.000 νέοι πλειστηριασμοί από  8.827 «οφειλέτες». Οι πλειστηριασμοί της ΑΑΔΕ για οφειλές προς το Δημόσιο θα έχουν έναν «νέο  και εξελιγμένο» χαρακτήρα εφόσον πλέον θα πραγματοποιούνται μέσω ενός συστήματος εντατικής παρακολούθησης του οφειλέτη-εργαζόμενου. Το «Eispraxis» πρόκειται για ένα σύστημα καταγραφής του εισοδήματος, των οφειλών και των περιουσιακών στοιχείων. Ολοκληρώνεται από μια αναγκαστική είσπραξη των οφειλών από το Δημόσιο, θεωρητικά στα πλαίσια της αυτοματοποίησης των εισπράξεων.

Αυτή η εξέλιξη έρχεται την περίοδο που το 50% των εργαζομένων ζει στο όριο της φτώχειας, ο πληθωρισμός του τελευταίου μήνα είναι στο 11,2% και η γενικότερη κατάσταση χειροτερεύει διαρκώς. Βρισκόμαστε στην προτελευταία θέση της ΕΕ αναφορικά με το κατά κεφαλήν εισόδημα και την αγοραστική δύναμη του πληθυσμού. Οι πλούσιοι γίνονται πλουσιότεροι και οι φτωχοί γίνονται συνεχώς φτωχότεροι. Τα ψευτο-επιδόματα που έδωσε ο Μητσοτάκης όπως το power pass και το fuel pass δεν αποτελούν κάτι παραπάνω από ξεροκόμματα και ελεημοσύνες που δίνουν στους εργαζόμενους και τους φτωχούς. Προσπαθούν να εξαγοράσουν την ανέχεια των ελληνικών νοικοκυριών, ενώ δεν βάζουν κανένα πλαφόν στις τιμές για να γεμίζουν οι τσέπες των παρόχων.

Η αηδία, η οργή και το μίσος προς τον Μητσοτάκη και προς το αστικό πολιτικό σκηνικό είναι φυσικό απότοκο των πολιτικών τους! Τα όρνια των τραπεζών απειλούν το θεμελιώδες δικαίωμα στην στέγη μέσω των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας. Ήδη, με βάση τον Πτωχευτικό Κώδικα που ψηφίστηκε το 2020, ένα σπίτι δύναται να αρπαχτεί από τους τραπεζίτες-τοκογλύφους και ο ιδιοκτήτης του να βρεθεί να το νοικιάζει! Τα αστικά μνημονιακά κόμματα (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ) συμφωνούν στο ξεπούλημα οτιδήποτε δημόσιο και δωρεάν στον βωμό του κέρδους των πλουσίων. Η τυχοδιωκτική και πολεμοκάπηλη στάση της κυβέρνησης, μας σπρώχνει πιο κοντά προς μια στρατιωτική σύγκρουση. Κάθε μέρα εμπλεκόμαστε πιο βαθιά και άμεσα στον πόλεμο Ουκρανίας. Η χώρα έχει μετατραπεί σε μια απέραντη αμερικανο-ΝΑΤΟΪκή βάση, η ένταση των ανταγωνισμών μας φέρνει όλο και πιο κοντά στο ενδεχόμενο πολεμικής σύγκρουσης με την Τουρκία. Οι επιπτώσεις των νεοφιλελεύθερων πολιτικών έχουν  ανυπολόγιστες συνέπειες και θύματα. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε σε αυτή την τυχοδιωκτική ελίτ να φορτώσει άλλα βάρη στις πλάτες της νεολαίας, των εργαζομένων και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων.

Πρέπει να οργανώσουμε παντού εστίες αγώνα ενάντια στην φτώχεια, τον πόλεμο και την ακρίβεια! Να απαντήσουμε στο ερώτημα ΕΜΕΙΣ ή ΑΥΤΟΙ. Με αυτοοργάνωση και μαχητικά μέσα πάλης να επιβάλουμε τις ανάγκες μας στην πράξη και να παλέψουμε για ζωή με αξιοπρέπεια και δικαιώματα. Ήρθε η ώρα για τις δικές μας μέρες!


ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΥΓΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ – ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ


  • ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

  • ΠΛΑΦΟΝ ΣΕ ΕΙΔΗ ΠΡΩΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ – ΜΕΙΩΣΗ ΦΠΑ ΣΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΑ ΑΓΑΘΑ

  • ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟ – ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ