Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2022

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ ΚΡΑΤΟΥΝ ΖΩΝΤΑΝΗ ΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΦΥΣΣΑ – ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ ΝΕΟΝΑΖΙ ΚΑΙ ΜΝΗΜΟΝΙΑ

 ΚΥΡΙΑΚΗ 18/09 ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΝΗΜΗΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ


Στις 18 Σεπτέμβρη συμπληρώνονται 9 χρόνια από την δολοφονία του Παύλου Φύσσα, από την εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής. Το τάγμα εφόδου των νεοναζί, καθοδηγούμενο από τα υψηλότερα κεφάλια-βουλευτές τότε-της Χ.Α. έστησε ενέδρα στον Παύλο. Ο Ρουπακιάς προστατευόμενος από τα υπόλοιπα φασιστοειδή κατάφερε να μαχαιρώσει θανάσιμα τον Φύσσα, δρώντας με την κάλυψη της αστυνομίας, η οποία όχι μόνο είχε ενημερωθεί για τους θρασύδειλους συμμορίτες, αλλά βρισκόταν σε απόσταση «αναπνοής», χωρίς όμως να παρέμβει. Από τότε ξεκίνησε ένα μεγάλο κύμα αντιφασιστικών αγώνων με αποκορύφωμα την συγκέντρωση 50.000 ανθρώπων έξω από το Εφετείο στις 07/10/20. Αυτοί οι αγώνες ανάγκασαν τις κυβερνήσεις και τα δικαστήρια να διώξουν και να καταδικάσουν τη ΧΑ ως εγκληματική οργάνωση.

Για 7 ολόκληρα χρόνια η φασιστική συμμορία της ΧΑ δρούσε ανενόχλητη και με την στήριξη των κρατικών μηχανισμών, της αστυνομίας κλπ. Το γεγονός ότι στελέχη του νεοναζιστικού μορφώματος βρέθηκαν πίσω από τα σίδερα της φυλακής είναι αδιαμφησβήτητα αποτέλεσμα του αντιφασιστικού αγώνα και των κινητοποιήσεων των εργαζόμενων, των νέων και των φτωχών. Οι μνημονιακοί του «συνταγματικού τόξου» γέννησαν και ανέθρεψαν τους φασίστες. Από την αρχή τους «επέτρεψαν» να βγουν από το περιθώριο και να αναπτυχθούν έτσι ώστε να παίξουν των ρόλο των πιστών σκυλιών των αφεντικών και της κυβέρνησης και να χτυπήσουν τους αγώνες της ελληνικής κοινωνίας όταν αυτή άρχισε να αντιδρά μέσα στην κρίση. Η ΧΑ και κάθε φασιστική συμμορία είναι απαραίτητο συμπλήρωμα για τις επιθέσεις του κράτους στους εργαζόμενους και τη νεολαία. Γι’ αυτό στη δίκη προσπάθησαν με κάθε τρόπο να τους «ξεπλύνουν», γι’ αυτό πολλά στελέχη τους έπεσαν στα μαλακά, γι΄ αυτό ο Κασιδιάρης και ο Λαγός έφτιαξαν ανενόχλητοι νέα κόμματα.

Ο πιο επικίνδυνος φασισμός είναι ακόμη έξω από την φυλακή και βρίσκεται μέσα στην βουλή. Οι νεοφιλελεύθεροι κανίβαλοι της ΝΔ και όλες οι άλλες μνημονιακές παραφυάδες, τρέφουν τον εθνικισμό, με τους εξοπλισμούς και την πολεμοκάπηλη πολιτική τους απέναντι στην Τουρκία, με τις ομιλίες και τα χειροκροτήματα για τους νεοναζί του τάγματος Αζόφ μέσα στον «ναό της δημοκρατίας», με την έμπρακτη στήριξη του φασιστικού καθεστώτος Ζελένσκι (το οποίο έχει φυλακίσει και σφάξει δεκάδες χιλιάδες αγωνιστές, αριστερούς, κομμουνιστές), με την εμπλοκή της χώρας μας όλο και βαθύτερα στα ιμπεριαλιστικά σχέδια, την μετατροπή της Ελλάδας σε μια απέραντη Νατοϊκή βάση. Ο μανδύας της «δημοκρατίας» τους δεν μας ξεγελά. Υμνητές της Χούντας, Βασιλόφρονες, ακροδεξιοί, φιλοναζί και όλος ο υπόλοιπος βόθρος του μνημονιακού προσωπικού, μας καταστρέφουν τις ζωές, καταργώντας Υγεία, Παιδεία, Κοινωνική Ασφάλιση, Εργατικά δικαιώματα. Μας ωθούν στην φτώχεια και την ανέχεια που επιβάλει η τρομερή ακρίβεια και παριστάνουν τις Μαρίες Αντουανέτες, πλήρως αποκομμένοι από την πραγματικότητα. Αντί να αυξήσουν τους μισθούς και να ανακουφίσουν ουσιαστικά τα νοικοκυριά μας πετάνε ξεροκόμματα/επιδόματα ελεημοσύνης που δεν ανταποκρίνονται στις ανάγκες των εργαζομένων (Fuel Pass, Power Pass κ.α.).

Αυτοί γενούν τα φασιστικά μορφώματα, αυτοί στρατιωτικοποιούν και ενισχύουν συνεχώς της αστυνομία και τις συμμορίες της. Αυτοί είναι «η σοβαρή» Χρυσή Αυγή και αυτοί θα προσπαθήσουν να μας τσακίσουν χωρίς κανένα έλεος, καταστέλλοντας, δέρνοντας, φυλακίζοντας όποιον τολμήσει να σηκώσει το ανάστημά του απέναντι στην εφιαλτική κατάσταση που διαμορφώνουν. 

Ως εδώ! Στον δρόμο με αγώνες τιμάμε τους νεκρούς μας, όμως αρνούμαστε να έχουμε άλλους! Νέοι και νέες, εργαζόμενοι, φοιτητές, μαθητές και άνεργοι, σήμερα αλλά και κάθε μέρα να παλέψουμε για τα δικαιώματα και τις ελευθερίες μας. Να τσακίσουμε τον φασισμό σε κάθε γειτονιά και να δώσουμε την απάντηση που αρμόζει σε αυτούς που τον θρέφουν και τον γεννούν. 

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΥΓΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ – ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ


  • ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΟΙ ΝΕΟΝΑΖΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ
  • ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΙΔΕΙΑ – ΟΧΙ ΓΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΜΜΟΡΙΩΝ ΜΑΤ – ΟΠΚΕ – ΔΙΑΣ
  • ΜΑΧΗΤΙΚΗ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ ΜΑΣ