Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2022

ΕΠΙΘΕΣΗ ΜΕ ΧΗΜΙΚΑ ΚΑΙ ΑΥΡΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΜΜΟΡΙΕΣ ΤΩΝ ΜΑΤ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΦΟΙΤΗΤΩΝ

Ακόμα μια φοιτητική κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε στα Προπύλαια την Τετάρτη 14/09 ενάντια στην εγκατάσταση της ΟΠΠΙ στα πανεπιστήμια, την οποία οι συμμορίες των ΜΑΤ προσπάθησαν να καταστείλουν με βίαιες επιθέσεις ενάντια σε φοιτητές και μαθητές. Πιο αναλυτικά, οι δολοφονικές ομάδες της ΕΛ.ΑΣ ξυλοκόπησαν τους νεαρούς διαδηλωτές, έριξαν χημικά και χρησιμοποιήθηκε η αύρα. Είναι χαρακτηριστικό το βίντεο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο με έναν ΜΑΤατζή ο οποίος χτυπάει με μένος έναν νεαρό με την ασπίδα του επί 5 φορές με τα υπόλοιπα μέλη της συμμορίας (οι οποίοι είχαν αντιληφθεί τους δημοσιογράφους που βιντεοσκοπούσαν) να προσπαθούν να τον σταματήσουν. Παρόλη την καταστολή, οι φοιτητές έδειξαν πως δεν κάνουν ούτε βήμα πίσω στα αιτήματά τους, συνεχίζοντας την πορεία υπό σφιχτό αστυνομικό κλοιό.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η εγκληματική κυβέρνηση Μητσοτάκη έδωσε εντολή στους κατασταλτικούς μηχανισμούς να εξαπολύσουν επιθέσεις ενάντια σε διαδηλωτές και αγωνιστές. Προσπαθούν με ρόπαλα και γκλοπ να φιμώσουν οποιαδήποτε φωνή αντίδρασης που ακούγεται ενάντια στις βάρβαρες πολιτικές τους. Η λίστα των περιστατικών βίας αστυνομικών δεν έχει τελειωμό με πιο πρόσφατα παραδείγματα την παραλίγο δολοφονία φοιτητή στο ΑΠΘ τον οποίο αστυνομικοί πυροβολήσανε με κρότου λάμψης στο κεφάλι και την βίαιη καταστολή ενάντια σε εργαζομένους στην δίκαιη απεργία στο εργοστάσιο της Μαλαματίνας. Βέβαια η κυβέρνηση των α(χ)ρίστων φροντίζει να αφήνει στο απυρόβλητο «τα καλά παιδιά της αστυνομίας» εθελοτυφλώντας στα εγκλήματα τους.

Η χρονική περίοδος που η βία και η καταστολή οξύνονται δεν είναι τυχαία. Έχει ξεκινήσει μια μαύρη εποχή για τους εργαζομένους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα. Τα ελληνικά νοικοκυριά βλέπουν συνεχώς των πληθωρισμό να καλπάζει και τις τιμές τον λογαριασμών σε ενέργεια και καύσιμα να είναι υπέρογκες. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη περνάει ένα σωρό αντιδραστικούς νόμους, χαρίζει τις δημόσιες δομές σε μεγαλό-καπιταλ(η)στές και πετσοκόβει την χρηματοδότηση της παιδείας και της υγείας για να δώσει δις σε εξοπλισμούς στους φιλοπόλεμους του ΝΑΤΟ και τον τυχοδιωκτικό πόλεμό τους στην Ουκρανία. Είναι λογικό μέσα σε αυτό το χάος τα φτωχά λαϊκά στρώματα να υψώσουν ανάστημα και να αντιδράσουν απέναντι στις μνημονιακές κυβερνήσεις που τους έχουν φέρει σε αυτήν την κατάσταση. Για αυτό οι νεοφιλελεύθεροι εντείνουν την κρατική καταστολή. Θέλουν να δημιουργήσουν ένα κλίμα φόβου στις τάξεις των εργατών, μια κοινωνία όπου κανένας δεν θα διαμαρτύρεται και όλοι μας θα καθόμαστε άπραγοι απέναντι στην υποβάθμιση του βιοτικού μας επιπέδου.

Δεν θα τους περάσει! Μόνο οι αγώνες μας μπορούν να δώσουν απαντήσεις απέναντι σε αυτούς που θέλουν να ρίξουν την κρίση στις πλάτες των νέων, των εργαζομένων και των φτωχών για ακόμη μια φορά. Όλοι να οργανωθούμε στα συνδικάτα, στους συλλόγους και στις επιτροπές γειτονιών ώστε να προετοιμάσουμε την αντεπίθεση μας απέναντι στην κυβέρνηση της φτώχειας και της βίας.


ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΥΓΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ – ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ


  • ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ
  • ΕΞΩ Η ΟΠΠΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ ΜΑΣ – ΚΑΤΩ ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΚΕΡΑΜΕΩΣ
  • ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΙΔΕΙΑ – ΟΧΙ ΓΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ
  • ΜΑΧΗΤΙΚΗ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ