Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2022

ΟΡΜΗΤΙΚΕΣ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ-ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Περιγραφή: μυκονος

Μετά από ένα καλοκαίρι που η χώρα κάηκε συθέμελα για άλλη μια φορά, με τεράστιες ελλείψεις σε πυροπροστασία και σώματα πυροσβεστικής, η κυβέρνηση δείχνει την έκδηλη αδιαφορία της για την προστασία της χώρας από τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα. Τις τελευταίες βδομάδες, ορμητικές πλημμύρες προερχόμενες από σφοδρές καταιγίδες κατέκλυσαν πολλές περιοχές της χώρας. Χωρίς καμία υποδομή, μέριμνα ή προστασία, πολλές ζωές τέθηκαν σε κίνδυνο, ενώ προκλήθηκαν εκτενείς ζημιές.

Πιο συγκεκριμένα, την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου πλημμύρες «έπνιξαν» πολλές περιοχές της Ελλάδας. Οι πιο έκδηλες επιπτώσεις φάνηκαν στην Θεσσαλονίκη με δυστοπικές εικόνες καταστροφής να αποδεικνύουν τις ζημιές της νεροποντής. Επικράτησε πανδαιμόνιο στους δρόμους με κλειστούς φωτεινούς σηματοδότες εξαιτίας βλαβών και καθίζηση δρόμων, ενώ η πυροσβεστική δέχτηκε πάνω από 500 κλήσεις βοήθειας. Ο όγκος νερού προκάλεσε  ακόμη και σταθμευμένα αμάξια να παρασέρνονται μέσα σε καταστήματα προκαλώντας ανεπανόρθωτες ζημιές. Οι δρόμοι έγιναν απροσπέλαστοι από τον μεγάλο όγκο νερού με αποτέλεσμα πολλοί οδηγοί να αποκλειστούν μέσα στα αυτοκίνητά τους καλώντας την πυροσβεστική για βοήθεια. Παρόμοιες εικόνες υπήρχαν και στον Βόλο και στην Αθήνα με αποκλεισμό δρόμων και πολλές ζημιές. Εδώ και 20 χρόνια λόγω αυτής της αδιαφορίας έχουν πεθάνει 132 άτομα από πλημμύρες στην «εκσυγχρονισμένη και πολιτισμένη» Ελλάδα.

Ευθύνη για αυτές τις «βιβλικές» καταστροφές φέρει η Κυβέρνηση Μητσοτάκη που αδιαφορεί για τα πάντα πέρα από το κέρδος των ημετέρων της. Άφησε πρώτα  τη χώρα να καεί, στερώντας την από τα δάση που αποτελούν φυσικό φράγμα για τον όγκο νερού που φτάνει στις κατοικημένες περιοχές και μετά την άφησε χωρίς κανένα προληπτικό μέτρο αντιμετώπισης. Η κυβέρνηση της ΝΔ δεν δίνει δεκάρα για την προστασία των φτωχών λαϊκών στρωμάτων είτε πρόκειται για φυσικές είτε για κοινωνικές καταστροφές όπως η ακρίβεια, η ανεργία, ο πόλεμος κλπ. Δίνει απλόχερα το ζεστό κρατικό χρήμα για να μας βάλει στο στρόβιλο του πολέμου στην Ουκρανία και για να αγοράσει στρατιωτικούς εξοπλισμούς, όμως όταν τα φτωχά νοικοκυριά απαιτούν ουσιαστική στήριξη τότε, κατά ένα μαγικό τρόπο, τα ταμεία είναι άδεια.

Δεν θα αφήσουμε την λαομίσητη κυβέρνηση της ΝΔ να παίζει με τις ζωές μας. Είναι επιτακτική ανάγκη να ενωθούμε και να οργανωθούμε παντού, για να διώξουμε αυτή την επικίνδυνη και καταστροφική κυβέρνηση. Άμεσα πρέπει να προχωρήσουμε σ’ έναν μαζικό και ανυποχώρητο αγώνα και να ρίξουμε την επικίνδυνη κυβέρνηση.


ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΥΓΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ – ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ


● ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΟΛΟΠΛΕΥΡΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΠΛΗΓΕΝΤΩΝ

● ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ-ΠΡΟΛΗΨΗΣ

● ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ – ΟΧΙ ΓΙΑ ΠΛΟΥΣΙΟΥΣ, ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ