Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2022

ΡΕΣΙΤΑΛ ΒΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ: ΞΥΛΟΔΑΡΜΟΣ ΚΑΙ ΣΥΛΛΗΨΗ ΣΕ ΑΠΛΟ ΠΕΡΑΣΤΙΚΟ

Ξημερώματα της Παρασκευής 12/8, μια ομάδα αστυνομικών της ομάδας ΔΡΑΣΗ ξυλοκόπησαν άγρια και συνέλαβαν τον 55χρονο μουσικό Αντώνη Ζήβα, ο οποίος έτυχε να περνά από το σημείο που περιπολούσαν και να σκουντήξει έναν αστυνομικό με τον ώμο του, χωρίς κάποια πρόθεση. Οι αστυνομικοί αμέσως, παρά την προσπάθειά του να απολογηθεί, ξεκίνησαν να τον χτυπούν βίαια και τον οδήγησαν στο Α.Τ. Ομόνοιας. Εκεί, οδηγώντας τον σε απόμερο μέρος, συνέχισαν να τον χτυπάνε και να τον βρίζουν, χρησιμοποιώντας ακόμα και γάντια με κοκκάλινη επένδυση, χτυπώντας τον στο πρόσωπο, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά. Στην συνέχεια, η επαίσχυντη διοίκηση του τμήματος, στην προσπάθεια να καλύψει την ασύδοτη συμμορίτικη δράση των αστυνομικών, με κωλοτούμπες και ελιγμούς προσπάθησαν να πείσουν τον Ζήβα να μην ασκήσει τα δικαιώματά του για εξέταση από ιατροδικαστή και για υποβολή μήνυσης. Οι υπεύθυνοι τραμπούκοι αστυνομικοί, κατέθεσαν πλήρως ψευδά κατηγορητήρια, με κατηγορίες για απείθεια, αντίσταση, εξύβριση, κ.λπ.

Δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε τέτοια περιστατικά απρόκλητων ξυλοδαρμών, συλλήψεων και ψευδών κατηγορητηρίων. Σε μία περίοδο πραγματικά ζοφερή, με τους εργαζόμενους, την νεολαία και τα φτωχά λαϊκά στρώματα να υποφέρουν από την ακρίβεια, την πανδημία που συνεχίζει ακάθεκτη, τον πόλεμο να εντείνει την οικονομική κρίση αλλά και να απειλεί την επιβίωση της ανθρωπότητας, η αισχρή κυβέρνηση Μητσοτάκη ακολουθεί μία πολιτική έντασης. Καταργεί βασικά δικαιώματα και κατακτήσεις, αδιαφορεί για τις κοινωνικές ανάγκες, ιδιωτικοποιεί οτιδήποτε δημόσιο και δωρεάν, περνάει εκτρωματικά νομοσχέδια και διατάξεις που ξαναγράφουν το εργατικό δίκαιο, καταργεί την ασφάλιση και την δημόσια υγεία. Σαν συμπλήρωμα όλων των παραπάνω, η νεοφιλελεύθερη αστική ελίτ, στηρίζει όλο και περισσότερο την κυριαρχία της στην εξαχρείωση και την γιγάντωση των μηχανισμών καταστολής. Για να μπορέσουν να εφαρμόσουν τα άθλια καταστροφικά τους σχέδια καταστέλλουν κάθε μορφή αντίδρασης, καταργούν βασικά συνδικαλιστικά και πολιτικά δικαιώματα και «μαγειρεύουν» ψευδή κατηγορητήρια. Όλα αυτά την ίδια στιγμή που αποβράσματα όπως ο Λιγνάδης, ο Κορκονέας και ο χρυσαυγίτης Πατέλης κυκλοφορούν ελεύθεροι!

Η διαρκής ενίσχυση των κατασταλτικών μηχανισμών, οι αλλεπάλληλες επιθέσεις στο εργατικό και φοιτητικό κίνημα, η ασύδοτη καταστολή, είναι ο μόνος τρόπος να κρατηθεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη στην εξουσία. Η βαθιά σήψη της εκφράζεται πλέον καθημερινά, με τα συνεχή σκάνδαλα (υποκλοπές, παρακολουθήσεις), με την ανικανότητά της να διαχειριστεί την υγειονομική και οικονομική κρίση, με την ανικανότητά της να σταματήσει ακόμα και τις πυρκαγιές. 

Ενάντια σε αυτήν την αδιαφορία και σήψη οι εργαζόμενοι, η νεολαία και οι φτωχοί πρέπει να χαράξουμε έναν διαφορετικό δρόμο. Μέσα από τους ταξικούς αγώνες, μέσα από μαζικές κινητοποιήσεις σε σχολές, γειτονιές, σχολεία και χώρους δουλειάς, θα πρέπει να οργανώσουμε τον αγώνα μας ενάντια στις νεοφιλελεύθερες, μνημονιακές πολιτικές, ενάντια σε κάθε διεστραμμένη κυβέρνηση, ενάντια στο ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα.


ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΥΓΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΕΙΑ

ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ – ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ


  • ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΖΗΒΑ

  • ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΣΥΜΜΟΡΙΩΝ ΜΑΤ – ΔΙΑΣ – ΟΠΚΕ

  • ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΥΓΕΙΑ – ΠΑΙΔΕΙΑ, ΌΧΙ ΓΙΑ ΣΤΡΑΤΟ – ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

  • ΚΑΤΩ Η ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ