Τετάρτη 31 Αυγούστου 2022

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΤΕΛΝΕΙ ΤΑ ΜΑΤ ΝΑ ΧΤΥΠΗΣΟΥΝ ΕΓΚΥΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΔΟΜΗ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΣΤΟΝ ΕΛΑΙΩΝΑ

Ένα ακόμα περιστατικό ακραίας καταστολής συνέβη στις 19 Αυγούστου όταν συμμορίες των ΜΑΤ εισέβαλαν στην δομή προσφύγων στον Ελαιώνα για να καταστείλουν την κινητοποίηση των προσφύγων. Οι πρόσφυγες εναντιώθηκαν στην απόφαση να κλείσει η δομή και να μεταφερθούν σε άλλες εκτός Αττικής, καθώς αυτό συνεπάγεται περιορισμένες ευκαιρίες για δουλειά αλλά και σχολικές θέσεις για τα προσφυγόπουλα. Σύμφωνα με καταγγελίες, οι πρόσφυγες δέχτηκαν απειλές πως θα τους αφαιρεθεί μέχρι και η κηδεμονία των παιδιών τους αν δε συναινέσουν «φρόνιμα» σε αυτή την απόφαση. Όταν φάνηκε πως οι απειλές δεν δουλεύουν τότε στάλθηκαν τα ΜΑΤ για να καταστείλουν βίαια τους πρόσφυγες και αλληλέγγυους, χωρίς να διστάσουν να χτυπήσουν και να ρίξουν χημικά μέχρι και σε γυναίκες και παιδιά. Μετά το τέλος της επίθεσης από την ΕΛΑΣ συνελήφθησαν 6 μετανάστες και αλληλέγγυοι τους οποίους μάλιστα στοχοποίησε χυδαία ο υπουργός μετανάστευσης Μηταράκης λέγοντας πως: «μετανάστες και αλληλέγγυα άτομα απειλούν το προσωπικό μας».

 
Η κυβέρνηση των α(χ)ρίστων εδώ και χρόνια αδιαφορεί για το προσφυγικό ζήτημα και την ενσωμάτωση αυτών των ανθρώπων στη κοινωνία ή τη δυνατότητα μετακίνησης στη χώρα που επιθυμούν. Η μόνη «λύση» που προσέφερε είναι το να στοιβάζει τους πρόσφυγες σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, βαφτίζοντάς τα κέντρα φιλοξενίας, στα οποία μετανάστες και πρόσφυγες ζουν σε άθλιες συνθήκες στερούμενοι βασικά αγαθά. Όμως, ακόμα και αυτές οι τριτοκοσμικές δομές φαίνεται να μη χωρούν στα σχέδια «αναβάθμισης» του δήμου Αθηναίων για την περιοχή του Ελαιώνα, δηλαδή το χτίσιμο εμπορικών και σπιτιών real estate που θα γεμίσουν με περισσότερο χρήμα τις τσέπες των μεγάλό-ιδιωτών.

Αυτή η ακραία αντί-μεταναστευτική πολιτική αποτελεί κομμάτι της συνολικής νεοφιλελεύθερης πολιτικής της ΝΔ. Ξεκινώντας από τους πρόσφυγες, τους μετανάστες αλλά και κάθε άλλη ευάλωτη ομάδα θέλει να επιβάλει με τη βία ένα καθεστώς τρομοκρατίας και εξαθλίωσης για όλη την κοινωνία. Για να το πετύχει αυτό χρησιμοποιεί κάθε είδους ρατσιστική ρητορική για να διαιρέσει την κοινωνία ώστε να μπορέσει να επιβάλει μια πολιτική της φτώχειας και της βίας. Εν τέλει ο λόγος που υποφέρουν οι πρόσφυγες είναι ο ίδιος λόγος για τον οποίο υποφέρουν και οι Έλληνες εργαζόμενοι νέοι και τα φτωχά λαϊκά στρώματα. Το ότι η κυβέρνηση δε θα διστάσει να καταργήσει κάθε δικαίωμα και κοινωνική παροχή προκειμένου να διασφαλίσει τα συμφέροντα μιας πλούσιας ελίτ.

Φτάνει πια! Οι εργαζόμενοι νέοι και τα φτωχά λαϊκά στρώματα κάθε έθνους έχουμε κοινά συμφέροντα, τα οποία πρέπει να προωθήσουμε μέσα από μαζικούς και μαχητικούς αγώνες. Μόνο έτσι μπορούμε να απαντήσουμε στην χειροτέρευση του βιοτικού μας επιπέδου που προσπαθούν να επιβάλουν με τα γκλοπς και τις αύρες.

 

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΥΓΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 

ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ – ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ

 

ΟΧΙ ΣΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΑΝΑΠΡΟΩΘΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ - ΑΣΥΛΟ ΚΑΙ ΧΑΡΤΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

      ΚΑΤΩ Η ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

      ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΟΧΙ ΓΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ